..  St.-Jozef Groenstraat
 
   

Welkom in het zesde leerjaar van meester Jente

 

Beste ouders, leerlingen,


Hier ga je regelmatig nieuwe berichten, weetjes, foto's,... uit de klas kunnen bekijken. Je kan hierop reageren door iets in het gastenboek te schrijven. 
Ik wens je veel lees- en kijkplezier op deze pagina!


Groetjes,

Meester Jente en zijn team enthousiaste leerlingen.

 

Laat hier een berichtje achter in ons gastenboek!

 

 

 

Veel succes met de proefwerken!

Jullie gaan het FANTASTISCH goed doen,
daar ben ik zeker van!

 


 

Sneeuwklassen 2017: belangrijke info i.v.m. aankomst:

 Als alles volgens plan verloopt, zullen we voor 20 uur het Lechtal verlaten. Hierdoor zullen we ook vroeger dan voorzien toekomen, misschien zelfs voor 6 uur. We houden jullie op de hoogte via de telefoonwaterval.

 

 


 

Sneeuwklassen 2017 dag 7

Beste ouders

Vandaag was weer een drukke dag. Na het opruimen van onze kamers en het maken van onze valiezen (die blijkbaar veel voller zitten na een weekje Tirol Schamen), hebben we onze laatste voormiddag gevuld met een fotozoektocht door Stanzach. In de namiddag zijn we gaan skiën. Alle kinderen mochten vandaag op de grote piste! Ze hebben er een fantastische skiweek opzitten en hebben ongelooflijk veel geleerd! Een dikke proficiat aan iedereen! Momenteel zitten we in de refter van ons heem en wachten we op de bus. Omdat we zeker zijn dat de mama’s en de papa’s ons gemist hebben deze week, verwachten we op zijn minst ons lievelingeten vrijdagavond:

Ibrahim: spaghetti

Oumaima: tortilla

Safaê: wok

Manon: salade Lionaise (de papa weet wel wat het is Knipogen )

Jente: frietjes van 168 graden (bij Marie) met een curryworst

Nisrine: pizza Turk

Luna: macaroni met hesp en kaas

Jesse: kebab

Laura: Biefstuk met frietjes en de pepersaus van la mama

Constance: wok (jullie kunnen misschien met Safaê afspreken Knipogen )

Emma: durum

Sofia: pizza mozzarella van Dokter Oetker

Kacper: Pan pizza van de Pizza Hut (Welke pizzahut boeit niet)

Emediong: Durum met frietjes in

Daniel: Pittabroodje

Jören: maakt niet uit, maar zeker geen spaghetti

Judith: gratin met heel veel kaas

Yasmine: Pizza van de Pizza Hut (samen op date met Kacper?)

Juf Sarah: Frietjes

Meester Jonas: Frietjes van den Dries

Meester Jente: Il Cardinale

 


Ibrahim, Oumaima, Safaê, Manon, Jente, Nisrine, Luna, Jesse, Laura, Constance, Emma, Sofia, Kacper, Emediong, Daniel, Jören, Judith en Jasmine

Juf Sarah, meester Jonas en meester Jente


Sneeuwklassen 2017 dag 6:

Wedstrijddag! Vandaag gingen we in de voormiddag skiën. Eerst kregen we ons wedstrijdnummer en daarna was het tijd voor te oefenen. We kregen 1 kans om eens te oefenen en daarna was het voor echt. We vlogen allemaal door de bochten en legden een mooi parcours af. Hierdoor hebben alle leerlingen hun skidiploma’s behaald. Na het skiën was het tijd om onze maag te gaan vullen met lekker eten. Het was spinaziepuree met fishsticks. Super lekker en gezond. Na al dat eten kregen we tijd voor een siësta en konden we even rusten. Dit deed deugd voor iedereen. Nadat we uitgerust waren konden we weer de kou trotseren en gingen we ons uitleven met onze poepslee. We gingen op zoek naar de beste berg. Wanneer we die hadden gevonden, was het één en al plezier. Na een dik uur waren we allemaal doorweekt en was het tijd voor een warme chocomelk. De kookouders hadden uiteraard nog een verrassing in petto voor Jören. Hij is zaterdag jarig dus hadden zij het idee om cakes te bakken. Het waren er namelijk 3. Hiervan konden we smullen en smikken. Na een goed soepje en een deugddoende douche was het tijd voor de gezellige fakkeltocht. Door de glow in the dark sticks werd het nog gezelliger en konden we genieten van Stanzach by night. De mooie sterrenhemel maakte onze laatste avond in Stanzach helemaal af. Slaapwel!

