..  KOV
 
   
   
Welkom

Klasfoto

We zijn met 21 kindjes in onze klas, 15 jongens en 6 meisjes.  Zoem is onze klaspop, hij helpt ons bij het leren lezen.  Op dinsdag, woensdag en vrijdagvoormiddag komt juf Lien helpen in onze klas.


 

 

 

 

16/6/2019

Dinsdag vierden we de verjaardag van Jordan, hij werd 7 jaar! 

Donderdag bracht Leticia een schrift mee waarin ze zelf een verhaaltje had geschreven.  Ze heeft het voorgelezen aan de klas.

In de namiddag deden we een muvo-activiteit met de hoofddeksels die we hadden meegebracht.  We kozen om de beurt 1 hoofddeksel uit, zette het op, en veranderde dan voor eventjes in een ander persoon.  In het fotoboek kan je het zien.

Vrijdagnamiddag maakten we in groepjes van 3 een partituur met verkeersgeluiden en dat leverde hele mooie resultaten op :-)

 


 

 

7/6/2019

Vorige week ook geen verslagje en fotoboek omdat het maar een kort weekje was.  Deze week zijn we er wel weer :-)

Tijdens de rekenles leerden we met tabellen werken.  We oefenden ook verder in het nauwkeurig meten, wegen en gieten. En nadat we eerst vormen hadden gevoeld mochten we er zelf tekenen, uitknippen en er iets mee maken in ons rekenboek.  Kijk maar in het fotoboek voor enkele leuke resultaten :-)

In W.O ging het over dat mama en papa voor ons gaan werken.  We mochten tijdens de les beroepen uitbeelden ;-)

Het laatste hoekenwerk werd afgewerkt. 

Bij godsdienst speelden we per 2 het waterspel.

Deze week kregen we ook nieuwe banken!  Op de laatste foto's kunnen jullie ze zien.

Deze namiddag maakten we een tekening over het prentenboek "Konijn wil vliegen".  We maakten een speciale achtergrond door met onze kleurpotloden aan het mengen te gaan.

 


 

 

26/5/2019

Vorige week geen verslagje door het toch wel drukke schoolfeestweekend ;-)  Nu dus een overzichtje van de voorbije 2 weken.  We begonnen met de brugsommen en dat was best wel ingewikkeld.  Tussendoor oefenden we ons dansje voor het schoolfeest.  In het 1ste fotoboek zie je ons verschillende keren bezig.

We maakten 2 elfjes over de lente.  Eerst gingen we op zoek naar woordjes die bij de lente horen, daar kozen we er dan een aantal uit om een gedichtje met 11 woordjes mee te maken. 

4 kindjes lazen ook voor op de voorleesstoel.  Nora en Mohammed-Amine vorige week, Matteo en Nare deze week.

De tuinkers die we zaaiden groeide maar niet bij iedereen even snel en even goed.  We stelden vast dat dagelijks water geven nodig is om zaadjes goed te laten groeien. 

Deze week starten we met een nieuw hoekenwerk.  In het 2de fotoboek zie je ons aan het werk in de computerhoek, de techniekhoek, de weeg-, meet- en inhoudhoek, de winkelhoek en de W.O-hoek.

Nu moederdag en het schoolfeest voorbij zijn, is het bijna vaderdag.  We begonnen vrijdag dan ook aan ons kadootje :-)

 


 

 

12/5/2019

Maandagmorgen mochten we als eerste in de refter circustechnieken gaan oefenen.  We probeerden de flowerstick en diabolo en liepen op een grote bal en ton.  Leuk begin van de week :-) In het fotoboek zie je ons bezig. Op het einde van de dag oefenden we ook voor ons dansje van het schoolfeest. 

Dinsdag gingen we naar het Bolwerk.  We keken naar het theaterstuk "Achter de spiegel".  We genoten van een mooie en fantasierijke voorstelling. In de namiddag vierden we de verjaardag van Elisa en Matteo, zij werden allebei op 7 mei 7 jaar!

Tijdens de godsdienstles op woensdag probeerden we met behulp van een filmpje een bootje te vouwen uit papier.  Dat was een moeilijke opdracht waarbij we de hulp van onze juf heel goed konden gebruiken. 

Op donderdag leerden we de brug over de 10 met -.  Net zoals bij + werkten we met onze treinwagonnetjes.

Vrijdag was het eindelijk zover, we mochten, na er een paar weken goed voor gezorgd te hebben, ons kadootje voor moederdag mee naar huis nemen.  Goed verstopt in een mooi versierde zak namen we het mee naar huis ;-)


 


 

 

28/4/2019

Na 2 weekjes vakantie mochten we al direct op zoek naar paaseitjes die de paashaas in onze klas verstopt had!  We verzamelden ze in een mand en verdeelden ze nadien over onze zelfgemaakte mandjes.  Die dag kwam ook de schoolfotograaf langs en vierden we de verjaardag van Nora.  Zij werd op 20 april 7 jaar :-) 

Woensdag was Leticia het feestvarkentje, zij werd ook op 20 april 7 jaar :-) In het fotoboek zie je onze 2 jarigen glunderen bij de verjaardagstaart. 

Donderdag gingen we aan de slag voor moederdag.  Nog een beetje geduld mama's en dan worden jullie verwend met een mooi geschenkje ;-)

Vrijdag stonden er 2 hoekjes op het programma en in de namiddag gingen we zwemmen.  Volgende week gaan we voor de laatste keer en dan is het de beurt aan de kindjes van L1B. 

