..  Virgo+
 
PROFIEL: 2 HANDEL


Omschrijving

Naast de 27 lesuren algemene vorming, typisch voor alle studierichtingen in het tweede leerjaar A, kom je voor het eerst in contact met twee 'bedrijfsgerichte' vakken: Handel en dactylografie. In Handel ontdek je de typische 'huishouding' van het bedrijf. Naast de praktische inoefening in dactylografie leg je je ook toe op talen en op toegepaste wiskunde.

Aanwijzingen voor je studiekeuze

Als je het eerste jaar A met succes hebt beëindigd (A-attest), kom je in aanmerking voor deze studiekeuze. Je hebt daarenboven geen al te grote problemen met je algemene vakken, je bent vaardig met een toetsenbord en je hebt grote belangstelling en interesse voor de bedrijfswereld. Als dit alles nog gepaard gaat met een positief advies van je leerkrachten, dan is dit beslist de meest geschikte keuze voor jou.

Mogelijkheden na het eerste jaar

Als alles meezit in het tweede jaar, kan je daarna voor de tweede graad kiezen voor Handel, als je belangstelling en aanleg blijft vertonen voor wiskunde. Als de talen je meer aanspreken en wiskunde veel te zwaar uitvalt, dan is de studierichting Handel-talen beslist iets naar je hand. Naargelang de richting die je in de tweede graad insloeg, kom je in de derde graad dan terecht in de richtingen Boekhouden-informatica, Informaticabeheer, Handel, Secretariaat-talen of Kantoor.
|urenpakket| |overzicht|