..  St.-Jozef Groenstraat
 
Welkom in het eerste leerjaar B van juf Tinne

KlasfotoIn onze klas zitten 20 kinderen:

9 meisjes: Kaat, Rose, Merve, Camelia, Jade, Dana, Anahit, Selma en Acelya

12 jongens: Thibaut, Curtis, Wout, Pieter, Enoch, Aras, Melvin, Sami, Matheo, Abdoulaye, Atahan en Rayane.


20 oktober 2017

We oefenden deze week per twee om woordjes te lezen. Iemand koos een woordje, de andere moest het woordje maken met het klikklakboekje. Was dit goed, dan mocht je een vakje van de tekening kleuren. Dit was heel leuk! Maar we gaan zeker nog moeten leren hoe we stilletjes kunnen werken met onze fluisterstem. 

We kleurden ook vierkanten, driehoeken, rondjes en rechthoeken. Die vonden we terug in de gezichtjes van de pompoenen.

Op dinsdag, woensdag en donderdag staan juf Tinne en juf Ursula samen in de klas voor rekenen en taal. Juf Sophie neemt ook een groepje kinderen voor haar rekening. Het was dinsdag even wennen, maar iedereen was er snel mee weg. Ga dus ook zeker kijken op de pagina van juf Ursula voor foto's die door juf Sophie genomen zijn tijdens deze lessen. 
We leerden splitsen door snoepjes over twee koekjes te verdelen en door kegels om ver te rollen. Hoeveel snoepjes op elk koekje? Hoeveel kegels staan er nog recht? 
Ook kennen we ondertussen de getallenlijn en getalbeelden tot 10! knap, toch? :-) 

Deze week zijn we ook gestart met een nieuw hoekenwerk: eekhoorn tekenen, woordjes stempelen, rekenen op de computer, gezelschapspelletjes en een herfstsudoku. 

Bij muvo leerden we een herfstgedicht en over licht en donker. We begonnen met wit en deden er een beetje blauw bij, en dan nog een beetje, en dan nog een beetje? Ja hoor, het werd steeds donkerder. Zo schilderen we de blauwe donkere nacht met een vleermuisje.

Vrijdagmiddag maakten we onze eerste W.O.-toets. 

Tot snel! Foto's kan je hier bekijken.

Groetjes,

juf Tinne 


13 oktober 2017

Deze week kwam de kater van Wout langs, Wally. Hij was enorm braaf maar had wel een beetje bang in onze klas. Wally is al erg oud en eet graag kattenbrokjes. Wout vertelde ons veel over Wally en over zijn verzorging. Juf Eva liet zelfs zijn paspoort zien. Dit was een super leuk bezoek. We mochten ook Wally allemaal aaien.

Deze week vierden we ook de verjaardag van Seppe, onze klaspop. Hij werd 5 jaar. Hij mocht de kaarsjes van de taart uitblazen. Dit lukte niet zo heel goed. Er bleef nog 1 kaarsje branden. We hebben dus 5 gesplitst in 4 en 1. Daarna mochten we 5 zelf ook op andere manieren splitsen door zelf de kaarsjes uit te blazen.

In de rekenles ging het ook over deze figuren: rondje, driehoek, vierkant en rechthoek. We gingen in de klas opzoek naar voorwerpen met deze vorm. We vonden vele voorbeelden.

We werkten deze week ook rond gevoelens: bang, boos, blij, verdrietig, verliefd, ... We kennen ze allemaal! Zo maakten we een trein van gevoelens en werkten we een toneeltje uit rond een bepaalde emotie. Het was erg knap!

Fijn weekend! Foto's kan je hier bekijken.

juf Tinne 


6 oktober 2017

De eerste week van een nieuwe maand, oktober! We zitten al 1 maand in het eerste leerjaar en we hebben al heel wat geleerd.