Nog snel wat belangrijke info voor morgen:  Als alles volgens plan verloopt, zullen we voor 20 uur het Lechtal verlaten. Hierdoor zullen we ook vroeger dan voorzien toekomen, misschien zelfs voor 6 uur. We houden jullie op de hoogte via de telefoonwaterval.

 

Ibrahim, Oumaima, Safaê, Manon, Jente, Nisrine, Luna, Jesse, Laura, Constance, Emma, Sofia, Kacper, Emediong, Daniel, Jören, Judith en Jasmine

Juf Sarah, meester Jonas en meester Jente


Foto's in het fotoalbum!

 

 


Sneeuwklassen 2017 dag 5:

 

Drup, drup, drup… Vandaag heeft het de hele dag geregend. Hierdoor hebben we onze planning moeten aanpassen. De dag is begonnen met weer een leuke manier van wakker worden. De mooie klanken van K3 haalden ons uit de slaap. Daarna gingen we ontbijten. We werden getrakteerd op peperkoek , speculoos en een hele reep chocolade om mee af te sluiten. Wegens het slechte weer hebben we besloten om een rustige voormiddag in te lassen. We hebben gezellig een film gezien in onze eigen home cinema. Na de ontspannende film was het tijd voor het middageten. Lekkere kroketjes met vol-au-vent( zonder koekje). Toen was het weer tijd voor het echte werk. De 4de skiles ging beginnen. Na de schuivende trip naar de skipiste konden we er weer aan beginnen. Het is eens iets anders om te skiën in de gietende regen! Na de skiles zijn we nog snel langs de winkel gegleden om kaartjes te kopen. Na de warme chocomelk en onze kleine rustpauze was het tijd voor de volgende gang namelijk het avondeten. Weer een lekkere soep met boterhammen, dat kan altijd smaken. Na de warme douche kon het schrijfwerk beginnen. Al de kaartjes worden zo snel mogelijk verzonden. Weer een mooi einde van de dag. Slaapwel en tot morgen!

Ibrahim, Oumaima, Safaê, Manon, Jente, Nisrine, Luna, Jesse, Laura, Constance, Emma, Sofia, Kacper, Emediong, Daniel, Jören, Judith en Jasmine

Juf Sarah, meester Jonas en meester Jente

 


Vandaag geen foto’s wegens het slechte weer. Sorry!

 


Sneeuwklassen 2017 dag 4:

 

We werden weer op een leuke manier gewekt en werden verwend met verse eitjes en spek.  Mmmmm.  Om 10u werden we terug verwacht op de piste.  De 2 groepen mochten als ware pro’s de bananenlift nemen en hun kunsten tonen.  Een echt jumpke kon er ook al af.  Als middagmaal kregen we allerlei lekkers.  We doken onze warme kleren weer in en namen de postbus naar Holzgau.  Na een heuse beklimming en serieus wat gehijg, mochten we van het prachtig zicht genieten op de Seilhängebrücke.  Alle kinderen, mét en zonder angsten, genoten verschrikkelijk hard van deze belevenis. We gingen terug op onze stappen en ging ons geld wat op doen aan leuke souvenirtjes.  Het afdalen ging alleszins een heel stuk sneller dan de beklimming.

Na het avondeten maakten we ons klaar voor het alom bekende rodelen.  We stonden startensklaar wanneer de Jeka-meneer kwam melden dat het niet doorging wegens spekgladde wegen.  Het had namelijk wat geregend en dit bracht roet in het eten.

Dus doken we de douche in en schreven nadien wat in ons dagboek.  Op tijd onze bedjes in en oogjes dicht.  Morgen weer een nieuwe dag.

