..  Biekorf
 

 

 

hiep hiep hoera voor de jarige uiltjes deze maand:

Lars:

15 juni

 

Moesa:

21 juni

 

Maisha:

25 juni

 

Brecht:

30 juni

Welkom in het tweede leerjaar, de uiltjesklas.

 

 

 

MEI

In de maand mei leerden we in de klas weer heel veel bij! We kennen ondertussen al alle maaltafels en ook de hoofdletters, het optellen en aftrekken tot 100, het verenkelen en het verdubbelen hebben geen geheimen meer voor ons. Naast al dat zwoegen en zweten in de klas hebben we ook heel wat ontspannende dingen gedaan in de maand mei. Zo hebben we ons van onze creatiefste kant laten zien bij het maken van ons eigen bloemboeket voor Moederdag. We hebben ons beste beentje voorgezet op het schoolfeest met ons optreden vol kleuren. Ook hebben we onze gekste kant moeten bovenhalen bij het jongleren, het spelen met de diabolo en het rollen met de ton tijdens de circusworkshop op school. Daarnaast hebben we ook wat cultuur opgesnoven in het Bolwerk in Vilvoorde tijdens het theaterstuk 'Sprookjes enzo & Tieret'. We zijn op uitstap geweest naar het park om de prachtige natuur in de lente eens van dichterbij te bekijken. Tot slot hebben een aantal kindjes uit de klas ook hun gelovigste kant moeten boven halen bij hun eerste communie. 

De leerlingen van het 2de leerjaar hebben dus absoluut niet stilgezeten. Ze zijn helemaal klaar om in de maand juni nog eens het beste van zichzelf te geven in de aanloop naar de grote, welverdiende vakantie!

 

 

MAART EN APRIL

 

In de periode tussen de krokusvakantie en de paasvakantie hebben de leerlingen van het 2de leerjaar zich geen seconde verveeld. Voor WO startten we net na de krokusvakantie met een nieuw thema: 'De Markt'. De leerlingen werden ondergedompeld in de wereld van de markt. We brachten een bezoek aan de markt, we onderzochten enkele specifieke kramen op de markt en we leerden de kneepjes van het vak om zelf echte marktkramers te kunnen worden. Dit was nodig aangezien er vlak voor de paasvakantie een heuse Lentemarkt gepland stond. 

 

Dat het lente was, konden we op sommige dagen in de maand maart zeker al voelen. Zo bijvoorbeeld ook op vrijdag 29 maart wanneer we samen met het 1ste leerjaar op uitstap zijn geweest naar het Vrijbroekpark in Mechelen. In het Vrijbroekpark deden we een speelse en leerrijke lentewandeling in het thema van de Engerling. We kwamen er alles over te weten en hielpen hem zelfs om zijn bucketlist verder af te werken. Na de wandeling konden we genieten van een namiddagje op de speeltuin. Het was schitterend weer dus we konden er eens zo hard van genieten. 

 

Op woensdag 3 april was dan eindelijk het grote moment aangebroken waarop we al enkele weken aan het wachten waren: het organiseren van onze eigen Lentemarkt. Alle leerlingen sloegen de handen uit de mouwen om er een groot succes van te maken. Een succes was het zeker! De leerlingen hebben er enorm van genoten om hun eigen marktkraam te kunnen vorm geven en te kunnen uitbaten. Hierbij konden ze op heel wat steun rekenen van lieve ouders, grootouders, familieleden,... die een kijkje zijn komen nemen op de markt. De leerlingen mogen trots zijn op zichzelf dat ze er zo'n mooie en leuke markt van hebben gemaakt!

 

Voor enkele leuke foto's van de Lentewandeling in het Vrijbroekpark en de Lentemarkt, kan je steeds een kijkje gaan nemen in de fotoboeken. Die kan je terugvinden door op deze link te klikken.

 

Fijne paasvakantie!!