 


 

 

6/4/2019

In het laatste fotoboek voor de paasvakantie vinden jullie vooral foto's over onze uitstap naar het MOT.  We gingen daar donderdag met de bus naartoe samen met L1B.  In de voormiddag bakten we zelf ons eigen broodje.  Met bloem, gist, water en een snuifje zout gingen we aan de slag.  Na het mengen van alle ingrediënten en het voldoende kneden moest het deeg een 20-tal minuutjes rijzen en kregen wij de tijd om iets te eten en te drinken en eventjes in de speeltuin te spelen.  Daarna moesten we het deeg opbollen en maakten we ieder 2 kleine broodjes.  Deze broodjes werden in een met hout warm gestookte oven geschoven en kwamen er na 15' knapperig gebakken en heerlijk ruikend uit.  Ondertussen was het al middag en picknickten we bij een heerlijk zonnetje.  Daarna trokken we naar het Guldendal om te gaan wassen.  Na een kort bezoek aan het museum en wat uitleg gingen we aan het werk.  We moesten zelf zeep raspen en zeepsop maken, water pompen en naar de waskuipen brengen.  Als al het voorbereidende werk klaar was, kregen we een mooie witte t-shirt die we eerst vuil mochten maken en daarna mochten wassen zoals mensen het heel lang geleden deden.  Geen gemakkelijke opdracht en behoorlijk vermoeiend ;-).  Na het wassen draaiden we onze t-shirt nog door een droogpers en hingen we hem te drogen aan de wasdraad.  Samen ruimden we alles  op en dan was het tijd om met onze zelfgewassen t-shirt en zelfgemaakte broodjes terug naar school te gaan.  Het was een keileuke dag!  De foto's zijn het beste bewijs :-)

Nu kunnen we genieten van 2 weekjes vakantie.  Hopelijk schijnt de zon volop en komen de paasklokken langs met heel veel lekkere chocolade eitjes!

 

fijne vakantie!

 


 

 

29/3/2019

Deze week was het voorleesweek in onze school met als thema "vriendschap".  Er werd dus veel gelezen en voorgelezen :-)  Op maandag mocht Leticia op de leesstoel gaan zitten en voorlezen aan de klas.  Ook Kate en Youssef deden dit in de loop van de week.  Dinsdagnamiddag kwam de papa van Mathis voorlezen.  Het prentenboek "Het grote poepconcours" was een supergrappig boek!  Woensdag kwam de papa van Leticia voorlezen, hij las voor uit "Kat en hond", ook een leuk boek.  Op donderdag kwamen de kinderen van L5B voorlezen en vandaag luisterden we op de ipads naar verhalen. In de fotoboeken vind je leuke foto's.

We begonnen met een nieuw hoekenwerk.  Er kan gekozen worden uit KNEX, het babbelspel, computermeester, een haas maken met tangramstukjes en woordjes maken met de kubusblokken.

Gisteren werkten we ook ons paasmandje af, ze staan te blinken achteraan in de klas.  Nu moeten we nog wel wat geduld hebben voordat de paasklokken komen. Kijk maar in het fotoboek!

Deze namiddag gingen we voor de 3de keer zwemmen en we hebben er van genoten. In onze klas zitten heel wat waterratjes ;-) en we vinden het nu al spijtig dat het binnenkort alweer gedaan is.


 


 

 

24/3/2019

Deze week hadden we onze 2de projectweek.  Samen met L5 werkten we rond "Eten in de kunst".  Op maandag stelden de juffen alle activiteiten voor en mochten we kiezen voor de muvo-activiteit.  In de namiddag gingen 2 groepjes de ingrediënten kopen voor de soep van dinsdag.  De andere groepjes speelden op school winkeltje, wij in het Nederlands en L5 in het Frans.  Foto's hierover in het eerste fotoboek.

Dinsdagvoormiddag sneden we groentjes voor de tomaten-preisoep en terwijl de soep op het vuur stond werkten we in 3 groepen voor muvo.  De bananengroep trok naar de turnzaal voor een drama-les.  De wortelgroep ging in L1B aan het werk en werkten rond muzisch taalgebruik.  In onze klas maakten de aarbeigroep 5 kunstwerken naar het voorbeeld van de kunstenaar Arcimboldo. Net voor we naar huis gingen proefden we nog van onze lekker zelfgemaakte soep.  In het tweede fotoboek vind je heel wat foto's.

Donderdag deden we tijdens de W.O-les buiten een stellingenspel rond gezonde en ongezonde voeding.  We vierden ook de verjaardag van Mohammed Amine, hij werd op 20 maart 7 jaar!  In de namiddag werkten we verder in onze 3 groepen en legden we de laatste hand aan onze kunstwerken voor de veiling van vrijdag. Na school kwamen de kleuters van de 3de kleuterklas in doorschuif een kunstwerkenmemory spelen in onze klas.  Foto's over dit alles vind je in ons derde fotoboek.

Vrijdagvoormiddag maakten we lekkere fruitbrochetten met fruit dat L5 had gesneden.  We maakten er als 10-uurtje voor de 3de kleuterklas en ook eentje voor onszelf.  Deze mochten we natuurlijk lekker opeten :-) Tijdens de les W.O maakten we kennis met de voedingsdriehoek. In de namiddag was er dan nog de veiling van alle gemaakte kunstwerken.  Er werden 4 van onze 5 kunstwerken verkocht!  In het laatste fotoboek zie je het eindresultaat van onze projectweek.

 


 

 

15/3/2019

Na een weekje vakantie startten we maandag al met 2 jarigen!  Redouane werd op 5 maart 7 jaar en Tereza werd op 11 maart 7 jaar! We vierden er eentje in de voormiddag en eentje in de namiddag ;-)

In de rekenles experimenteerden we met spiegeltjes en leerden we over de liter.  We vulden verschillende flessen, bekers, een kookpot,......

Op 5 maart vierden ze in Vilvoorde carnaval,  op 6 maart was het aswoensdag en begon de vasten.  We tellen 40 dagen lang af naar Pasen.  In de klas zetten we een paasboom waar we elke dag een figuurtje mogen inhangen.  We begonnen ook aan ons paasmandje.  In het fotoboek krijg je al een idee van hoe het er gaat uitzien.

De maand maart is ook jeugdboekenmaand.  Onze juf heeft daarom in  5 leuke zakjes een boek gestopt die we om beurten een paar dagen mee naar huis mogen nemen.

Deze morgen mochten we allemaal wat langer in ons bedje blijven liggen want we mochten in onze pyjama naar school komen.  Met deze pyjamadag willen we alle langdurig zieke kindjes een hart onder de riem steken.

