..  Biekorf
 
Welkom in het eerste leerjaar

kom er bij


Als je hier klikt, dan kan je de klasfoto's van in het begin van het schooljaar bekijken.

 

28/09/2017 - Vandaag vouwden we een bladmonster. Deze dient als bladwijzer voor in onze agenda. Eerst moesten we het monstertje vouwen, dat was het moeilijkste werk. Maar dat hebben we allemaal super goed gedaan! Daarna konden we het monstertje helemaal versieren zoals we zelf wilden. Wat een gekke en akelige monsters verschenen er! Ten slotte gaven we het bladmonster eten en wees het de juiste pagina in ons agenda aan. Echt super handig! Lachen Klik hier voor de foto's.

 

2/10/2017 - Deze namiddag hebben we onze spelletjeskast verkent. Samen met juf Saskia en juf Linda speelden we enkele spelletjes zoals memory, lotto, onderuit en triominos. We schuifden door zodat we nog meer spelletjes leerden kennen. Klik hier voor de foto's.

 

6/10/2017 - Vandaag kwam er een meester op de fiets. Hij leerde ons allerlei kunstjes met onze fiets. Zo kunnen wij nu een 0, 3 en 8 maken rond onze fiets zonder dat onze fiets beweegt! Ook oefenden we op het rechtdoor fietsen, bochten nemen en remmen. Klik hier voor de foto's.

 

10/10/2017 - Deze week staat in teken van gezondheid 'Voel je wel in je pel'! Lachen We begonnen de week met een heerlijk en gezond ontbijt met vers gebakken brood en confituur. Er was ook cornflakes en melk. We kregen zelfs een dessertje: een stukje sinaasappel. Na het ontbijt leerden we onze tanden op de juiste manier poetsen. Klik hier voor de foto's.

 

11/10/2017 - Vandaag maakten we zelf appelflappen: HEERLIJK!!! Eerst moesten we een appel in stukjes snijden. Dan kregen we een stukje bladerdeeg en legden we de appeltjes erop. Daarna gebruikten we eigeel om ons stukje bladerdeeg in te smeren en toe te plakken. Ten slotte was het wachten tot de appelflappen gebakken waren. Klik hier voor de foto's.

 

12/10/2017 - Deze dag stond in teken van fruit, dus maakten we een gezond tussendoortje: een fruitbrochette. We sneden de appels, bananen en druiven in stukjes. Daarna prikten we stukjes fruit op een stokje. Ten slotte was het alleen nog maar genieten van super lekkere fruitbrochettes. Klik hier voor de foto's.

 

13/10/2017 - Vandaag sloten we de gezondheidsweek af met een bewegingsles. De kinderen werden gemengd met de kinderen van het tweede leerjaar en dan in 2 groepen gesplitst. Elke groep speelde spelletjes met meester Glenn en daarna met juf Sara. Klik hier voor de foto's.

 

16/10/2017 - Deze middag genoten we van een zalige lunch in de speeltuin. We namen onze boterhammen en heerlijke slaatjes mee in een mand en op het grasveld werden de dekens boven gehaald. Nadat we een ijsje kregen, mochten we op de speeltuin spelen. De middag is voorbij gevlogen, maar wat hebben we genoten!!! Zeker voor herhaling vatbaar! Klik hier voor de foto's.

 

24/10/2017 - Vandaag gingen we naar het kerkhof. We zagen het verschil tussen graven en urnkastjes. We bezochten ook het militaire kerkhof en de grafjes van de overleden kinderen. Een emotionele uitstap. Klik hier voor de foto's. 

 

26/10/2017 - Vandaag maakten we halloweenhandjes. Zo hebben we versiering om thuis op te hangen. Klik hier voor de foto's. 

