..  St.-Jozef Groenstraat
 

 

 

Welkom in  L6
van meester Jente en juf NaomiBeste reizigers

Welkom op de vlucht met bestemming eerste middelbaar. Mijn naam is meester Jente, ik ben jullie piloot dit jaar.
Tijdens deze tocht maken we een tussenstop in elke lidstaat van de EU, en besteden daarbij een beetje extra aandacht aan Stanzach in Oostenrijk.
Jullie zullen meermaals de kans krijgen om jullie Frans te oefenen. Ook de culturele component zal dit jaar aan bod komen: een toneelvoorstelling, musea, de suikerraffinaderij in Tienen… Hopelijk zitten al jullie fietsen in het bagageruim, want we nemen ook deel aan het grote fietsexamen.
Het wordt een lange vlucht met af en toe wat kans op turbulentie, dus controleer of je veiligheidsriem stevig vastgemaakt is en aarzel niet om me te contacteren in geval van nood.
Ik wens je een prettige en vooral leerrijke vlucht en bedankt om voor KOV-airlines te kiezen!

Meester Jent
e

 

De reizigers van deze boeiende vlucht:

Yasmine, Yousra, Inès, Basymithe, Noemi, Hélèle, Manon,

Alexandre, Stef, Ibrahim, Rubén, Hugo, Görkem, Azdin,

Poyraz, Berkay, Luna, Eleni, Lindsey, Ariane, Havin, David,

Enya, Camilo, Serpil, Filah, Axel, Elias en Nisa


 

Laat hier een berichtje achter in ons gastenboek!

 

 

 

13/03/2018

Berkay was vandaag jarig! Hiep hiep hoera!

09/03/2018

Tijdens de MUVOlessen leerden we het lied Zoutelande! 

Klik hier om het lied te beluisteren!

 

05/03/2018

Toneel Vogelvlucht

Maandag gingen we naar het CC Bolwerk om een theatervoorstelling te bekijken! We keken naar "Vogelvlucht". Dinsdag hadden we een workshop om het toneel te verwerken. We leefden ons in in de personages.

Info op het theaterstuk: Klik hier voor meer info over het theaterstuk

Filmje over het stuk: Klik hier om een filmpje over Vogelvlucht te bekijken!

Foto's van de workshop kan je in het fotoboek vinden!

Project Vilvoorde klimaatactief

Workshop "Watt is energie?"

We leerden het verschil tussen hernieuwbare en niet-hernieuwbare energiebronnen, en waarom het belangrijk is om zuinig om te springen met energie. We ontdekten de gevolgen van het broekkaseffect.

Workshop "Wat kunnen we verbeteren op school?"

We achterhaalden zelf op welke momenten er veel energie gebruikt wordt. We gingen op zoek naar manieren om energie te besparen, thuis en op school.

Foto's in het fotoboek!

22/02/2018

Vandaag brachten we een bezoek aan het museum voor natuurwetenschappen, ook wel het het dinomuseum genoemd. In de voormiddag hadden we workshops over de evolutie van de mens, we brachten een bezoek aan Lucy, leerden over de Homo habilis, de Homo erectus, de neanderthaler... We leerden ook met speren jagen op een mammoet!

In de namiddag stond de dinozaal op het programma. We kregen  uitleg over de verschillende dino's, welke soorten er in België leefden en hoe het komt dat ze zijn uitgestorven.

Foto's in het fotoboek!

09/02/2018

Voor de International Day of Women and Girls in Science brachten we een bezoek aan Cargill te Vilvoorde! Cargill is een internationaal bedrijf dat o.a. voedingsstoffen maakt. In de vestiging van Vilvoorde doen ze voornamelijk aan wetenschappelijk onderzoek.


08/02/2018

Een laatste keer goed vieren voordat de vasten beginnen, dat moet wel carnaval zijn! 

Foto's in het fotoboek!

Mevrouw Maes van het College kwam de werking van het secundair onderwijs uitleggen. Er zijn heel wat verschillende studierichtingen en scholen. Ze legde de verschillen goed uit en antwoordde op alle vragen die we hadden!