Deze namiddag gingen we voor de eerste keer zwemmen.  Het was keiplezant, de zwemles was veel te snel voorbij!  Gelukkig mogen we nog tot eind april elke vrijdagnamiddag naar  het zwembad :-)

Volgende week hebben we onze 2de projectweek.  Het 1ste leerjaar gaat met het 5de leerjaar samenwerken rond "Eten in de kunst". 

 


 

 

1/3/2019

Maandag kregen we de laatste en meteen ook moeilijkste opdracht van piraat Tijs.  We moesten bewijzen dat we echte piraten waren door 2 minuten te zwijgen ;-) Geen gemakkelijke opdracht voor ons maar....het is gelukt!  En vandaag kregen we dan het laatste stukje van de schatkaart en de laatste brief.  We konden op schattenjacht.  Met onze kaart en onze piratenhoeden op trokken we naar het park.  Na een tijdje zoeken vond Elisa de schat die verstopt was in de stuiken.  Op de foto's kun je zien hoe blij we waren.  Terwijl we met de schat bezig waren zagen we in de verte iemand aankomen, hij leek op piraat Tijs en.............het was piraat Tijs!  Hij was blij dat we de schat gevonden hadden als beloning voor het uitvoeren van de opdrachten.

Samen met de mama van Leticia en de mama van Elisa gingen we maandag voor de eerste keer naar de bib. We mochten er een leesboekje en een prentenboek kiezen om in de klas in te lezen. Ook hier zijn heel wat foto's genomen.

Dinsdagnamiddag was er toneel in de refter.  Willem veranderde in een zeerover om op zoek te gaan naar prinses Laura die ontvoerd was door piraten.  Heel spannend maar met een goede afloop ;-) Op de foto's kan je Willem aan het werk zien.

En woensdag kwamen we verkleed naar school want we vierden carnaval.  Tijdens de leesles lazen we met een gekke bril en tijdens de stoet werd er overvloedig met confetti gegooid!

Het was een drukke maar plezante week!  En nu nemen we een weekje welverdiende vakantie.  Een beetje uitrusten zodat we er weer klaar voor zijn!

fijne krokusvakantie!


 


 

 

22/3/2019

Deze week startten we op maandag met hoekenwerk en eindigden we vandaag met hoekenwerk.  Volgende week ronden we het hoekenwerk van piraten af.  We kregen ook deze week weer een brief van piraat Tijs met een opdracht.  Deze keer moesten we 6 verschillen zoeken en dat lukte goed :-)  Vandaag vonden we dan ook het 3de stukje van de schatkaart!  Nog 1 stukje ontbreekt er en dan kunnen we gaan zoeken. In het fotoboek kunnen jullie alles mee volgen.

In W.O maakten we met 2 blikken, draad en papierklemmen een telefoon die we dan ook direct uitprobeerden.  Op de foto's zie je ons bezig.  We voerden ook met gewone telefoons gesprekken.  Aangezien we leerden welke weg een brief aflegt om van de schrijver naar de ontvanger te gaan, schreven we zelf een briefje naar ons thuis.  We postten hem dinsdagvoormiddag in een rode brievenbus, hopelijk is hij ondertussen overal aangekomen ;-)

Omdat het volgende week carnaval is begonnen we met het maken van een gekke bril.  Volgende week maken we hem helemaal af en kunnen we hem op onze neus zetten.

Vandaag was het feest in de klas want we vierden de verjaardag van Micaella, zij wordt morgen 7 jaar! 

Deze namiddag maakten we per 2 een kleurrijke clown.  Aangezien we alleen maar rode, blauwe en gele verf hadden maar ook oranje en groene nodig hadden, probeerden we door kleuren te mengen andere kleuren te maken.  Kijk maar in het fotoboek of het is gelukt ;-)

 


 

 

19/2/2019

Met een beetje vertraging toch nog een overzichtje van vorige week met bijbehorende fotoboeken.

We vonden het 1ste stukje van de schatkaart, het zat heel goed verstopt ;-).  Woensdag kregen we de brief met de 2de opdracht.  We moesten de weg vinden in het doolhof.  Na wat zoeken slaagden we erin deze te vinden.   Het 2de stukje van de schatkaart vonden we vrijdag.  Nog 2 stukjes en dan kunnen we op zoek naar de schat!

Tijdens MUVO leerden we bewegen en dansen zoals piraten.  Zo zijn we alvast voorbereid moesten we piraat Tijs tegenkomen :-)

In de rekenles gingen we aan de slag met de balans, de keukenweegschaal en de personenweegschaal.  We leerden het kilogram kennen en vonden dat ook terug op een pak suiker en bloem.

Vrijdagnamiddag trokken we samen met L1B naar het park en genoten er met volle teugen van het zonnetje!  Neem maar een kijkje in het fotoboek.

 


 

 

8/2/2019

Er staan ons een paar drukke weken te wachten!  We kregen immers een brief van piraat Tijs.  De volgende weken krijgen we 4 opdrachten en als we die goed uitvoeren dan verdienen we stukjes van een schatkaart.  Daarmee kunnen we dan op zoek naar de schat!  Vandaag kregen we de eerste opdracht : geheimschrift ontcijferen.  Na een beetje denken en goed samenwerken vonden we al snel de oplossing.  We kijken dan ook uit naar het eerste stukje van de schatkaart dat we dinsdag in de klas zouden moeten vinden :-)

Nog meer piraten in het hoekenwerk.  Samen met L1B maken we de volgende weken een piratenhoed, tekenen we onszelf als piraat, maken we een boek over piraat Tijs, spelen we een piratenrekenganzenbord en ontcijferen we geheimschrift.

In W.O gaat het over communicatie en vertelden we met ons gezicht, met een gebaar of met een houding.  We stuurden ook een mailtje naar mama of papa.  En we kregen al 6 keer een mailtje terug ;-)

Bij rekenen werd er geteld tot 14 en oefenden we onze sommen met het high five spel.

Omdat het poëzieweek was maakten we vandaag per 2 een kleurengedicht en puzzelden sommigen ook nog een in stukjes geknipt gedicht terug in mekaar. 

Neem zeker een kijkje in het fotoboek!

