..  Virgo Plus
 

 


Onderwijs op maat, omdat het over jou gaat!!!

Onze school staat open voor iedereen, ook voor jou!
Wij maken maatwerk van ons onderwijs zodat ook jij kan slagen,
omdat we je alle kansen willen bieden om je weg te vinden,
omdat het tenslotte over jouw toekomst gaat!

Na de eerste graad secundair onderwijs, kan iedereen bij ons terecht die kiest voor het studiedomein handel of personenzorg. 


Inschrijvingen schooljaar 2010-2011

Vanaf dinsdag 29 juni 2010 tot en met woensdag 7 juli 2010 en vanaf woensdag 25 augustus 2010 tot en met dinsdag 31 augustus 2010. Tijdens de weekdag vanaf 14u tot 19u en op zaterdag vanaf 09u tot 13u. De inschrijvingen gaan door in de Hellingstraat 44 te 1800 Vilvoorde.
Bij het inschrijvingsgesprek wordt de kandidaat-leerling samen met zijn/haar ouders wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen van onze school.

2010-06-08


Cameraploeg op onze school...

Onze school werkte mee met het bedrijfsleven om een filmpje te maken. Kijk snel even op:  https://www.kbc.be/IPA/D9e01?t=~/SLM_18/

2010-06-16


OLVI wint Award "school met meest actieve mini-ondernemingen"!

26 mei kwamen de leerlingen van 7 kantoor en gegevensbeheer van onze school niet met lege handen naar huis na de Vlajo Enterprize Awards uitreiking te Leuven. Ze wonnen er verdiend de prijs van "school met de meest actieve mini-onderneming" en dit uit méér dan 110 deelnemende scholen uit Vlaams Brabant. Een beter einde van hun schoolcarrière op OLVI konden de 15 jonge ondernemers van de drie mini-ondernemingen Luximus, Shake-it en World of Secrets zich niet wensen.

2010-06-10


OLVI en KHM verzorgen eerste taaldag op de rode loper voor derdejaars!

Het Nederlands promoten in de Brusselse rand is niet altijd evident maar dit initiatief dat ontsproot uit de samenwerking tussen enkele leerkrachten van onze school en studenten van de Katholieke Hogeschool Mechelen brengt hier verandering in. Ze staken de handen in mekaar om voor de eerste keer een ludieke taaldag op poten te zetten voor alle derdejaars TSO en BSO. De rode draad van de taaldag is "de rode loper" met o.a. workshops rond Vlaamse liedjes en films, grappige sketches en het schrijven van artikels voor de roddelblaadjes. Spelenderwijs gaan de leerlingen een hele dag aan de slag om op een niet-schoolse en interactieve manier bezig te zijn met het Nederlands. Het hoogtepunt van deze dag wordt... hoe kan het ook anders een heuse Oscaruitreiking in de refter.

2010-05-21


Afvalrace door Vilvoorde...

Dinsdagvoormiddag 27 april hebben de leerlingen van 3 sociaal-technische wetenschappen uit het OLVI deelgenomen aan een wel héél bijzonder race doorheen Vilvoorde ….een afvalrace.

In groepjes van 6 zijn ze op pad gaan, gewapend met enveloppes vol leuke opdrachten  zoals een waterstaal uit de Zenne onderzoeken, een straatinterview afnemen met als thema afvalverbruik enzovoort.  Tijdens hun tocht hebben de jongeren ook foto’s genomen op bepaalde daartoe voorbestemde “fotopunten” o.a. bij een glasbol…onder het motto zoveels te gekker zoveels te beter.

Onderweg was er voor  hen bovendien nog een extra uitdaging want ze moetsten zoveel mogelijk straatafval verzamelen tijdens deze afvalrace. Het verzamelde afval werd nadien gewikt en gewogen en wie het meeste afval had opgehaald won. Daarna zal het afval in de lessen plastische opvoeding verwerkt worden tot een origineel kunstwerk. Deze ludieke race is mede mogelijk gemaakt dankzij wijkmanager Pieter Geeroms die gratis vuilnisophaalkarretjes, prikstokken, plastieken handschoenen en vuilniszakken ter beschikking stelde van de leerlingen.

2010-04-28


Shake-it kaapt eerste prijs weg voor beste verkoopstand en verkoopstechnieken

27 februari zetten de leerlingen van 7 kantoor en gegevensbeheer hun beste beentje voor tijdens de Internationale Marktdag van de miniondernemingen in het Wijnegem Shopping Center. Zij kaapten immers met Shake-it, de eerste prijs weg in de categorie "beste verkoopstand en verkoopstechnieken". De concurrentie was niet mals want er waren 100 deelnemende mini's onder andere ook uit Turkije, Noorwegen, Litouwen, ...
Maar dankzij hun verkoopsflair en durf alsook hun sterke product namelijk kleurrijke pakketjes met cocktailshakers en toebehoren gingen onze leerlingen verdiend met de eer lopen.

2010-03-12


OLVI kwam, zag, danste de pannen van het dak en won!

Op woensdag 10 maart nam "Dance D-Licious" voor de eerste keer deel aan Dansfolie in Heverlee, een danswedstrijd ingericht voor scholen.
De dames brachten een mix van verschillende dansstijlen en bewezen dat de rode draad doorheen de combinatie ook voor hen gold: Dreams can come true! Met volle overtuiging dansten ze vele groepen naar huis.
Resultaat: 1ste prijs in de categorie originaliteit.

De sterren van de dansvloer zijn allen leerlingen van onze school maar uit verschillende klassen en studierichtingen die voor deze wedstrijd maandenlang repeteerden en hierbij succesvol werden bijgestaan en gecoacht door mevrouw D'hondt, leerkracht lichamelijke opvoeding.

Wil je ze nog eens aan het werk zien: http://www.youtube.com/watch?v=zLwPBW-9yQo

2010-03-12


Jeugdauteur op bezoek op onze school

Op donderdag 4 maart bracht jeugdauteur Roger Vanhoeck een bezoek aan onze school. Hij verzorgde er 2 lezingen, één voor de middag en de andere na de middag.

Anderhalf uur lang zaten de jongeren geboeid te luisteren naar wat de man zoal te vertellen had: waar hij zijn inspiratie haalt, hoe een idee soms wekenlang ligt te sluimeren voor er een verhaal uit groeit, de diepere betekenis achter een titel, het belang van een cover. Bijwijlen kwam hij verrassend uit de hoek, o.a. toen hij zijn saxofoon bovenhaalde en enkele deuntjes ten  beste gaf, met de bedoeling telkens een andere sfeer op te roepen. Dat lukte wonderwel en leverde hem op het einde zelfs een spontaan applaus op. Duidelijk voor herhaling vatbaar. Ga ook een kijkje nemen naar de foto's...

2010-03-05


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Nieuwsflits...
  

Foto's van de leerlingen van 5 STW die voorlezen aan kleuters staan online, ga dus zeker een kijkje nemen...

Foto's bezoek auteur Roger Vanhoeck staan online, ga dus zeker een kijkje nemen...

Foto's vredesweek deel 2 staan online, ga dus zeker een kijkje nemen...

Foto's vredesweek staan online, ga dus zeker een kijkje nemen...

Foto's uitstap "Onze Aarde" staan online, ga dus zeker een kijkje nemen...

  In de kijker......
  

De refter op campus Roosevelt werd opgefrist, mede danzij de steun van de stageplaats Cargill en een oud-leerling Leyla... Heel erg bedankt hiervoor! Foto van onze nieuwe refter volgt heel binnenkort...