Ibrahim, Oumaima, Safaê, Manon, Jente, Nisrine, Luna, Jesse, Laura, Constance, Emma, Sofia, Kacper, Emediong, Daniel, Jören, Judith en Jasmine

Juf Sarah, meester Jonas en meester Jente


foto's zie fotoalbum


Sneeuwklassen 2017 dag 3:

Wat een dag! Om 8 uur werden we door de juf en meesters met muziek gewekt. Vandaag knalde Anton aus Tirol door de gangen, zeer toepasselijk! Wanneer we in de refter toekwamen, roken we iets speciaals… Het waren wentelteefjes als ontbijt (of verloren brood volgens juf Sarah en gewonnen brood volgens meester Jonas…). Ze hebben super gesmaakt! Na het stevig ontbijt stond er een lange wandeling door Stanzach op het programma. Ondertussen hebben we veel over de natuur, de bergen, het dal, het dorp en nog enkele weetjes geleerd, zelfs de Drie Koningen kwamen ter sprake. Het was een stralende hemel, geen wolkje aan de lucht. Zalig. We hebben zelfs op een brug een siësta kunnen houden! ’s Middags stond er nummer 46b op het menu: kip zoet-zuur met rijst, heerlijk! Ook op de skipiste was het heerlijk vertoeven. De zon was nog steeds van de partij, nog steeds geen wolkje aan de lucht! Het was zo zalig dat we het zelfs te warm kregen in onze ski-jas! Na de skiles verdween de zon achter de bergen en was het tijd voor ons vieruurtje, de kookouders hadden als verrassing applecrumble gemaakt! Heel erg attent van hen! Onze derde dag hebben we afgesloten met een douche en een quiz-avond. We speelden in teams het Grote Basisschoolspel. De meisjes waren goed, de jongens beter. Zij waren de verdiende winnaars van de avond!

Zoals jullie kunnen lezen en zien op de foto’s, was onze derde dag vermoeiend maar zeer geslaagd. Hop naar dag 4 en tot morgen!


 

Ibrahim, Oumaima, Safaê, Manon, Jente, Nisrine, Luna, Jesse, Laura, Constance, Emma, Sofia, Kacper, Emediong, Daniel, Jören, Judith en Jasmine

Juf Sarah, meester Jonas en meester Jente

 

foto's zie fotoalbum


Sneeuwklassen 2017: dag 1 en 2

 

Dag 1: Na een zeer lange en vermoeidende busrit, kwamen we met wat vertraging om 21.15 uur aan in ons heem. Daar stonden onze kookouders ons al op te wachten met het avondeten: spaghetti! Nadat alles op was, werd de kamerindeling bekend gemaakt en konden we onder de wol kruipen. Morgen stond er een drukke en belangrijke dag op het programma: onze eerste skiles!!!

Dag 2: We werden om 7 uur gewekt door de juf en meesters. Na een stevig ontbijt vertrokken we naar het skikot om onze botten te passen en onze ski's te laten aanpassen. Het moest snel gaan, want onmiddellijk daarna moeten we naar de piste voor onze eerste skiles! Eerst leerden we onze botten aandoen. Dit is geen gemakkelijke opgave. We moeten ze eerst goed openen, daarna onze sexy benen tonen en daarna nog alle bindingen toekrijgen! Toen we eindelijk op de latten stonden, begonnen we aan het echte werk: skiën! De les is zeer goed gegaan! De piste ligt er zeer goed bij, met krakende sneeuw! Na de skiles kregen we een hongertje en gingen we terug naar ons heem. We kregen gebakken patatjes met stoofvlees en appelmoes (meester Jentes favoriet!) voorgeschoteld. Omdat we toch nog moe waren van de busrit en de skiles, hebben we een siësta gehouden voor we terug naar buiten gingen. We hebben heel de namiddag fantastisch in en met de sneeuw gespeeld! Onze eerste echte avond in Stanzach hebben we afgesloten met een heerlijk warme douche en een spelletjesavond.

Tot morgen!

