..  Virgo+
 
PROFIEL: 2 SOCIAAL TECHNISCHE VORMING


Omschrijving

Naast de 27 lesuren algemene vorming, typisch voor alle richtingen in het tweede jaar A, kan je reeds via twee vakken kennis maken met zowel de technische, als de sociale onderbouw van deze studierichting die goed in de markt ligt. Wij bestuderen de mens en zijn milieu en in de praktijk richten we ons vooral op de voedselbehandeling.

Aanwijzingen voor je studiekeuze

Je volle aandacht gaat niet (altijd) uit naar de strikt theoretische algemene vakken. Je hebt wel interesse en aanleg voor niet al te abstracte wetenschappen en je bent redelijk sociaal voelend. Als je slaagt voor het eerste jaar A en je krijgt een positief advies van je leerkrachten voor deze studierichting, dan is dit zeker een aantrekkelijke mogelijkheid.

Mogelijkheden na het eerste jaar

Als alles meezit in het tweede jaar, kan je in de tweede graad de studierichting Sociale en technische wetenschappen verder volgen, zodat je vaardigheden op dit gebied nog aangescherpt zullen worden. Samen met de derde graad is dit een goede voorbereiding op een aantal studierichtingen in het hoger onderwijs in het onderwijs, de voedingssector, de sociale sector, de gezondheidssector… Voel je je meer aangetrokken door de praktische kant van de richting, dan kan je via de B.S.O.-richting Verzorging-voeding je rechtstreeks bekwamen om een job uit te oefenen.
|urenpakket| |overzicht|