 


 

 

1/2/2019

Deze week was toch wel een speciale week want we leerden onze laatste letter!  Dat moest natuurlijk gevierd worden en dat hebben we dan ook gedaan.  Deze namiddag speelden we in groepjes het letterzoekspel.  Overal in de gangen en refter waren er woordjes verstopt waarvan we telkens 1 lettertje nodig hadden om het zinnetje "Ik vier het letterfeest" te maken.  Natuurlijk poseerden we ook fier met onze mooie pauw en trakteerden de juffen met kinderchampagne en letterkoekjes.  Om het helemaal af te maken kregen we ook een echt letterdiploma ;-)  Je kan in het fotoboek hierover heel wat foto's terugvinden.

Verder leerden we deze week meten met de 1 meterlat en splitsenden we 9 en 10 met blokjes en hiervoor gebruikten we bordjes.

Gisteren was het gedichtendag en ging de poëzieweek van start.  Onze juf schreef onze klas in om mee te doen met de poëziewedstrijd.  Elke morgen krijgen we een gatengedicht en moeten wij op zoek naar het ontbrekende woordje.  Gisteren ging het gedicht over een boot en wij stuurden het woordje "wolken" door.  Maar dat was niet het woordje dat ontbrak, dat was "geheimen". Vandaag ging het over een beer in je buik van de honger en zochten we een woordje over eten.  Na stemming kozen we voor "chocolade".  Maandag weten we of we het bij het juiste eind hadden. We krijgen dan ook weer een nieuw gatengedicht :-)

 


 

 

27/1/2019

Maandagnamiddag maakten we in groepjes ons eigen kleine waterzuivering.  Met een plastiek fles, watten, zand, kleine en grote stenen en vies water gingen we aan de slag.  Het resultaat was properder water maar het was zeker nog niet drinkbaar ;-)

Zowel dinsdag als vrijdag stond er hoekenwerk op het programma! 

Dinsdag viel de eerste sneeuw en konden we ons uitleven op de speelplaats met het maken van en gooien met sneeuwballen. Superleuk!

In de godsdienstles zagen we dat we ook zonder woorden heel wat kunnen vertellen aan mekaar.

Omdat we nu al goed kunnen lezen mochten we deze week in groepjes van 3 of 4 in ons leesboek lezen. Volgende week leren we trouwens onze laatste letter en dan kennen we ze allemaal!  Dat verdient een verrassing op vrijdagnamiddag ;-)

In de muvoles gingen we op zoek naar wolken in de kunst (in W.O leerden we hoe een wolk ontstaat).  Het kunstwerk "De man die de wolken meet" van Jan fabre en een heleboel kunstwerken van Magritte bekeken we aandachtig om dan zelf aan de slag te gaan en ons eigen kunstwerk met wolken te maken.  Kijk maar in het fotoboek hoe we te werk gingen.

Volgende maand is het de beurt aan L1 om een kunstwerk te maken voor in het secretariaat.  Deze week begonnen we er al aan, eind volgende week zullen jullie het resultaat kunnen bekijken.  We kunnen al verklappen dat we Mondriaan als voorbeeld hebben gekozen en ook Valentijn speelt er een rol in.

In de rekenles maakten we kennis met euro's en eurocentjes en voerden we opdrachten uit met de balans.

 


 

 

19/1/2019

Maandagnamiddag gingen we in de school op zoek naar waterbuizen.  We vonden er in de keuken, het toilet, op de speelplaats.

Dinsdag begonnen we met een nieuw hoekenwerk.  In de W.O-hoek maakten we pindasnoeren voor de vogeltjes, in de taalhoek maakten we woordjes op de springmat, in de computerhoek oefenden we op bingel, in de spelletjeshoek speelden we "Prinses op de erwt" en in de 2de W.O-hoek speelden we het waterspel.

Donderdag vierden we de verjaardag van Kate, zij werd 7 jaar!  Tijdens de W.O-les in de namiddag proefden we water uit 2 dezelfde flessen.  De meeste kindjes smaakten geen verschil tussen het flessenwater en het kraantjeswater.  Kraantjeswater is even lekker als flessenwater maar minder duur en er is geen afval.

Nadat we donderdag op zoek gingen naar winterwoorden en daar een ritmeoefening mee deden maakten we daar gisteren een sneeuwman van woorden mee.  Geconcentreerd gingen we aan het werk met de woordjes slee, ijs en kou.  De mooie resultaten hangen te pronken aan de ramen in de klas en aan het secretariaat aan de speelplaats. In het fotoboek zie je ons aan het werk :-) We leerden ook het liedje "Brr, wat een kou" wat een aantal kinderen met veel enthousiasme meezongen ;-)

 


 

 

12/1/2019

Na een deugdoende vakantie zijn we er weer ingevlogen!  Maandag verwelkomden we Nora in onze klas. We zijn nu met 21, 7 meisjes en 14 jongens.

Het nieuwe thema van godsdienst gaat over ons lichaam en we begonnen het met het liedje "Hoofd, schouders, knie en teen".  We mochten ook ruiken, proeven, horen en voelen zonder onze ogen te gebruiken.

In de rekenlessen zijn we nu volop het splitsen tot 8 en + en - sommen tot 6 aan het oefenen.

Bij W.O gaat het over water.  We maakten een mooie collage over alles wat met water te maken heeft en leerden al dat water plezant kan zijn maar soms ook gevaarlijk.

Op woensdagvoormiddag hebben we i-pads in de klas en kunnen we hierop oefeningen van bingel-raket maken :-)

Wanneer we klaar zijn of eventjes wat tijd over hebben zitten we graag in de boekenhoek in een boekje te kijken of te lezen. 

Donderdag vertelde onze juf het sprookje van Roodkapje en oefenden we al even met de poppen maar zonder de poppenkast.  Gisteren mochten we het achter de poppenkast doen.  In het fotoboek zie je hoe we ons klaarmaken en zie je ons spelen.

