..  TechnOV
 
PROFIEL: INDUSTRI√čLE WETENSCHAPPEN


Omschrijving

Industriële wetenschappen is de uitgelezen STEM-richting van TechnOV.

De vier onderdelen van STEM vormen zowel in de 2de als in de 3de graad de belangrijke basis van deze richting.

Naast de STEM-vakken krijg je natuurlijk ook nog een groot pakket aan algemene vakken waardoor deze richting ook een perfecte richting is voor hogere masterstudies.

 Voor wie is deze richting?

Je bent vrij goed in wiskunde en je vindt technisch tekenen op een computer en technologische problemen oplossen de max. De studierichting Industriële wetenschappen richt zicht tot meisjes en jongens met ruime interesses. Vereist is dat je het tweede leerjaar van de eerste graad met succes beëindigd hebt (A-attest). Als je in het tweede jaar reeds "IW" hebt gekozen, is het uiteraard de natuurlijke voortzetting. Ook vanuit de basisoptie Moderne wetenschappen is dit een passend vervolg van je studies.Wat na de tweede graad?

Logisch gezien ga je naar de derde graad IW. Deze richting bereidt je uitsluitend voor op hoger onderwijs. Met je diploma secundair onderwijs IW kan je alle kanten op: universiteit, hoger onderwijs van het korte of lange type... Je kan industrieel ingenieur (bouwkunde, chemie, elektronica, elektromechanica, informatica, kernenergie, milieukunde...) worden, maar je kan net zo goed psycholoog, beeld- en geleuidstechnicus, leraar wiskunde...worden.


|urenpakket| |overzicht|