 

Sneeuwklassen 2018: belangrijke info i.v.m. aankomst:

 Op dit moment weten we nog niet wanneer we het Lechtal zullen verlaten. Hierdoor kunnen we nog niet voorspellen wanneer we zullen toekomen in Vilvoorde. We houden jullie op de hoogte via de telefoonwaterval.

 

Sneeuwklassen dag 7

“Havana, ooh na-na
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na
Oe-oe-oe-oe-oeoeoeoe!”

’s Ochtends stonden we op met het lied dat al een hele week in ons hoofd zit: Havana! We begonnen de dag met een stevige leerwandeling door Stanzach. Daar kregen we van de meester antwoorden op vragen als “Waarom staan er stokken langs de kant van de weg? – Waarom liggen er steentjes op de straat? – Waarom staat er op de voordeuren 20 C + M + B 18 geschreven? – Hoeveel kinderen zitten er in de school van Stanzach?...” Daarna hebben we gespeeld in de sneeuw, we poepsleeden,  frisbeeden, en speelden trefbal.

Deze namiddag stond er een belangrijke skiles op het programma, het was wedstrijd! Al onze kinderen hebben het fantastisch gedaan! Het zijn allemaal winnaars!

Onze laatste avond in Stanzach hebben we afgesloten met een fakkeltocht. We maakten een stevige wandeling langs de Namloser Bach. Het was pikdonker, enkel onze fakkels verlichtten het pad. We stapten bijna anderhalf uur!

Moe maar voldaan gaan wij onze laatste nacht tegemoet.

Stanzach 2018, het was geweldig!


Foto's van vandaag kan je in dit fotoboek vinden!


PS: Dit zal het laatste bericht van de sneeuwklassen zijn op de klasblog. Morgen gaan we een laatste keer skiën en houden we een fotozoektocht door Stanzach.

Sneeuwklassen dag 6

Vandaag was een drukke dag die we samen hebben beleefd met de kinderen van Beigem. Na alweer een stevig ontbijt, maakten we ons klaar om te gaan skiën. De groep van Alexandre, Stef, Rubén, David, Berkay, Görkem, Ariane, Yousra, Yasmine, Hélène en Filah mocht naar de grote piste! We moesten extra goed ons best doen, want morgen is er een wedstrijd en dat willen we toch wel goed doen!

‘s Middags kregen we fishsticks met spinaziepuree. Alhoewel de puree meer op soep leek, was het wel erg lekker!

Na het middageten was het tijd voor een uitstap naar Holzgau. Na drie kwartier rijden met de bus en een lange tocht bergop, kwamen we eindelijk aan bij de prachtige hangbrug van 200 m lang en 105 m hoog! Het uitzicht was fan-tas-tisch! Toen het tijd was om terug te gaan, hebben we gekozen voor extra avontuur, langs het bos terug naar beneden. We gleden helemaal naar beneden op onze billen, superfijn! Stef gleed iets te ver naar links, van het pad, maar meester Jente kon hem redden.

Terug in Stanzach, was het tijd voor het avondeten en daarna een doucheke. Nu gaan wij slapen, slaapwel!

 

Sneeuwklassen dag 5

"Ich bin so schön, ich bin so toll. Ich bin der Anton aus Tirol!" Tijd om op te staan en ons klaar te maken voor een fijne leerwandeling! We bezochten het kerkhof en het graf van Jeka-oprichter Alfons Borginon, zochten naar diersporen in de sneeuw en leerden over  het Namloser Tal. We hebben ook genoten van het zonnetje dat heel de dag aanwezig was!

Het middageten was pasta met balletjes in tomatensaus. Daarna was het weer tijd om te gaan skiën, joepie! Vandaag hebben we zelfs over heuveltjes gesprongen! Na het skiën werden we beloond met pannenkoeken.

Als avondactiviteit gingen we rodelen met de vrienden van Beigem. Spannend! Een sneeuwtractor trok ons de blauwe piste op! Beide voeten stevig op de grond en dan… rodelen naar beneden!

