..  Virgo+
 
PROFIEL: 2 KANTOOR EN VERKOOP / VERZORGING-VOEDING


Omschrijving

Deze twee beroepenvelden, die je steeds samen kiest, kunnen je best doen inzien voor welke vaardigheid je het meest geschikt bent. Je komt immers zowel in contact met de eerste beginselen uit de harde bedrijfswereld als met de sociale omstandigheden van bijv. verzorgingsinstellingen.

Aanwijzingen voor je studiekeuze

Je hebt het eerste jaar B gevolgd en je hebt ondervonden dat je graag met een computer werkt en ordevol kan werken. Of je voelt je echt goed met en tussen mensen: je bent ‘sociaal’ aangelegd. Of je vindt dat die twee dingen jou wel goed afgaan? Geen nood: als je deze beroepenvelden neemt, kan je de echte keuze tussen de twee mogelijkheden nog een jaar uitstellen! Als je begon in het eerste jaar A en de theoretische algemene vakken voor jou te zwaar uitvielen, dan is deze B.V.L.-richting voor jou misschien de geschikte keuze!

Mogelijkheden na het eerste jaar

Het grote voordeel van dit ‘BVL-jaar’ is dat je de voorbereiding op twee mogelijke studierichtingen in de tweede (en ook derde) graad hebt mogen meemaken. Al naargelang je interesse en/of je vaardigheden en mogelijkheden kan je kiezen voor Kantoor of Verzorging-voeding (en later Verzorging). Werk vind je later gegarandeerd, maar voor de durvers zijn er later nog heel wat mogelijkheden! Zo kan je in OLVI een zevende specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer volgen, waardoor je een diploma van hoger secundair onderwijs kan verwerven en het recht om hoger onderwijs te beginnen.
|urenpakket| |overzicht|