Maandag begon week begon al super leuk. We kregen een optreden van de Reisrus. Met vrolijke liedjes deden ze de hele zaal zingen en dansen. Enja hoor.. Ook de juf mocht, door jullie (wat kunnen jullie luid roepen :-p), het podium op! Heel fijn was dat! :-)

Dinsdag schilderden we met de herfstblaadjes die we in Tivolipark bij elkaar hebben gezocht. En donderdag hebben we met de rest van de blaadjes de staart van een eekhoorn versierd. Woensdag vierden we met de hele school alle jarigen van de maand september. Er werd heel luid voor hen gezongen. Van onze klas mocht Kaat op het podium staan!

Woensdag kwam ook het hondje van Melvin een bezoekje brengen voor werelddierendag. Maar veel tijd was er niet want daarna was het brandoefening! Gelukkig hadden we in de klas al geleerd wat we op zo'n moment allemaal moeten doen. Volgende week dinsdag hebben we ook een speciale gast!

Bij rekenen hebben we leren meten met water. In welke fles kan het meeste water? Met welke fles kunnen we de meeste bekertjes vullen? Fijn, maar nat! :-) Er waren ook ballonnen met rekenkaartjes in verstopt. Stopte de muziek? Dan mocht jij de ballon stuk maken, alleen of met een vriendje. Er werd flink gewerkt.

We oefenden ook lezen in leesgroepjes en af en toe mochten er kindjes lezen bij juf Sophie.

Foto's van deze week kan je hier bekijken.

Fijn weekend!

juf Tinne

 

29 september 2017

Drukke week achter de boeg. Maar oo zo fijn! 

We leerden over de verschillende vuilbakken en hoe we moeten sorteren. Daarom maakten we de hele speelplaats schoon. We raapten afval en gooiden het in de juiste vuibak. Mo en Mie leerden ons ook wat we moeten doen bij brand. Zo weten we nu dat we de ramen en deuren moeten sluiten en van het licht moeten afblijven. We blijven altijd rustig en dicht bij de juf.

De herfst is begonnen! Daarom leerden we een liedje van de spin en tekenden haar web op een zwart blad. We gebruikten hiervoor een lat een en wit tekenpotlood.

Donderdag gingen we met de hele klas naar Tivoli. Daar leerden we wat meer over de eekhoorn. Zelf mochten we ook nootjes verstoppen en weer zoeken, deden we evenwichtsoefeningen, ... Jamer genoeg hebben we geen echte eekhoorn gezien. De juf wel! :-) We hebben wel veel andere dieren gezien in het park. Jammer genoeg mochten we nog niet op de nieuwe speeltuin. Daarom hebben we nog wat in het bos gespeeld tot de bus ons kwam halen. Het was een fijne maar vermoeiende dag. (Er sliepen zelfs al enkele kindjes op de bus)

We deden deze week ook onze eerste leestoets!

Groetjes en tot snel! Foto's hier.

Juf Tinne

 


22 september 2017

Hier zijn we weer!

Ook deze week hebben we weer nieuwe letters geleerd: aa, p en e. Met ons klikklakboekje kunnen we nu nog meer woordjes maken. In ons leesboek en veilig en vlotje staan er nu ook al echte woordjes om te lezen. We leren stilletjes aan al echt lezen, spannend he!

We leerden ook de letter 'v' schrijven. Dit keer gingen we aan de slag met verf. Het was niet zo gemakkelijk....  Maar iedereen deed toch flink zijn best. 

We hebben ook naar een verhaal geluisterd over de kleine krokodil. Hij zou graag een kindje eten. Momenteel is hij daar nog veel te klein voor. Daarom moet hij altijd de tros kiezen met de meeste bananen. Zo wordt hij snel groot en kan hij misschien toch nog een kindje eten. Tijdens de rekenles speelden we met onze handen zelf voor krokodil en deden we zijn bekje na. Zo leerden we de begrippen meer ( 4 > 1) en minder (1 < 4).