Foto's van vandaag kan je in dit fotoboek vinden!

Sneeuwklassen dag 4

Vanmorgen stonden er pistolets klaar, mmmm! Na het lekkere ontbijt gingen we ons klaarmaken om te gaan skiën. We leren al erg snel bij, want vandaag mochten we voor de eerste keer een skilift nemen! Onze gevorderde skiërs mochten vandaag aansluiten bij een andere school uit Beigem, zodat ze naar de Stoamandllift konden!  De skimonitoren waren erg lief, vraag maar aan Lindsey en Luna!

In de namiddag maakten  we een leerwandeling langs de Lech. Wat was dat ver! De leerlingen zijn er van overtuigd dat het zeker 8km was! (Al was het eerder 800m) We hebben veel geleerd over de fauna en flora die typisch is aan de bergen, over bron en monding, erosie, het vormen van gebergten en reliëfkenmerken.  

 

Om de dag af te sluiten, hebben we een spelavond gehouden met allemaal nieuwe spelletjes. Nu is het tijd om te gaan slapen, zodat we morgen weer fit op de latten staan!

Foto's kan je in het fotoboek vinden!

Sneeuwklassen dag 3

Na een stevig ontbijt met spek en eieren, gingen we Stanzach verkennen. We zijn niet ver geraakt, want tijdens onze wandeling kwamen we een besneeuwde vlakte tegen. Daar hebben we een sneeuwballengevecht gehouden! Dit was toch wel vermoeiend. Gelukkig konden we onze reserve aanvullen met nummer 47: rijst met kip zoet-zuur en ananas! Dat was nodig, want in de namiddag stond onze eerste skiles op het programma! Alle kinderen hebben hun best gedaan en vinden het fantastisch! Ook morgen staat er een skiles op het programma, we kijken er al naar uit!


Foto's kan je in het fotoboek vinden!

 

Sneeuwklassen dag 2

Onze eerste echte dag in Tirol! Na een vers ontbijt trokken we naar de skishop om onze botten te passen en onze ski's te halen. Er was ook nog tijd om te spelen in de sneeuw. De sneeuwberg van bijna 3 meter hoog trok onmiddellijk onze aandacht! Na al het gepas en gespeel, was het tijd voor het middageten. We aten patatjes met hamburgers en appelmoes!
In de namiddag stond er een actieve uitstap naar de Jöchelspitze op het programma. Dat was een echt avontuur! De bus had zich op de berg vastgereden in de sneeuw en kon niet meer voor- of achteruit. Er zat maar 1 ding op: uitstappen en te voet verder! Met wat vertraging zijn we toch aangekomen aan de stoeltjeslift, en konden we van het spectaculaire uitzicht genieten. Fantastisch wat moeder natuur ons te bieden heeft! 
Om de dag af te sluiten, leerden we onze skibotten aandoen. Dat is geen gemakkelijke opgave. We moeten ze eerst goed openen, daarna onze sexy benen tonen en daarna nog alle bindingen toekrijgen! We testten ook wie het snelst de botten aankreeg: de meisjes tegen de jongens. De jongens wonnen, maar werden gediskwalificeerd omdat er 2 kastaars waren die het verschil tussen een linker- en rechterbot niet kenden.

Nu zijn we klaar voor het echte werk, want morgen gaan we de eerste keer skiën!


Foto's kan je in het fotoboek vinden!

Sneeuwklassen dag 1

Na een zeer lange en vermoeidende busrit, kwamen we goed op tijd aan in Stanzach. We hebben nog even moeten wachten op onze kookouders, maar snel toverden ze het avondeten op tafel: spaghetti! Nadat alles op was, konden we onder de wol kruipen. Morgen staat er een drukke en belangrijke dag op het programma: we gaan onze ski's passen en in de namiddag zullen we de Jöchelspitze bezoeken. Op naar 1800 meter hoogte!

