..  TechnOV
 
PROFIEL: ELEKTROTECHNIEKEN


Omschrijving

Vind je techniek en vooral elektriciteit en elektronica tof? Wil je er meer over weten, maar ligt teveel theorie je niet zo? Vertoef je even graag in de ontwerpruimte dan in de klas? Zin om elektrische en elektronische circuits uit te tekenen op de computer? Vind je het een uitdaging om bijvoorbeeld een lift-, temperatuur- of domoticasysteem... ook in het echt te maken? Dan is de richting Elektrotechnieken alvast iets voor jou!Voor wie is deze richting?

De studierichting Elektrotechnieken richt zich tot meisjes en jongens die gemotiveerd zijn om goed opgeleide technici te worden. Vereist is dat je het tweede leerjaar A voor de eerste graad met succes beëindigd hebt (A-attest). Koos je in het tweede jaar voor de studierichting Mechanica-elektriciteit, dan is deze richting één van de twee logische voort-zettingen. Als je praktisch aangelegd bent, is dat mooi meegenomen.Wat na de tweede graad?

Logisch gezien ga je naar de derde graad Elektrische installatietechnieken. Met je diploma secundair onderwijs kan je alle kanten op. Het meest voor de hand ligt een zevende specialisatiejaar. Maar hoger onderwijs is voor sommigen ook een mogelijkheid. Als je afstudeert zal je onmiddellijk aan de slag kunnen in tal van bedrijven in jouw buurt.


|urenpakket| |overzicht|