Ibrahim, Oumaima, Safaê, Manon, Jente, Nisrine, Luna, Jesse, Laura, Constance, Emma, Sofia, Kacper, Emediong, Daniel, Jören, Judith en Jasmine

Juf Sarah, meester Jonas en meester Jente


Foto's zie fotoalbum


Sneeuwklassen 2017

De sneeuwklassen komt dichterbij! Eind deze week vertrekken we voor 8 dagen naar Tirol, waar de bergen, de sneeuw, de skilessen, het samenzijn... garant staan voor oneindig veel plezier! De voorbereidingen in de klas zijn al gestart, samen tellen we af naar vrijdag 27 januari! Zowel de kinderen als de leerkrachten kijken er enorm naar uit!

Wij zijn al klaar voor Stanzach...
Nu Stanzach nog voorbereiden op onze komst...


De oefenpiste van Stanzach links en de moeilijke Stoamandl-Lift rechts.

Klik hier voor de live cam van Stanzach!

 


23/12/2016

Hiep hiep hoera! Nisrine vierde haar verjaardag!


13/12/2016

Judith was jarig! Gefeliciteerd!


Oh! Oh! Oh!

Om de kerstsfeer in te zetten, maakten we een kerstslinger!


De Sint! 05/12/2016

De Sint en Zwarte Piet kwamen op bezoek! Ze brachten lekkers en leuks voor iedereen! Gelukkig is iedereen braaf geweest (Ah ja? Tong uitsteken) en moest niemand in de zak!

Fotoboek

01/12/2016

Ibrahim vierde vandaag zijn verjaardag! Gefeliciteerd!Défilé de mode

Om onze nieuwe woordenschat in te oefenen, hielden we tijdens de lessen Frans een modeshow!

Het is bewezen: iedereen van onze klas is catwalkwaardig Knipogen

Fotoboek


De kubieke meter 18/11/2016

                    Vandaag leerden we over de kubieke meter.                   
We testten hoeveel kinderen erin pasten!

Fotoboek


17/11/2016

Vandaag was Kacper jarig! Een dikke proficiat!


Witte paarden in de bergen 16/11/2016

We moeten een foto voorstellen aan de klas. Bij elke foto hoorden twee verhalen: een juist en een verzonnen.
Lukte het om de klas te misleiden?

Fotoboek


Let's go fluo!

                #helmopfluotop #fluoweek #veilig #zichtbaar   Stoer                 

Fotoboek


Oldtimer drieluik

Tijdens de muvolessen maakten we een drieluik volgens de stijl van Jan Fabre. Het onderwerp moest een oldtimer zijn. Na veel observeren, schetsen, tekenen en inkleuren zijn er echte parels gemaakt.

Fotoboek

Kijk ook eens op de site van Jan Fabre (http://janfabre.be/)

Of goolge eens "Jan Fabre Bic art"


 

 Toneel 20/10/2016

Vandaag gingen we naar het CC Bolwerk voor de toneelvoostelling van "So you think you are special".

Een hedendaagse parabel over pesten, erbij horen en groeien. 
Patsie heeft zowat alles waar een jonge meid van dromen kan, maar het is niet genoeg. Ze wil meer, ze wil de finale halen van So You Think You Are Special. Jo is wat raar en stil, maar... aan verbeelding heeft hij geen gebrek. Zijn plotse ontmoeting met de mooie Patsie gooit alles overhoop.Wat vindt een bling bling meid als Patsie van iemand als Jo? Is Patsie goed genoeg om te winnen? Kan Jo echt dingen die niemand anders kan, of is dat allemaal verbeelding?


Wereldgodsdiensten 18/10/2016

Tijdens de godsdienstlessen maakten we kennis met andere godsdiensten dan de onze. In groepjes verdiepten we ons in een wereldgodsdienst en stelden deze voor aan de rest van de klas. Onschuldig

Fotoboek


We bouwden kubussen en balken en leerden over het volume van ruimtefiguren.

Fotoboek


12/10/2016

Vandaag was Emma jarig! Gefeliciteerd!


Ecomagie 11/10/2016

De goochelshow "Ecomagie" kwam naar onze school! Door magische trucjes leerden we iets bij over het milieu en ecolologie!

