..  KOV
 

Welkom  in L6

bij meester Jente

 

Beste reizigers

Welkom op de vlucht met bestemming eerste middelbaar. Mijn naam is meester Jente, ik ben jullie piloot dit jaar.
Tijdens deze tocht maken we een tussenstop in elke lidstaat van de EU, en besteden daarbij een beetje extra aandacht aan Stanzach in Oostenrijk. 
Jullie zullen meermaals de kans krijgen om jullie Frans te oefenen. Ook de culturele component zal dit jaar aan bod komen: een toneelvoorstelling, musea, de suikerraffinaderij in Tienen… Hopelijk zitten al jullie fietsen in het bagageruim, want we nemen ook deel aan het grote fietsexamen. 
Het wordt een lange vlucht met af en toe wat kans op turbulentie, dus controleer of je veiligheidsriem stevig vastgemaakt is en aarzel niet om me te contacteren in geval van nood. 
Ik wens je een prettige en vooral leerrijke vlucht en bedankt om voor KOV-airlines te kiezen!

Meester Jente

 

De reizigers van deze boeiende vlucht:

Maissa - Ibrahim - Melina - Noa - Lisanne - Julie - Sude Nas - Arthur - Febe - Karla - Fiene - Lies - Cemil - Mohamed - Sude - Moise - Ilayda - Wout - Mona - Saya - Ellen - Despina - Maysae


Laat hier een berichtje achter in ons gastenboek!

 

 


Lees hieronder onze blog:

 

Sneeuwklassen 2019: belangrijke info i.v.m. aankomst:

 Op dit moment weten we nog niet wanneer we het Lechtal zullen verlaten. Hierdoor kunnen we nog niet voorspellen wanneer we zullen toekomen in Vilvoorde. We houden jullie op de hoogte via de telefoonwaterval.

 

Sneeuwklassen dag 7

We begonnen de dag met een stevige leerwandeling door Stanzach en naar de Lech. Daar kregen we van de meester antwoorden op vragen als “Waarom staan er stokken langs de kant van de weg?  – Waarom staat er op de voordeuren 20 C + M + B 19 geschreven? –Waarom zit er geen logica in de huisnummers?...”  We leerden over de Lech, zijrivieren, samenvloeiiing, linker- en rechteroever... Onderweg kwamen we een heerlijk weggetje tegen waar we van de zon konden genieten. We legden ons even neer en het duurde niet lang of er lagen enkele kinderen in dromenland...

Deze namiddag stond er een belangrijke skiles op het programma: het was wedstrijd! Al onze kinderen hebben het fantastisch gedaan! Het zijn allemaal winnaars!

Onze laatste avond in Stanzach hebben we afgesloten met een fakkeltocht. We maakten een stevige wandeling langs de Namloser Bach. Het was pikdonker, enkel onze fakkels verlichtten het pad. We stapten anderhalf uur! Onderweg hebben we ons in de sneeuw gelegd en keken we naar de sterren. Juf Amber toonde ons de Grote Beer!

Vandaag voerden we een spannende strijd met de laatste 5 overgebleven finalisten van homo universalis. Volgende kinderen vielen af:
- Karla: omdat zij onvoldoende longinhoud heeft om in de hoge bergen te overleven;
- Ibrahim: omdat hij onvoldoende snelle handelingen kan uitvoeren;
- Saya: omdat zij niet lenig genoeg is om obstakels te vermijden.

Moe maar voldaan gaan wij onze laatste nacht tegemoet.

Stanzach 2019, je was geweldig!


Foto's kan je in het fotoboek vinden.

Dit zal het laatste bericht van de sneeuwklassen zijn op de klasblog. Morgen gaan we een laatste keer skiën en houden we een fotozoektocht door Stanzach.