We deden ook spelletjes rond links, rechts, verweg, dichtbij, boven, onder, voor, achter, ... Dit was heel leuk! 

Heb jij ooit al eens door de ogen van een bij gekeken? Wij wel! We gingen hiervoor bovenop een stoel staan. We zagen enkel de bovenkant van het cakeje.

Deze week maakten we veel muziek. Niet met instrumenten maar met onze boekentas, brooddoos, pennenzak en potlood. Ook met ons eigen lichaam! Klappen, stampen, knippen met de vingers, .... We deden het allemaal! :-) (Zeg luister eens naar mij en Bim bum biddy)

We zijn ook gestart met een nieuw hoekenwerk. Hier mochten we visjes vangen met letters op hun rug. Daarmee moesten we dan woorden maken bij een prent, getalbeelden en cijfers leggen met plasticine, meer en minder figuurtjes leggen met plasticine, patronen maken met legoblokken en parels, een letterboek maken, ... 

Om de week af te sluiten, dansten en zongen we met de hele school het STRAPLIED. Dikke proficiat aan alle kids van L1B die vrijdag te voets, met de fiets, step, ... naar school kwamen! 

Drukke week hé?! :) 

Tot snel! Foto's kan je hier bekijken.

Juf Tinne 

 

 

15 september 2017

Hallo allemaal, 

Benieuwd om wat meer te weten te komen over onze tweede schoolweek?

We leerden weer twee nieuwe woorden: vis en sok. Bij het woordje vis hebben we allerlei leuke activeiteiten gedaan: onderwater zwemmen als visjes, krabjes, zeewier, ... een lief visje geknutseld (Dat zou je denken... Wacht maar tot je dichterbij komt), visjes tellen op het digibord, ...

Bij het woordje sok speelden we een grappig spelletje. Iedereen bracht een sok mee met daarin een klein speelgoedje. Als de muziek aanstond werd de sok doorgegeven. We moesten dan proberen te raden wat er in de sok verstopt zat. Hoorde je geen muziek meer? Dan mocht je de in de sok kijken. Er werd heel dikwijls goed geraden, bravo! 

Ook bij rekenen leerden we nieuwe dingen: evenveel en niet evenveel. De hoogte van onze kast werd ook gemeten aan de hand van papierstroken van 30 of 45cm. Van welke papierstroken hadden we er het minst nodig denk je?

Deze week hebben we op maandag en vrijdagmiddag met allerlei speelgoed mogen spelen. Ook de winkel was open. Wat een pret hebben we beleefd.

Veel kijkplezier

Groetjs, juf Tinne


8 september 2017

De eerste volledige schoolweek zit er al op. Wat een drukke maar fantastische week was dit. Voor de kinderen viel er heel wat te ontdekken: een nieuwe klas, juf, echte bankjes voor grote kinderen, de eerste rekenlessen, taallessen, schrijven, ...
We leerden al drie letterjes: i van ik, m van maan en r van roos. En erg bijzonder, we schreven onze eerste letter 'm'! 
Ook de juf moest even wennen aan de nieuwe kids in de klas. Maar wat een toffe bende! :-)

Zoals jullie hierboven al konden lezen werd er al flink gewerkt. We deden ook vele leuke dingen.
Kaat was jarig! Haar verjaardag werd dan ook goed gevierd! Dank u voor die lekkere cakejes!
We leerden een liedje over de ruimte (Vet, wat een pret in mijn ruimteraket!) en dansten op 'Startrekking, een reis naar het heelal'. Bij deze liedjes maken we nu een prachtige tekening met wasco en verf. We zijn donderdagmiddag samen met L1a naar het park geweest. Daar konden we elkaar wat beter leren kennen. Er werd flink gespeeld! :-)

Benieuwd naar de foto's van onze eerste week? Bekijk hier de foto's.

Groetjes en een prettig weekend, 
juf Tinne