Als je dit leest, een heel gelukkige verjaardag, Hugo! We hebben aan jou gedacht!

 

Foto's van de eerste avond kan je in het fotoboek vinden!

Sneeuwklassen 2018

De sneeuwklassen komt dichterbij! Eind deze week vertrekken we voor 9 dagen naar Tirol, waar de bergen, de sneeuw, de skilessen, het samenzijn... garant staan voor oneindig veel plezier! De voorbereidingen in de klas zijn al gestart, samen tellen we af naar donderdag 25 januari! Zowel de kinderen als de leerkrachten kijken er enorm naar uit!

 

   

Vandaag gingen we een paar maanden in de toekomst, we bezochten de middelbare school! In de voormiddag bezochten een aantal kinderen TechnOV waar ze verschillende workshops deden, de anderen gingen op bezoek bij Virgo+ waar ze een rondleiding kregen. In de namiddag gingen we naar het college. Daar kregen we een lesje wiskunde, CLIL en Latijn of STEM.

12/01/2018

Tijdens de taallessen beluisterden en bekeken we verschillende reclamespots . We maakten ook zelf een reclameboodschap!

Foto's in het fotoboek!

10/01/2018

Vandaag vierden we de verjaardag van Rubén. Gefeliciteerd!

08/12/2017

Vandaag beginnen de proefwerken. Heel veel succes!

06/12/2017

Sinterklaas was vandaag op school! 

's Ochtends kwamen we een goed gevulde klas binnen. De Sint en zijn Pieten hadden ongelooflijk veel speelgoed, boeken, strips en lekkers achtergelaten voor ons! Bedankt!

Net voor de middag vielen de Pieten de les binnen. Ze gooiden snoep en kusten alles wat bewoog. Iedereen was door het dolle heen. 

Het was weer een fantastische dag!

Foto's in het fotoboek

01/12/2017

Vandaag was Ibrahim jarig! Om dat te vieren, trakteerde hij met zelfgemaakte cake! Bedankt en gelukkige verjaardag!

30/11/2017

Hiep hiep hoera! Vandaag was Noemi jarig! Gelukkige verjaardag!

27/11/2017

Vandaag leerden we over de kubieke meter. We leerden dat we 1000 kubieke decimeters of zelfs 1 000 000 kleine rekenblokjes van 1 kubieke cm nodig hadden om hem te vullen! Maar hoeveel kinderen zouden erin passen? Niet iedereen paste erin, maar het is wel gelukt om 13 kinderen in de kubus te krijgen!

Foto's in het fotoboek

22/11/2017 

Vandaag was het feest in de klas, want Nisa was jarig! Gelukkige verjaardag!

 

21/11/2017

Vandaag bezochten we samen met juf Wendy en juf Karen de suikerfabriek te Tienen! We bestudeerden het proces van biet tot suiker!

Foto's in het fotoboek

 20/11/2017

Tijdens de taallessen verzonnen we een verhaal bij een foto. Nadien moesten we de foto 2 keer voorstellen. We vertelden het echte verhaal achter de foto en we probeerden de klas te overtuigen dat ons verzonnen verhaal bij de foto paste. Wie de meeste kinderen kon misleiden, won!

Foto's in het fotoboek

 

11/11/2017

Vandaag was onze pannenkoekenslag ten voordele van onze sneeuwklassen. Het was een groot succes!

Bedankt aan alle kinderen en ouders om te helpen! Bedankt aan iedereen die een pannenkoek is komen eten!

10/11/2017

Herdenking Eerste Wereldoorlog

Om de 600000 gesneuvelden van de Groote Oorlog te herdenken, maakten we vrijdag "Coming World Remember Me"-beeldjes. Iedereen zal peter/meter worden van zijn/haar beeldje, dat symbool staat voor een slachtoffer van de Eerste Wereldoorlog.

Hier een reportage van VTM-nieuws.

Hier meer info over het project.

Foto's in het fotoboek!

06/11/2017


Hiep hiep hoera! Vandaag vierde Yasmine haar verjaardag in de klas! Ze trakteerde met brownies! Lekker! Bedankt voor de traktatie en een gelukkige verjaardag!