Sneeuwklassen dag 6

Zon, zon en nog eens zon! Net zoals gisteren was het zonnetje de hele dag van de partij. Op de skipiste was het vanochtend nog ijskoud, maar omstreeks 11 uur kwam de zon boven de bergen tevoorschijn en konden we ons heerlijk verwarmen. Die warmte gaf ons extra kracht en dat was nodig, want de skigroep van Noa, Julie, Lisanne, Mona, Ibrahim, Fiene, Lies, Febe en Cemil mocht gaan skiën op de grote piste!

Het middagmaal moest vlot en snel verlopen, want om 13 uur kwam de bus ons al oppikken voor een speciale activiteit: we gingen met de stoeltjeslift naar de top van de Jöchelspitze. Hop naar 1800 m hoogte! Daar was het uitzicht adembenemend. De stralende zon deed de sneeuw glinsteren. Prachtig wat moeder natuur ons te bieden heeft! Natuurlijk mocht ook poepsleeën niet ontbreken. 

Vanavond werd ons heem omgetoverd tot Cinéverriest, we keken naar het tweede deel van Fantastic beasts: The crimes of Grindelwald.

Er zijn vandaag ook 2 nieuwe kinderen die geen aanspraak meer kunnen maken op de titel van homo universalis.
Vandaag afgevallen:
- Mohamed: omdat hij niet over genoeg evenwicht beschikt om na een bochtig parcours recht te blijven staan;
- Lies: omdat zij niet over genoeg reactievermogen beschikt om obstakels te vermijden.

Morgen gaan we verder met onze zoektocht. Er zijn nog 5 kinderen die kansmaken om de beste Stanzachiaan te worden: Saya, Ibrahim, Karla, Melina en Arthur

Foto's kan je in het fotoboek vinden!

 
 

Sneeuwklassen dag 5

Vandaag was een zonovergoten dag, het zonnetje was de hele tijd van de partij! We trokken op leerwandeling naar de Namloserbach. Daar leerden we over bergrivieren, bron en monding en erosie. Toen er een Audi A1 voorbijreed, moesten we natuurlijk naar meester Jente luisteren die een uitleg gaf over de verschillende automerken die een fabriek in België hebben, import en export, invoerrechten en de EU. Ook de Vilvoordse fabriek van Renault en De Vuist van Rik Poot kwamen aan bod. Na de natuurlijk boeiende uitleg was het tijd voor ontspanning, we gingen poepsleeën! Nadat de losse sneeuw was weggesleed, ontstond er een super baan waar we met volle vaart konden afglijden!

Deze namiddag stond er skiën op het programma. Daar stond ons een verrassing te wachten: de skipiste was voor een deel omgetoverd tot hobbelpiste! Hier konden we snelheid maken en zelfs kleine jumpkes!

Na de vermoeiende skiles keerden we naar ons heem voor een warme tas chocomelk, maar ook nu werden we verrast: onze kookouders hadden voor ons pannenkoeken gebakken! Echte verwennerij!

De zoektocht naar de homo universalis, de beste Stanzachiaan, ging onverbiddelijk  verder. De afvallers van vandaag:

- Lisanne: omdat zij bij lawinegevaar niet snel genoeg naar beneden kan sleeën en bedolven zal worden;
- Wout: omdat hij zijn botten niet snel genoeg aankrijgt;
- Ellen: omdat zij bij een overstroming het water niet snel genoeg kan opdrinken;
- Julie: omdat zij nog niet over genoeg buikspieren beschikt om een hele dag te skiën;
- Mona: omdat zij de rode vossen niet snel genoeg kan verslaan.

Foto's van vandaag kan je in het fotoboek vinden!

Sneeuwklassen dag 4

Sneeuw, sneeuw, sneeuw! Vandaag heeft het van 's ochtends tot 's avonds non-stop gesneeuwd, zalig! Onze dag begon met skiën, heerlijk op de latten door de verse krakende sneeuw, een heerlijk gevoel! Alle kinderen mochten de babypiste verlaten en zijn gepromoveerd naar de hogere piste met bananenlift.

