..  TechnOV
 
PROFIEL: BASISMECHANICA


Omschrijving

Vertoef je liever in het atelier mechanica dan in het klaslokaal? Wil jij een goede draaier, frezer of lasser worden? Misschien heb je een passie voor auto's of vrachtwagens en zin om aan motoren te sleutelen? Dan is de richting Basismechanica iets voor jou!

In de uurtjes theorie leer je materialen kennen en hoe je tekeningen leest of maakt, zelfs op de computer! Maar de praktijkvakken zijn de hoofdbrok in je opleiding. Wat je geleerd hebt, kan je daar meteen uitproberen. Tijdens het Project Algemene Vakken leer je Nederlands en praktische wiskunde wat je beslist zal nodig hebben voor je beroep later. Een mondje praktisch Frans geeft je meer kans op een job in onze regio.Voor wie is deze richting?

Je moet het tweede leerjaar of BVL met succes beëindigd hebben (A-attest) en interesse hebben voor metaalbewerking. Koos je in het BVL voor het beroepenveld Hout/Metaal en Elektriciteit dan is dit één van de logische voortzettingen.

Jouw troeven:

Je hebt inzicht in hoe je dingen vormgeeft en in elkaar steekt. Je hebt gevoel voor verantwoordelijkheid, want je moet machines op een veilige manier kunnen gebruiken. Werk je bovendien ook nog nauwkeurig? Dan is dit de geknipte richting voor jou.Wat na de tweede graad?

Normaal gezien ga je naar de derde graad Auto, Lassen-constructie of Vrachtwagenchauffeur. Als je slim bent, doe je daarna in TechnOV een zevende specialisatiejaar. Dat verhoogt niet alleen je kansen op een betere job, maar het geeft je meteen ook een diploma van hoger secundair onderwijs en het recht om hoger onderwijs te beginnen. Waar je ook voor kiest, je vindt gegarandeerd werk!


|urenpakket| |overzicht|