 

Prettige vakantie!

27/10/2017

De week voor een vakantie is altijd een speciale week. Zoals jullie hieronder kunnen lezen, zijn we gestart met een sessie boomwhackers. Daags nadien stelden we bij godsdienst onze wereldgodsdienst voor. Nu weten we alles over het christendom, het jodendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme. Woensdag kregen we een verrassing. Om onze fruitdag extra in de verf te zetten, kregen we fruitsla! We hebben alles opgesmuld! Er hingen ook nog wat blaadjes aan onze stoomkalender. Deze week op het programma: Chinese voetbal, raad de leider en natuurlijk een Just Dance! Vrijdag was het Halloween, de ideale gelegenheid om onze speciale week af te sluiten. Alle kinderen mochten verkleed naar school komen. Stef bracht zelfs zijn gitaar mee en speelde enkele liedjes! Daarna werden de kinderen in verschillende groepen verdeeld. Samen met het vijfde en 6B werd er gedanst, geknutseld, gezongen en gekookt! Een fantastische dag om de vakantie in te zetten.

 

Foto's van deze week vind je in dit fotoboek!

De foto's van het atelier Halloween vind je in dit fotoboek!

Maandag 23/10/2017

Vandaag hadden we een workshop muziek. We experimenteerden en speelden met boomwhackers, gekleurde buizen die elk een andere toon hebben. Door met verschillende buizen te slaan, konden we componeren en zelfs bestaande nummers spelen. We speelden en zongen Viva la vida van Coldplay en Shape of you van Ed Sheeran. Er zitten echte muzikale talenten in onze klas! 

 

Meer foto's in het fotoboek!

20/10/2017

Deze week was het international code week! De internationale week van het programmeren, daarom hebben we vrijdag een les Scratch gekregen. Samen met L6B hebben we 2 uur lang geprogrammeerd. We maakten een loopspel, waarbij een kat het tegen een nijlpaard moest opnemen. Wie haalde als eerste de finish? Na de opdracht met het spel, mochten we vrij aan de slag. Alle kinderen waren er snel mee weg! Bedankt aan EURid om ons bij te staan tijdens onze programmeersessie!

Maar programmeren is natuurlijk niet alles wat we deze week gedaan hebben. Maandag was meester Jonas afwezig, dus besloot meester Jente om ons turnen te geven. Na een korte opwarming speelden we een levend kwartet met voorwerpen uit de turnzaal. We moesten om de beurt lopen en waren helemaal uitgeput!

Onze powerpoints van godsdienst krijgen stilaan ook vorm. Volgende week gaan alle groepjes hun wereldgodsdienst voorstellen! Spannend! Gelukkig konden we tijdens al ons harde werk ook ontspannen dankzij onze stoomkalender. Deze week hebben we dode vis en Just Dance gespeeld en vertelde Stef ons om de beurt een raadsel.

Foto's van deze week vind je in het fotoboek!

13/10/2017

Vandaag was het feest! Yousra was jarig! Om dat te vieren, bracht ze pannenkoeken en cake mee. De pannenkoeken aten we zelfs op in de leraarskamer, dat mag op zo'n speciale feestdag Knipogen. Alles heeft gesmaakt. Bedankt, Yousra!

Meer foto's in het fotoboek!

 

 

13/10/2017

Wat een drukke week!