 

 

JANUARI EN FEBRUARI

De maanden januari en februari zijn aan een snel tempo voorbij gevlogen. De leerlingen uit het 2de leerjaar hebben weer heel wat nieuwe dingen geleerd en leuke dingen gedaan. Zo hebben ze bij rekenen leren optellen en aftrekken tot 100 (zelfs met brug!), hebben ze nieuwe maal-en deeltafels geleerd (3, 4 en 8), hebben ze het uur lezen aflezen tot op een kwartier nauwkeurig,... Bij WO werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de beroepen, klusjes en hobby's en in de wereld van de huizen. De leerlingen moesten zoveel mogelijk zaken rond deze thema's zelf ontdekken aan de hand van boeken, spelletjes, een wandeling,... om daarna hun opgedane kennis voor te stellen aan de andere leerlingen van de klas. Bij taal leerden de leerlingen zinnen vormen met de verschillende leestekens, leerden ze correcte vragen te stellen, oefenden ze hoe ze op een goede manier een telefoongesprek moeten houden en probeerden we woorden te bedenken bij elke letter van het alfabet. Kortom, het waren goed gevulde weken en maanden waarbij de leerlingen weer heel wat kennis en vaardigheden hebben opgedaan.  

Een leuke en welgekome afsluiter vlak voor de vakantie was dan ook het verjaardagsfeestje van juf Lisa waarbij we lekker wat mochten smullen en zelfs kinderchampagne mochten drinken en natuurlijk de toffe carnavalstoet waarbij we allemaal verkleed waren volgens het thema 'Sneeuwwitje en de 7 dwergen'. 


 

DECEMBER

Ook in de maand december hebben we ons geamuseerd in het 2de leerjaar! Helemaal in het begin van de maand kreeg onze school hoog bezoek. Niemand minder dan Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen controleren of we wel braaf waren geweest dit jaar. Aan de cadeautjes en het snoepgoed te zien, bleek zijn befaamde uitspraak wel degelijk te kloppen: "Er zijn dit jaar geen stoute kindjes (in de Biekorf)." Met al het nieuwe, bruikbare en leerrijke speelgoed konden we er de laatste 3 weken voor de kerstvakantie weer goed tegenaan. 

We kregen ook nog bezoek van een hele speciale meester. Namelijk een 'meester op de fiets'. Hij leerde ons nog vaardiger worden in het gebruiken van onze fiets. Dit door samen met ons allerlei spelletjes te spelen. Het regenweer hield ons niet tegen om er met volle teugen van te genieten. De 2 uurtjes fietsen vlogen zo voorbij.

In de laatste weken voor de vakantie telden we met onze adventskrans en adventskalender af naar Kerstmis. Ook werden we dor het 6de leerjaar uitgenodigd op hun kerstmarkt. We gingen met onze rugzakken en handtassen vol geld op zoek naar de leukste spulletjes die er te vinden waren. Daarna mochten we er dan in de klas ook nog eens mee spelen. Wat was dat een leuke namiddag!

In de laatste week voor de kerstvakantie stonden er nog enkele leuke en minder leuke activiteiten op het programma. Het leuke was dat we samen met het 1ste leerjaar ons helemaal mochten uitleven in Doeland in Hofstade. Een grote sporthal met allerlei leuke sporten en spelletjes. Wat hebben we ons daar geamuseerd!! Het minder leuke was dat we met de hele school afscheid moesten nemen van juf Linda. Zij gaat vanaf januari op pensioen. Deze gebeurtenis mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom organiseerden we met de hele school een groot feest voor Linda met als kers op de taart de onthulling van de LINDA-boom. Zo zullen we onze lieve juf Linda zeker nooit vergeten!!

 


NOVEMBER

 