In de namiddag hebben we de bus naar Holzgau genomen. Na een lange en steile wandeling door metershoge sneeuw, kwamen we aan bij een hangbrug over het dal. De Holzgauer Hängebrücke is 200 m lang en hangt op een hoogte van 100 m. Na een speciale Milky Way die anti-hoogtevreeskrachten had, dierven alle kinderen de brug oversteken! De tocht zetten we verder door het bos. Op handen en voeten, en vooral op onze poep, gleden we het pad af. Fiene gleed iets te snel, en viel in de diepsneeuw.

Ook vandaag hebben we verder gezocht naar de homo universalis, de beste Stanzachiaan. Volgende kinderen zijn niet meer in de running
- Febe: omdat zij zich niet snel genoeg kan klaarmaken om te skiën;
- Ilayda: omdat zij geen plaatsje kan veroveren om haar botten aan te doen;
- Noa: omdat zij geen juiste keuzes kan maken en zo een sneeuwstorm niet zal overleven;
- Sude: omdat zij nog niet in topvorm is om 24 uur lang te skiën;
- Maissa: omdat zij een verongelukte skiër niet kan repatriëren.

Foto's kan je in het fotoboek vinden! 

 
 

Sneeuwklassen dag 3

Na een stevig ontbijt trokken we op pad door Stanzach! We leerden over de rode vos, het faillissement van de bakkerij, waarom ze steentjes en geen zout op de weg strooien en over de speciale vorm van de kerktoren. Daarna zetten we onze tocht verder naar het bos.

Na het middageten was het weer tijd om op de latten te staan. We werden steeds achtervolgd door 3 elanden... 

We zijn ook op zoek gegaan naar de homo universalis. De kinderen moeten verschillende testen ondergaan, na elke opdracht valt er steeds iemand af zodat we op het einde van de week de beste Stanzachiaan gevonden hebben.
Vandaag zijn afgevallen:
- Cemil: omdat hij niet door de sneeuw kan spurten;
- Despina: omdat zij de lac du connemara niet kan dansen;
- Fiene: omdat zij onvoldoende evenwicht heeft;
- Sude Nas: omdat zij niet kan gokken.

Foto's kan je vinden in het fotoboek!

Sneeuwklassen dag 2

Vandaag stond er een spannende activiteit op het programma: de eerste keer skiën! We vonden het zeer opwindend! Na enkele val- en glijpartijen stonden we stevig op de latten en skieden we onze eerste meters. We namen zelfs al de babylift!

Na al dat skiën hadden we nood aan een siësta en wanneer onze batterijen terug waren opgeladen trokken we naar buiten om te spelen in metershoge sneeuw.

Om de dag af te sluiten, hebben we een spelletjesavond gehouden met allemaal nieuwe spelletjes. Nu is het tijd om te gaan slapen, zodat we morgen weer fit op de latten staan!

Foto's kan je vinden in het fotoboek!

Sneeuwklassen dag 1

Na een zeer lange en vermoeidende busrit, kwamen we goed op tijd aan in Stanzach. Er stond ons onmiddellijk een zware taak te wachten: het passen van onze botten. We leerden ze eerst aandoen. We moeten ze eerst goed openen, daarna onze sexy benen tonen en daarna nog alle bindingen toekrijgen! Het lukte bij alle kinderen zeer vlot. 

Morgen gaan we onmiddellijk skiën. Spannend!


Foto's kan je in het fotoboek vinden!

Sneeuwklassen 2018

De sneeuwklassen komt dichterbij! Deze week vertrekken we voor 9 dagen naar Tirol, waar de bergen, de sneeuw, de skilessen, het samenzijn... garant staan voor oneindig veel plezier! De voorbereidingen in de klas zijn al gestart, samen tellen we af naar donderdag 31 januari! Zowel de kinderen als de leerkrachten kijken er enorm naar uit!

Ons adres:

Sint-Jozefsschool
"naam kind"  
Gasthof Verriest
A-6642 Stanzach
ÖSTERREICH