 

 


 

 

21/12/2018

In deze laatste week voor de kerstvakantie hebben we  nog een beetje gerekend, gelezen en geschreven.  We oefenden ook onze nieuwjaarsbrief die we zelf hebben geschreven! Tussendoor moesten we ook ons kersttoneeltje voorbereiden voor in de kerstviering.  Iedereen kreeg een rolletje in het verhaal.  Tijdens de kerstviering donderdag speelden we het voor alle kleuters en L1B.  We waren wel een beetje zenuwachtig maar hebben het allemaal super gedaan! Kijk maar in het fotoboek :-)

Donderdag vierden we de verjaardag van Mathis, hij werd 6 jaar! In de namiddag mochten we vrij spelen met de knikkerbaan, de lego, de playmobile, de strijkparels,....

Vandaag vierden we in de namiddag ons kerstfeestje.  We mochten dansen met just dance en we konden kiezen uit allemaal lekkere dingen om te eten.  En appelsap of fruitsap had onze juf ook voorzien.  Tot slot vertelde onze juf nog een verhaal over kerstmis uit haar lievelingsboek "De boze heks".  Dan was het tijd om naar huis te gaan om te genieten van 2 weekjes vakantie!  Op 7 januari 2019 vliegen we er terug in ;-)

fijne feestdagen en een gelukkig 2019!


 


 

 

14/12/2018

We begonnen maandagmorgen met het versieren van de kerstboom.  's Morgens is het nu gezellig met de lichtjes die erin branden.

Dinsdag deden we de 2 laatste hoekjes van het hoekenwerk.

Donderdagvoormiddag schreven we onze nieuwjaarsbrief, nu nog goed oefenen zodat we hem op 1/1/2019 vlot kunnen voorlezen ;-)  In de namiddag trokken we naar Hofstade voor Doeland.  We amuseerden ons super op de springkastelen, met het fietsparcour, met klimmen en klauteren, met dansen.  Op de foto's in het fotoboek zie je ons volop in actie :-)

Vandaag sloten we de week nog een keer af met vrij spel.  Er werden heel wat figuurtjes met strijkparels gemaakt en ook met de lego werd vanalles gebouwd.

Volgende week beginnen we aan de laatste week van 2018 en zit het eerste trimester in het eerste leerjaar er al op!  We lezen al echte verhaaltjes en kunnen al splitsen en + en - tot 6.

 


 

 

9/12/2018

Ook deze week was er na de turnles van maandagmorgen post van Sinterklaas.  We kregen de opdracht om 5 spiekpietjes te zoeken en op een plattegrond aan te duiden.  Tijdens de speeltijden gingen we dan ook op zoek!  We konden immers een prijsje winnen ;-)  Spijtig genoeg hebben we de hoofdprijs niet gewonnen maar we waren zeker zo blij met onze speculoos als trootprijs.

Deze week begonnen we ook met het zelf schrijven van onze agenda, een beetje werk minder voor onze juf ;-) We kregen, om de datum te schrijven, een groene balpen.  In W.O keken we naar Dag Sinterklaasje en leerden hoe de kleren van de Sint noemen.   We sorteerden ook de schoenen die we meebrachten.

Dinsdag alweer een brief, nu van opruimpiet.  Die was in onze banken komen piepen en gelukkig waren de meeste banken netjes.  We kregen een lekkere chocaladecent als beloning.  We maakten ook nog een tekening voor in onze schoen en oefenden ons dansje nog een keertje.  Voor we gingen turnen zetten we onze schoen klaar op onze bank.  Nog 1 nachtje slapen en.......

De Sint en 2 Zwarte Pieten arriveerden op school.  Vol enthousiasme zwaaiden we vanachter de venster.  In onze klas lag het vol met letterkoekjes en alles is uit onze schoen verdwenen.  In ruil lag er op onze bank een mandarijn en nog een heleboel letterkoekjes!  Eindelijk was het dan zover, Sinterklaas komt naar onze klas.  Samen met L1B zeiden we ons gedichtje op en deden we ons dansje.  De Zwarte Pieten gooiden met snoepjes en lieten voor elke klas een zak vol kadootjes achter.  Azat mocht de zak leegmaken want die was jarig.  Hij werd 7 jaar!  Er zaten 2 grote dozen lego, stijkparels, 2 smartgames en nog wat boekjes in.  We konden niet wachten om hier mee te spelen ;-)

Donderdag gingen we nog een keertje aan de slag met water, bekers, trechters en allerhande voorwerpen.  In de namiddag mochten we proeven.  In ons schoentje zaten allemaal zoete dingen maar wij proeven ook bittere, zuren en zoute dingen.  Niet alles viel bij iedereen evengoed in de smaak ;-)  Citroen en zure beertjes zorgden voor wat gekke gezichten en het witloof en de pompelmoes vonden heel wat kindjes niet echt lekker.

Vrijdagnamiddag sloten we deze leuke maar drukke week af met vrij spel.  Er werd heel wat gebouwd met de lego en ook de strijkparels kenden veel succes.  Veel te snel was het dan ook tijd om op te ruimen.

Kijk voor heel wat leuke foto's maar snel in het fotoboek!


 


 

 

30/11/2018

Maandag begon al meteen heel spannend want toen we na de speeltijd terug in de klas kwamen stond er op het digibord een belangrijke brief!  Letterpiet was langsgeweest en had letterkoekjes achtergelaten.  Maar voor we ze mochten opeten moesten we er eerst woordjes mee proberen te maken ;-)  In de namiddag gingen we ijverig aan het werk met het materiaal dat we hadden meegebracht om zelf een boot te maken.  Prachtige exemplaren waren het resultaat van een namiddagje hard werken.  Nu nog zien of ze ook nog bleven drijven.  Maar daarvoor moesten we nog wat geduld hebben.

Dinsdag was er een nieuw hoekenwerk, allemaal in het thema van Sinterklaas.  Op de foto's kan je zien welke hoekjes er zijn.  Dinsdagnamiddag mochten we in de refter gaan kijken naar de magische theatervoorstelling "Sinterklaas kampioentje".  Zonder woorden maar met veel muziek en goocheltrucjes zagen we hoe een jongen erin slaagde een echte Zwarte Piet te worden.

Woensdag brachten we verschillende schoenen mee naar school, een hele bank vol!  We keken naar een filmpje over hoe schoenen gemaakt worden met Zwarte Piet in de hoofdrol! We leerden ook over de delen van de schoen.