 

6/11/2017 - De herfstwandeling in het Vrijbroekpark was een leuke start na de herfstvakantie. We leerden over Paulette de pissebed en haar vriendjes. We gingen op zoek naar haar en haar vriendjes in het park. We speelden spelletjes om over haar en haar vriendjes te leren. De slak, de regenworm en de paddenstoel zijn allemaal vriendjes. Maar de spin komt Paulette liever niet tegen. We kwamen zelfs familie van de pissebed tegen: een echte krab! Klik hier voor de foto's.

 

13/11/2017 - Vandaag leerden we over de delen van het fruit. We keken naar de buitenkant van de appel en peer. We sneden het fruit middendoor om aan het fruit te ruiken. Zo zagen we ook beter de pitten en het klokhuis. We sneden het fruit in kleinere stukjes zodat we het ook konden proeven. Klik hier voor de foto's.

 

16/11/2017 - We maakten vandaag zelf zoutdeeg van bloem, zout en water. Na het kneden kreeg iedereen een bolletje zoutdeeg. We vormden een herfstblaadje van het bolletje zoutdeeg. de blaadjes liggen te drogen en binnenkort geven we ze een mooi kleurtje. Klik hier voor de foto's.

 

21/11/2017 - Deze namiddag gingen we experimenteren met allerlei materialen en voorwerpen in een bak met water. Welk materiaal blijft drijven en welk materiaal zinkt? Wat is het verschil tussen een bolletje plasticine en een bootje van plasticine als je het in het water legt? We hebben zelfs papieren bootjes doen varen met een beetje afwasmiddel. Wat een leuke namiddag!!! Klik hier voor de foto's.

 

23/11/2017 - We maaakten vandaag onze herfstblaadjes af met echte herfstkleuren. Klik hier voor de foto's.

 

6/12/2017 - Vandaag maakten we zinnen bij de prenten van een Sinterklaasverhaal. Klik hier voor de foto's.

 

20/12/2017 - De leerlingen van het 6e leerjaar organiseerden een kerstmarkt waar we allerlei spulletjes mochten gaan kopen. Klik hiervoor de foto's.

 

21/12/2017 - Vandaag oefenden we onze nieuwjaarsbrief. We kregen een meter/peter van het 6e leerjaar en lazen onze brief voor. Daarna kregen we naar goede gewoonte ook een beloning. Klik hier voor de foto's. Deze namiddag maakten we kerstboompjes van ijsstokjes. We schilderen de stokjes en plakten ze aan elkaar in de vorm van een kerstboompje. We konden ons kerstboompje versieren zoals we zelf wouden. Daarna maakte de juf er een lintje aan zodat we het kerstboompje ergens konden ophangen. Klik hier voor de foto's.

 

12/01/2018 - Deze voormiddag deden we een meetcircuit met allerlei opdrachten in verband met wegen. We leerden om de balans in evenwicht te brengen met verschillende voorwerpen. We leerden ook een beetje woordenschat dat we moesten opschrijven. We maakten ook zinnen bij prenten over wegen. Een heel leerrijke voormiddag! Klik hier voor de foto's.

 

1/02/2018 - Vandaag was het dan eindelijk zo ver, ons letterfeest! Lachen Voor ons allemaal een super leuk moment! Klik hier voor de foto's, die zeggen meer dan woorden.

 

Klik hier voor sfeerbeelden van in de klas.

 

6/02/2018 - Vandaag kwam de opa van Elena Heylen op bezoek. Hij kwam over zijn beroep als brandweerman vertellen. Hij vertelde ons hoe hij met het water de brand moet blussen. Hij had ook verschillende attributen bij die we mochten bekijken en aanraken. Klik hier voor de foto's.

 

9/02/2018 - Vandaag was het carnaval. We waren allemaal super mooi verkleed. Karlien en Aylin gaven een super optreden op het free podium in de namiddag. Klik hier voor de foto's.

 

19/02/2018 - Deze namiddag gingen we op speurtocht. We zochten water, waterbuizen en afvoerputjes in heel de school. Super leuk! Klik hier voor de foto's.