..  TechnOV
 
PROFIEL: ELEKTRISCHE INSTALLATIES


Omschrijving

Vertoef je liever in het atelier elektriciteit dan in het klaslokaal? Wil je onder andere weten hoe je elektrische leidingen in een huis moet leggen, hoe elektrische huishoudtoestellen veilig kunnen werken, Dan is de richting Elektrische installaties iets voor jou?

In de uurtjes theorie leer je plannen en schema's lezen, zelfs op de computer! Maar de praktijkvakken zijn de hoofdbrok in je opleiding. Wat je geleerd hebt, kan je daar meteen uitproberen. Tijdens het project algemene vakken leer je Nederlands en praktische wiskunde wat je beslist zal nodig hebben voor je beroep later. Een mondje praktische Frans geeft je meer kans op een job in onze regio.Voor wie is deze richting?

Je moet het tweede leerjaar of BVL met succes beëindigd hebben (A-attest) en interesse hebben voor elektriciteit. Koos je in het BVL voor het beroepenveld Hout/Metaal en Elektriciteit dan is dit één van de logische voortzettingen.

Jouw troeven:

Elektriciteit is niet de gemakkelijkste richting van het BSO omdat je voldoende theoretisch inzicht moet hebben in de werking van elektrische stroom.Wat na de tweede graad?

Normaal gezien ga je naar de derde graad Elektrische installaties. Als je slim bent, kan je daarna in TechnOV ook een zevende specialisatiejaar doen. Dat verhoogt niet alleen je kansen op een betere job, maar geeft je meteen ook een diploma van hoger secundair onderwijs en het recht om hoger onderwijs te beginnen. Waar je ook voor kiest, je vindt gegarandeerd werk!


|urenpakket| |overzicht|