Donderdagnamiddag mochten we onze zelfgemaakte boten testen en........ze bleven drijven :-)

We gingen ook nog aan de slag met lepels, rietjes, blokken en voeten om van alles in de klas te meten. 

Deze namiddag oefenden we samen met L1b ons gedichtje en dansje voor Sinterklaas en Zwarte Piet!  En om deze week leuk af te sluiten speelden we nog estafetten in de turnzaal.  En nu tellen we ongeduldig af naar woensdag 5 december want dan is het zover, dan komen Sinterklaas en Zwarte Piet naar onze school. 

 


 

 

24/11/2018

Deze week maar een kort verslagje want donderdag was het geen school en gisteren was onze juf ziek. 

Vorige week zaterdag zijn Sinterklaas en Zwarte Piet met de boot aangekomen in Vilvoorde.  Toen we maandag na de turnles in de klas kwamen had onze juf ze al een beetje versierd in thema van Sinterklaas.  We hielpen mee met de schoorsteen.  Pas in de namiddag merkten we op dat Zoem, onze klaspop, een briefje vasthad.  ......De brief was van Sinterklaas! Hij komt op 5 december naar onze school.  Op de kalender tellen we af tot het zover is.

Dinsdag waren er de 2 laatste hoekjes van het hoekenwerk.  Volgende week beginnen we met een nieuw rond Sinterklaas ;-)

Woensdag deden we in groepjes proefjes rond drijven en zinken.  We onderzochten welke voorwerpen bleven drijven en welke niet en kwamen zo tot 2 groepjes.  In het fotoboek kunnen jullie ons aan het werk zien.

 


 

 

16/11/2018

En inderdaad er zat deze week nog 2 keer iets in onze wensdoos.  Maandag zaten er koekjes en snoepveters in en wisten we dat ons nieuwe woordje "koek" was natuurlijk.  We probeerden met de snoepveter "koek" te maken op ons koekje.  Dat was niet zo gemakkelijk hoor ;-)  Nadien mochten we alles lekker opsmullen......  Vandaag hoorden we dat er opnieuw iets in de doos zat.  Spijtig genoeg was het deze keer niks om op te eten.  Er zaten verschillende soorten zeep in, zoals een stukje zeep om je handen mee te wassen, een wastablet, gewoon waspoeder, zeep in een pompflesje.  Elisa en Kate demonstreerden vakkundig hoe je de handzeep moest gebruiken ;-)

Deze week maakten we in W.O de maquette van onze klas en nadien de plattegrond.  Onze juf gaf heel wat opdrachtjes die we uitvoerden op de plattegrond.

Dinsdag stond er het vervolg van hoekenwerk op het programma en we vierden de verjaardag van Pharell, hij werd 6 jaar!

Tijdens de rekenlessen hebben we gemeten, gewogen, winkeltje gespeeld, leren splitsen tot 6,......

Donderdagnamiddag probeerden we het schimmenspel uit, met het zeer zonnige weer was het wel niet zo gemakkelijk om onze klas te verduisteren.

Vandaag knutselden we een ijsje. We maakten het met gekleurd zout en een laagje waspoederpap.  Een rietje en parapluutje maakten het helemaal af.  Ze staan nog even te pronken in onze klas totdat we ze maandag mee naar huis mogen nemen. 

In het fotoboek van deze week zien jullie weer heel wat leuke foto's over wat we deze week in de klas hebben gedaan.

 


 

 

10/11/2018

Deze week leerden we over inhoud en gingen we aan de slag met water en allerhande glazen en flessen.  Ook wegen stond op het programma.  In 6 hoekjes mochten we experimenteren en onderzoeken.  We gebruikten onze handen, 2 emmertjes, een keukenweegschaal en een balans om allerhande voorwerpen te wegen.

Woensdagmorgen gingen we samen met L1b naar het kerkhof.  Er stonden heel veel mooie bloemen omdat we in de vakantie Allerheiligen en Allerzielen vierden.  We zagen dat mensen ofwel kiezen om begraven te worden ofwel om verbrand te worden. Er waren ook heel veel graven van soldaten, die zagen er allemaal hetzelfde uit.  Om 10u kregen we een lekker bekertje fruitsla, klaargemaakt door enkele mama's en juffen.  Dat was smullen....

Donderdag stond er in onze klas een wensdoos en ... er zat iets in.  Onze nieuwe woordje was erin verstopt.  In het verhaal over de wensdoos vonden Achraf en Kim 3 keer een verrassing in de doos.  Misschien zit er ook bij ons volgende week weer iets in ;-)  Net voor de middag deden we in de klas yoga.  We beelden ons in dat we dieren van de nacht waren en dat we wakker werden. 

Gisterennamiddag probeerden we met behulp van een stappenplan een dier uit het gedicht "Foei, wat een weer bromde de beer" te tekenen.  Zo zetten we het hele gedicht om in een stripverhaal.

Neem zeker een kijkje in het fotoboek van deze week, er staan weer heel wat leuke foto's in.

 


 

 

29/10/2018

Maandagmorgen startte de projectweek met een lip-dup van de juffen en meesters.  Hierin lieten ze zien waarrond er deze week gewerkt ging worden.  Dat vonden we al keitof!  Het staat ook op de website van de school.  Ga zeker eens kijken.

In de voormiddag speelden we in groepjes een ganzenbord met rekenopdrachtjes. We vierden ook de verjaardag van Andrei, hij werd 6 jaar!  In de namiddag knustelden we zelf een knikkerspel, een stokpaard, een vangspel of een tol in mekaar.

Dinsdagvoormiddag speelden we een pijlenspel en oefenden we onze ruimtelijke oriëntatie terwijl we in een rooster op zoek gingen naar speelgoed.  In de namiddag leerden we 3 volksdansjes, De mosselman, Dag mijn Rozemarijntje en 't Smidje van Laïs.  Amusement verzekerd ;-)

Woensdag leerden we vraagjes stellen in het "Wat is het?" spel om zo het juiste speelgoed te vinden.