We hebben heel hard gewerkt. In het begin van de week werden we allemaal superschrijvers. We schreven de kladversie van een echt meesterwerk waarin de personages heel verschillende karakters hebben, net zoals de kinderen uit onze klas. Dat kunnen alleen maar straffe verhalen worden! We begonnen ook met een groepswerk godsdienst. Iedereen heeft zijn favoriete wereldgodsdienst gekozen om er zoveel mogelijk info over op te zoeken. Er zijn 5 groepjes: christendom, islam, jodendom, boeddhisme en hindoeïsme. Alsof dat nog niet genoeg arbeid was voor 1 week, begonnen we ook met het nieuwe thema van W.O. door de windroos te herhalen en kaart te lezen. We moesten de weg beschrijven en mochten daarbij enkel de windrichtingen gebuiken! Gelukkig was er tussen het werken door wat afwisseling dankzij onze zelfgemaakte stoomkalender. Elke dag voeren we een opdracht uit om te ontstressen. Deze week hebben we al Just Dance, een kussengevecht en tikkertje gespeeld in de klas! Ook kwam er een man de Indische papiervouwkunst demonstreren. Hij maakte verschillende decoraties, enkel met zijdepapier! Fantastisch om te zien!

Foto's van deze week in het fotoboek!

 

06/10/2017

Deze week was een bewogen week. Donderdagochtend werden we opgeschrikt door het brandalarm! Gelukkig was het maar een oefening en mochten we snel weer naar de klas, niet naar onze klas, maar naar 6b. Meester Jente ging in de voormiddag leren programmeren, dus paste meester Joren even op ons. We hadden ook een presentatie. We moesten deze keer niet het nieuws voorstellen, maar wel onze stamboom. Dat was niet zo gemakkelijk als het lijkt, want we deden het in het Frans! De iPads zijn deze week ook gebruikt, we quizden er weer op los en herhaalden zo het eerste thema van W.O.!

Foto's in het fotoboek!

 

28/09/2017

News update!

Vandaag werden we voor een dag journalisten en stelden we zelf het nieuws voor! Er kwamen verschillende nieuwsitems aan bod:

- Basymithe: Geen jongens en meisjes meer, maar KIDS
- Inés: Conflict escaleert tussen Madrid en Barcelona
- Görkem: Heldhaftige zonnekloppers redden gestrande dolfijn
- Noemi: Staande ovatie voor ontroerend lied van pop buikspreekmeisje
- Azdin: Al 318 doden geteld na aardbeving Mexico
- Manon: Orkaan Maria raakt Dominica op volle kracht
- Yousra: Mexico opnieuw opgeschrikt door aardbeving
- Stef: Trump stookt ruzie tot in de kleedkamer
- Hélène: Koala overleeft trip van 16 km onder wagen
- Yasmine: Vrouw (23) van 16de verdieping geduwd
- Rubén: Grootste schildpad ter wereld aangespoeld op Spaans strand
- Alexandre: Een voedingsdriehoek of 100
- Ibrahim: Deze maand al vier doden na vluchtmisdrijf, minstens 13 gewonden en nog meer materiële schade


Foto's in het fotoboek!


27/09/2017

Vandaag deden we mee aan de scholenveldloop. 's Morgens kleedden we ons om in de klas en vertrokken we naar de athletiekpiste. Na gesupporterd te hebben voor het 4de en 5de leerjaar, was het onze beurt. Alle kinderen hebben fantastisch gelopen! Proficiat!


Foto's in het fotoboek.

26/09/2017

Meester Jente was jarig!

Dinsdag 26 september vierden we de verjaardag van meester Jente! Heel de namiddag hebben we feest gevierd. Yousra bracht pannenkoeken mee, Görkem brownies en de meester ijsjes. Er waren ook cadeautjes voor de 27ste verjaardag van de meester. Bedankt iedereen!

Foto's in het fotoboek.

 


 

22/09/2017

We haalden het nieuws! 

Tijdens te taallessen verzonnen we zelf een manier om in het nieuws te kunnen komen. We stelden ons idee voor aan de klas. Nadien werden we reporters en maakten we een krantenartikel over onze ideeën.

Lego drone

Vilvoorde. Drie jongens van 11 jaar hebben van lego een drone gemaakt. Ze hebben de proppeller en de motor van een echte drone eruit gehaald en geplaatst in de zelfgemaakte legodrone. De broer van een van de kinderen is elektricien en hielp de 3 jongens. Daarvoor hebben ze van lego een drone gemaakt. Maar vloog de lego drone wel? De drone vloog best goed we hebben hem zelf zien vliegen. Je kan de lego drone kopen in de Mediamarkt voor 499,99 euro. Er zijn maar 50 exemplaren, dus je moet snel zijn als je geïnteresseerd bent. De verkoop begint op 1 november 2017 en eindigt op 30 december 2017.