Fotoboek


Na een maand oefenen dankzij het project A mile a day, was er een eerste grote test, de scholenveldloop!  Alle leerlingen hebben hun sportiefste kant laten zien en fantastisch gelopen!

 

 

 


26-09-2016

 

Meester Jente werd 26 op de 26ste en dat moest gevierd worden! De traktatie bestond uit een ijsje en een cadeau voor de klas; nieuwe boeken en strips voor de klasbib!


We verzonnen manieren om in het nieuws te komen en schreven er een krantenartikel over!

Dansende  Poppen


Vijf Belgische  meisjes  hebben 3 poppen laten dansen verkleed als beroemde sterren, die daarbij kunnen zingen.  De vijf meisjes zijn tussen 11-13 jaar oud. Ze dachten dat het een goed idee was en hebben het geprobeerd.

Na een week lang was het project af. Ze bevestigden hun drie barbiepoppen aan doppen en aan de Barbie. Eindelijk was het zo ver! Ze hebben het op hun school in Vilvoorde  voorgesteld  voor hun klas en het was de max!  Ze hebben een paar foto’s  getrokken en op het schoolwebsite gezet : www.KOV.be
De vijf meisjes hadden nog  een kleine verassing voor op het einde en dat was een ballon die gevuld was met confetti.Dit was het project van: Nisrine, Yasmine, Oumaima, Sofia en  Emediong!

        PROJECT SELFIEWORLD!!!

Krantenartikel:  OP HET NIEUWS KOMEN MET PROJECT SELFIEWORLD
15 september 2016.
Vijf jongens namelijk Joren, Kacper, Ibrahim, Jesse en Daniel uit het zesde leerjaar van de Sint-Jozefsschool Vilvoorde gaan selfies nemen in het stadcentrum naast het treinstation.
Ze noemen hun project SELFIEWORLD .Hun doel is om op het nieuws te komen door zo veel mogelijk selfies te maken.Ze zijn op het idee gekomen bij een klasproject.Ze willen het project uitvoeren in Vilvoorde centrum.
Volg ze op hun nieuwe instagram account genaamd SELFIEWORLD 2017. En nog even voor de duidelijkheid de eerste persoon waarmee ze een selfie trekken, trakteren ze op een ijsje!!!! Dat geldt ook voor de 50ste en 100ste deelnemer!

     
Vier meisjes laten een schoen vliegen.


Vier Belgische meisjes lanceren een schoen met cola en Mentos . De elfjarige meisjes vonden het een leuk idee. Het was natuurlijk een schoolopdracht, anders waren ze er niet opgekomen. Ze hebben het uitgeprobeerd en het is gelukt! In het Ducheepark in Vilvoorde vond het project plaats. Dat is dicht bij de school Sint-Jozef. Het was in september dat de meisjes hun fantastische schoen lanceerden. Het was een heel leuk project en de meisjes hebben er een leuke namiddag aan overgehouden.

Geschreven door  Emma, Judith, Luna en Constance.

 ‘De lichtgevendecomunnicatiedrone’
 
Vier Belgische meisjes; Manon, Safae, Jente en Laura hebben ‘de lichtgevendecomunnicatiedrone’ in België uitgevonden. De drone is uitgetest in Vilvoorde. Hij is gemaakt om berichten te sturen zonder te betalen. Hij doet dit dankzij een ingebouwde walkietalkie.  De meisjes hebben er heel september aan gewerkt. Het waren drukke dagen voor de meiden! De drone is gemaakt met deze materialen: een drone, een walkietalkie, een licht en een houdertje voor bagage waar max. 3kg in mag(voor de veiligheid).
Later willen ze de drone verkopen in de winkel.


23-09-2016

Vandaag werden we allemaal nieuwslezers en -lezeressen. We maakten één groot journaal.

Foto's vind je in het fotoboek!


15-09-2016

We schreven elfjes en maakten er een passende tekening bij!

De resultaten vind je in het fotoboek!


13-09-2016

Je présente ma famille.

Vandaag stelden we onze familie voor in het Frans. Foto's vind je in het fotoboek!


05-09-2016

Vandaag vierde Manon haar elfde verjaardag in de klas. Een dikke proficiat!