Donderdag sorteerden we speelgoed van vroeger en nu.  We ontdekten waaruit speelgoed allemaal gemaakt kan worden.  Vroeger waren bikkels botjes van dieren, nu zijn ze gemaakt van ijzer.  Knikkers zijn nu van glas, vroeger werden ze gemaakt uit klei.  Heel veel speelgoed is nu gemaakt uit plastiek of kunststof.  In de namiddag speelden we met de gezelschapsspelletjes die we zelf meebrachten.  We oefenden in het samenspelen, eerlijk spelen en tegen ons verlies kunnen.  In de godsdienstlessen deze week hebben we daar ook uitgebreid bij stilgestaan.

Vrijdag testten we onze kennis over het schilderij "De kinderspelen" en over speelgoed in een Ren je rot-kwis.  In de namiddag sloten we de projectweek af met het spelen van spelen van vroeger.  We sjoelden en knikkerden, we speelden het tonspel, het tafelkegelspel, rekkertrekker, het kaas met gaatjes-spel, ringwerpen en troumadame.  Tot slot keken we nog naar de lip-dup waarmee het maandag allemaal begon aangevuld met foto's van alle klassen over de voorbije week. Het was een leuke en leerrijke week!

Nu mogen jullie genieten van een weekje dikverdiende vakantie! 

                     Fijne vakantie!

 


 

 

19/10/2018

Deze week was een drukke week!  Maandag begonnen we al met feestvieren want Imad was jarig, hij werd 6 jaar!

Gisteren en vandaag waren we op uitstap.  In het fotoboek kunnen jullie zien dat we ons geweldig geamuseerd hebben :-)

Gisteren gingen we met de bus naar Tivoli.  In de voormiddag trokken we met een gids naar het bos om alles te weten  te komen over de eekhoorn.  We mochten ons evenwicht oefenen op een wipbalk en eikeltjes vertoppen voor Sirus en zijn vriendjes.  Bovendien zagen we in het bos ook 2 eekhoorntjes zoeken naar eikeltjes en nootjes ;-)  Net voor we gingen picknicken konden we nog kastanjes en ander herfstmateriaal verzamelen en met spiegeltjes de onderkant van paddestoelen onderzoeken.  In de  namiddag amuseerden we ons in de leuke speeltuin.

Vandaag gingen we met de trein naar het Speelgoedmuseum en dat vonden we een hele belevenis!  In de voormiddag nam een gids ons mee naar het schilderij "De kinderspelen" van Pieter Breugel.  Met behulp van een toverspreuk kwamen we midden in het schilderij terecht.  Best wel spannend en fijn.  We zagen met wat kinderen 500 jaar geleden speelden en mochten nadien een aantal van deze spelletjes ook zelf uitproberen.  's Middags mochten we bij onze boterhammetjes voor 1 keer een frisdrankje drinken ;-)  In de namiddag trokken we nog op onderzoek door de rest van het museum.  We zagen heel veel speelgoed van heel vroeger maar ook van nu.  Op de 3de verdieping was er een tentoonstelling van lego.  Daar mochten we mee spelen. Na een leuke maar toch wel vermoeiende dag gingen we met de trein terug naar Vilvoorde.


 


 

 

12/10/2018

In de rekenles leerden we deze week over de symbolen = en niet =, en over < en >.  Voor de laatste 2 symbolen kwam Mie de slokopmuis meedoen.  Zij mocht telkens kiezen tussen 2 groepjes met kaasblokjes en zij hapte elke keer naar de kant met de meeste kaasblokjes ;-)  Op het bord mochten we het gebruik van de symbolen verder inoefenen.

Bij W.O gaat het over de herfst.  Onze juf bracht een koffer vol met kleren en attributen mee.  Een aantal kindjes mochten deze aan de rest van de klas showen.  Nadien bekeken we wat wel of niet bij de herfst thuishoorde.

Dinsdag stonden de 2 laatste hoekjes van het hoekenwerk op de agenda.  Na de herfstvakantie beginnen we met een nieuw.

In godsdienst vertelde de juf het scheppingsverhaal en wij maakten alleen of per 2 een tekening over wat wij mooi vinden in de natuur.  Verder hadden we het ook over "een nest" en "zorgen voor". We stonden stil bij de geboorte van een baby.  Heel wat kindjes brachten hun geboortekaartje mee naar de klas.

Deze week hadden we 2 feestvarkentjes in de klas.  Gisteren vierden we de verjaardag van Sam, hij werd 6 jaar!  Vandaag was het de beurt aan Youssef, die wordt morgen 6 jaar!

Vandaag maakten we met ons groepje van vorige week de spinnenwebben af.  Ze hangen of staan te pronken in onze klas!  In het fotoboek vinden jullie ook een paar foto's.

 


 

 

7/10/2018

Woensdagmorgen konden de mama's en papa's voor de laatste keer een leeslesje bijwonen.  We mochten er weer heel wat verwelkomen.  Eerst herhaalden we onze letters en maakten er woordjes mee, nadien werkten we in ons werkboekje en tot slot werkten we nog met de letterdozen.

Naar aanleiding van werelddierendag (4 oktober) kwamen er 4 huisdieren op bezoek in de klas en brachten 2 kindjes een foto mee van hun huisdier.  Woensdagmorgen kwam de kip van Andrei langs en ook het dwergkonijn, Elvis, van Niel was van de partij.  Donderdagmorgen was het de beurt aan Lenny, het hondje van Leticia en vrijdagnamiddag kwam Bazil, de hond van Mathis ook nog even langs.  Het werd dus een gezellig beestenboel ;-)   Micaella bracht een foto's mee van  haar pony want die was net iets te groot om mee  naar de klas te brengen.  De poes van Sam zag het niet echt zitten om zelf langs te komen dus bracht hij maar een foto mee :-)

Donderdag net voor de middag trokken we naar het park op zoek naar spinnen in hun web.  We vonden er heel veel!  We bekeken ze goed zodat we vrijdagnamiddag wisten hoe we een spinnenweb en spin moesten maken.  In groepjes gingen we aan de slag met nageltjes en hamertjes.  Voor het eindresultaat moeten jullie nog wat geduld hebben.

In de godsdienstles maakten we een humeurmeter, hierop kunnen we laten zien hoe we ons doorheen de dag voelen.