- Door Stef, Rubén, Yasmine en Yousra

The best shoes

Vilvoorde. Drie meisjes genaamd Basymithe, Inès en Hélène uit het zesde leerjaar hebben een nieuw type schoen gemaakt. Het is een elektrische schoen die werkt met oplaadbare batterijen. Aan de zijkanten zitten lampjes, onderaan zitten wieltjes en je kan er zelf skilatten van maken! De kinderen hopen dat de schoen in het voorjaar te koop is. Meer info volgt nog.

- Door Hugo, Alexandre, Noemi en Manon

Een nieuwe strip

Mont-Saint Michel. In 2016 werd er een stripverhaal uitgevonden in de kerk van de Mont – Saint Michel. Het is gemaakt door Alexandre, Noemi, Hugo en Manon. Het werd gemaakt met pen, papier en kleurpotloden. Ze zijn heel erg blij met hun creatie. Ze hopen dat veel mensen hun verhaal zullen lezen. Ze noemen zichzelf “de kinnekens” . U kunt het kopen in de boekenhandel. De normale versie kost €6 en de speciale gouden versie kost € 12. Het gaat namelijk over kinderen die een gouden schedel zoeken.

- Door Hélène, Inès en Basymithe 

Vliegtuig stort neer op eiland

Atlantische oceaan/Vilvoorde. In juni 2014 wonnen Yasmine, Stef, Yousra en Rubén, 4 kinderen van het zesde leerjaar, een reis naar Amerika. Onderweg heeft hun privéjet motorpech gekregen. Ze maakten een noodlanding op een onbewoond eiland. De drie piloten waren overleden,  maar de vier kinderen hebben de crash overleefd. Ze hebben 3 jaar overleefd op het eiland. Tijdens hun verblijf hebben ze hutten van takken, stro en boombladeren gemaakt. Gisteren werden ze gevonden en door een helikopter opgehaald.      

- Door Görkem, Azdin en Ibrahim


 

 

15/09/2017

Dag iedereen! Deze week hadden we een drukke week! Het eerste blok van wiskunde is afgewerkt, het thema van taal is bijna klaar en we zitten al halfweg in het 2de contact van Frans! De deurversiering is bijna bij iedereen afgewerkt (Hugo, jouw foto is van de iPad verdwenen, of heb je hem niet goed opgeslagen?) en we zijn aan een mozaïek begonnen, volgende week volgen daar zeker nog foto's van Knipogen

Weetjes:

- Er zaten deze week 2 nieuwe kinderen in de klas: Stefanie en Alexandra.

- Iedereen heeft zijn Bingelcode gekregen. Er kan dus volop gebingeld worden!

Foto's van deze week vind je in dit fotoboek.

Foto's van de deurversiering in een ander fotoboek.


08/09/2017

We gaven zelf les! In kleine groepjes bestudeerden we een stukje van de oudste tijden en stelden dit voor aan de klas. De meester keek en zag dat het goed was!

Foto's in dit fotoboek!

07/09/2017
Om het eerste Franse contact af te sluiten, deden we een quiz! Geen gewone quiz, maar eentje op de iPad!

Foto's in het fotoboek.

05/09/2017
Tijdens onze eerste les W.O. gingen we naar buiten om de tijdsband op te bouwen. In groepjes reisden we terug naar de oudste tijden, tijd van de Grieken en Romeinen, tijd van de burchten en steden, tijd van vorsten en ontdekkingen en tijd van de volkeren om ten slotte halt te houden in de eigen tijd.

Foto's kan je vinden in het fotoboek.

04/09/2017
We stelden zelf onze klasafspraken op en maakten hier foto's van. Kunnen jullie raden welke afspraken we hebben?

De foto's kan je in het fotoboek vinden.