..  TechnOV
 
PROFIEL: MECHANISCHE TECHNIEKEN


Omschrijving

Vind je techniek en vooral mechanica tof? Wil je er meer over weten, maar ligt teveel theorie je niet zo goed? Vertoef je even graag in de ontwerpruimte dan in de klas? Ontwerp en ontwikkel je graag onderdelen, bijvoorbeeld uit vliegtuigen, ruimtetuigen, racebolides of andere machineonderdelen? Dan kies je best voor Mechanische technieken.Voor wie is deze richting?

De studierichting Mechanische technieken richt zich tot meisjes en jongens die gemotiveerd zijn om goed opgeleide technici te worden. Vereist is dat je het tweede leerjaar van de eerste graad met succes hebt beëindigd (A-attest). Als je in het tweede jaar koos voor Mechanica-elektriciteit, dan is deze richting uiteraard één van de logische voortzettingen. Als je praktisch aangelegd bent, is dat mooi meegenomen.Wat na de tweede graad?

Logisch gezien ga je naar de derde graad Mechanische vormgevingstechnieken. Met je diploma secundair onderwijs kan je alle kanten op. Het meest voor de hand ligt een zevende specialisatiejaar maar hoger onderwijs is voor sommigen ook een mogelijkheid. Als je afstudeert zal je onmiddellijk aan de slag kunnen in tal van bedrijven in jouw buurt.


|urenpakket| |overzicht|