De herfst is begonnen en in W.O leren we hier alles over.  Deze week ging het over fruit en noten.  Nadat we alles goed van buiten en van binnen bekeken hadden mochten we van alles een stukje proeven.  Ook in de boekenhoek zijn er heel wat boekjes over de herfst te vinden.  Als er wat tijd over is kijken we daar graag in.

Veel leuke foto's van deze week vinden jullie terug in het fotoboek.

 


 

 

29/9/2018

De eerste maand van het schooljaar zit er alweer op!  We kunnen al heel wat letters lezen en leerden er al 5 schrijven.  Deze week schreven we voor het eerst ook de woordjes vis en mis :-)  Met de letterdozen kunnen we nu al heel wat woordjes maken.

Om de 14 dagen kiezen we nieuwe taakjes aan het takenbord.  De brood - of fruitbak dragen, de kalender, agenda's en huiswerk ophalen zijn er enkele van.

Voor de W.O-les verzamelde onze juf een zakje met afval om te sorteren.  Hiervoor trokken we naar de speelplaats.  De kleur van de vuilbak vertelt ons wat erin moet.  Onze school zamelt ook lege batterijen in, de tonnen hiervoor staan in de gang.

Op dinsdag was er opnieuw hoekenwerk.  We schoven door naar het volgende hoekje.

Woensdagmorgen kwamen er 3 mama's meedoen met ons leeslesje.  Volgende week woensdag zetten we onze klasdeur hiervoor voorlopig een  laatste keer open.

We knutselden een gevaarlijke vis die kan veranderen in een lief klein visje ;-) .  We leerden het liedje van "De spin Wiedewin" en tekenden haar web met een vliegje en een muggetje erin.

Omdat het op 4 oktober werelddierendag is mogen er volgende week huisdieren op bezoek komen in de klas!  Dat wordt vast superleuk!

Jullie vinden weer heel wat leuke foto's in het fotoboek van deze week. 

 


 

 

21/9/2018

Deze week was het de strapweek.  We probeerden zoveel mogelijk op een andere manier dan met de auto naar school te komen en bij het fietsen of stappen een fietshelm en fluovestje te dragen.  Elke dag oefenden we als tussendoortje ook het straplied.  Vandaag hebben we dat met de hele school op de speelplaats gedanst en gezongen.

Bij W.O gingen we op zoek naar pictogrammen in de school en leerden we welke weg we moeten nemen bij brandalarm.

Dinsdag deden we voor de eerste keer hoekenwerk.  Er is een winkelhoek, een computerhoek, een spelletjeshoek, een taalhoek en een rekenhoek. 

Woensdagmorgen was speciaal want er kwamen 4 mama's en 1 papa met ons meedoen tijdens onze leesles.  Dat vonden we superleuk!

Bij het woordje "sok" mochten we een leuke sok met een klein voorwerp erin meebrengen naar de klas.  Onze juf heeft ze allemaal opgehangen.  Nadien mochten we door te voelen proberen te raden wat er in de sok verstopt zat.

In de godsdiensles mochten we toneelspelen.  We speelden het verhaal van Zacheus na. 

Gisteren had onze juf hulp nodig.  Ze had een gedicht mee over een visje maar er waren woordjes uit verdwenen.  Samen gingen we op zoek naar de verdwenen woordjes.  Het lukte ons om het gedicht weer heel te maken.  We maakten er ook nog een tekening over.  In de namiddag vierden we onze eerste jarige.  Niel werd 6 jaar!  Hij trakteerde met superlekkere pannenkoeken.

Vandaag speelden we in kleine groepjes de onderwaterwereld na.  Met bellenblazen, stroken glanspapier en rustige muziek werden het mooie vertoningen.

In het fotoboek van deze week vinden jullie weer heel wat foto's.


 


 

 

Afbeeldingsresultaat voor zoem de bij

14/9/2018

Deze week bracht Andrei een libelle en een vleesetende plant en Micaella haar verzameling schelpjes mee om aan de kindjes in de klas te laten zien.

In groepjes maakten we met gekleurde vlaggetjes patronen en op het digibord maakten we oefeningen over meer en minder door fopspenen aan de baby's te geven en ballen aan de voetballers. Dat vonden we een leuke oefening!

We bekeken mekaars familiefoto's en we zochten wie bij welke babyfoto hoorde.  Dat was niet altijd even gemakkelijk ;-) We speelden het spelletje "de bom" met een heleboel speelgoed voor baby, peuter, kleuter en lagere schoolkind.

Met onze vinger en verf oefenden we de schrijfletter r.  Vandaag schreven we op de speelplaats met krijt de schrijfletters m en r. 

We keken voor de eerste keer naar een aflevering van "Huisje, boompje, beestje".  Tussendoor dansten we nog de pinguindans en de gangnam style.

Deze namiddag maakten we een tovertekening over de ruimte.  Nadat we met wasco onze tekening gemaakt hadden zei de juf dat we onze hele blad blauw moesten schilderen met de toververf (ecoline)! Gelukkig kwam onze tekening opnieuw tevoorschijn :-)

En zo zit week 2 er alweer op.  In het fotoboek vinden jullie een verzameling foto's over de voorbije week.


 


7/9/2018

Onze eerste week in het 1ste leerjaar zit er al op.  We hebben al heel wat geleerd, de woordjes ik, maan en roos, tellen tot 6, de letter m schrijven en nog zoveel meer.  In het fotoboek van deze week vinden jullie heel wat leuke foto's over onze activiteiten in en buiten de klas.  Tussen al dat harde werken door was er ook nog tijd om vrij te spelen en plezante tussendoortjes.  Gisterennamiddag zijn we samen met 1B naar de speeltuin geweest.  Wat hebben we daarvan genoten ;-) 

Deze week maakten we ook ons vlindertje voor het takenbord, ons kaarsje voor de verjaardagstaart en onze Mondriaanraket voor op onze klasdeur. 

Als er nog wat tijd over was mochten we in een boekje "lezen" in de boekenhoek.

Vandaag bracht Mathis zijn verzameling stenen mee en vertelde erover.  Over de lavasteen liet de juf nog een filmpje zien. 

We sloten de week toepasselijk af met het prentenboek "Grote Anna leert lezen en rekenen".