De maand november is alweer voorbij gevlogen, maar wees maar zeker dat we ons in het 2de leerjaar niet hebben verveeld. Maaltafels, tellen tot 100, dictees, een maquette van de klas, nachtberoepen, nachtdieren, licht en donker,... niets was ons teveel. We dansten erop los aangezien de schoen die centraal stond in de maand november niets minder dan de ballerina was. Uiteraard moesten we dan onze danskwaliteiten tonen op het dansje 'Hupsakee'. Wat konden we dit goed!! Daarnaast hebben we ons helemaal kunnen uitleven tijdens het knutselen van onze eigen herfstboom en het maken van onze eigen stoomboot van Sinterklaas. Ook bij WO hebben we weer heel wat bijgeleerd, dit mede dankzij enkele ouders en grootouders die we in onze klas mochten verwelkomen. Ze vertelden vol passie over hun eigen nachtberoep en brachten zelfs enkele leuke spulletjes mee. Enkele uitstappen in de maand november mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Zo brachten we een bezoek aan het kerkhof naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen en gingen we op uitstap naar het postkantoor van Vilvoorde om onze zelfgeschreven brief voor Sinterklaas op de post te doen. Nu wachten we vol ongeduld op de komst van die goede, heilige man. Wat is de juf benieuwd of alle kapoenen uit het 2de leerjaar braaf zijn geweest dit jaar ;) Alle foto's van onze leuke en leerrijke momenten uit de maand november, zijn terug te vinden via deze link


 

OKTOBER

 

Om de herfstvakantie goed in te zetten, hebben we in het 1ste en 2de leerjaar een groot Halloweenfeest gehouden. We knutselden eerst onze eigen spookjes en pompoenen, maakten overheerlijke pompoensoep en bereidden lekkere Halloween-hapjes. In de namiddag verorberden we de lekkere hapjes terwijl we genoten van de Halloweenfilm 'Heksje Lily'. Ga zeker eens een kijkje nemen in de foto's van onze Halloweendag, die je via deze link kan terugvinden. 

 

 

Op vrijdag 19 oktober hebben de leerlingen van het 1ste en het 2de leerjaar zich volledig ontpopt tot echte herfstkenners in het grote herfsthoekenwerk. De foto's hiervan zijn terug te vinden via deze link

 

 

In de week van 8 tot 12 oktober werken we met de hele school rond het thema

'Voel je wel in je pel'

Op maandag werken we rond groenten en fruit. 

Op dinsdag dompelen we ons onder in het thema water. 

Op woensdag staat beweging centraal. 

Op donderdag streven we ernaar dat alle leerlingen in de klas zich goed voelen :) 

Op vrijdag staan we even stil bij de armoede in de wereld. 

Het belooft een geweldig leuke en leerrijke week te worden!!

 

Voor enkele leuke sfeerbeelden van deze geweldige week, neem zeker een kijkje in ons fotoboek via deze link

 

 

SEPTEMBER

 

We zijn allemaal fris en monter het nieuwe schooljaar in het 2de leerjaar gestart. De eerste maand is intussen voorbij gevlogen dankzij de leuke activiteiten die we in de klas gedaan hebben. 


Om de leerstof van het 1ste leerjaar weer onder de knie te krijgen, hebben we al heel wat rekenoefeningen gemaakt. We hebben het dier in onszelf naar boven gehaald bij het thema van taal 'in de dierentuin'. De leerlingen hebben geleerd dierenrijmpjes te maken en raadsels te schrijven over een zelfgekozen dier. Tevens hebben ze een elfje geschreven, een plattegrond leren lezen, een pinguïn leren teken,... We kunnen dus wel zeggen dat de leerlingen zich helemaal hebben verdiept in het leven zoals het is in de dierentuin. In de godsdienstlessen hebben we verschillende van onze gevoelens leren uiten en hebben we geluisterd naar mooie verhalen en gebedjes hierover. Tot slot hebben we bij WO onze klas en school nog een beetje beter leren kennen met behulp van hoeken- en groepswerken waarbij we genoodzaakt waren al onze zintuigen te gebruiken. We bestudeerden hoe we het beste onze klas en spullen net kunnen houden en werden echte sorteerders door te bekijken welk afval in welke vuilnisbak terecht moet komen. Eveneens werden onze leerlingen echte verkeersdeskundigen tijdens de 'strap'week die we op een leuke manier afsloten met een actieve, op wieltjes verlopende 'strap'dag. 

 

Het was een leuke en leerrijke maand september, zowel voor de leerlingen als voor de juf! We kijken alvast met volle teugen uit naar de volgende maanden!

 

 

 

 

 

 

klasjuf:

juf Lisa