..  St.-Jozef Groenstraat
 

 

 

Welkom in de derde kleuterklas van Juf Nini
De vossenklas 3 KO A

De 16 kapoenen van de vossenklas:

Selma, Alae, Dreni, Bryan, Rayane, Wout, Thibaut, Amir, Lena, Hiba, Atahan, Rose, Matheo, Arthur, Merve en Anahit.

 


Juf Nini
Klasjuf

Meester Peter
Turnmeester

Juf Ingrid
Zorgjuf

Juf Marlies
Zorgjuf

Juf Eva
Klasjuf 3KOB

 Jos de Vos
Leesknuffel

Froggy
De letterkikker

 Marieke

Opruimpop

WATER - VAKANTIE

 

De foto's kan je hier bekijken

 


 

Reis rond de wereld

 

De foto's kan je hier bekijken

 


 

PIRATEN

 

De foto's kan je hier bekijken

 


 

 

VADERDAG - TECHNIEK

 

De foto's kan je hier bekijken

 

 


 

RUIMTE

 

De foto's kan je hier bekijken

 

 


 

SCHOOLFEEST

 

De foto's kan je hier bekijken

 

 


 

MOEDERDAG - BEROEPEN

 

De foto's kan je hier bekijken

 


 

KASTELEN

Maandag 17 april is het geen school (Paasmaandag)

Dinsdag gaan we eerst naar de kerk en nadien gaan we paaseitjes rapen op school. Donderdag 20 april gaan we naar het kasteel van Gaasbeek.

We leren hoe een kasteel er uitziet, gaan kleren maken, knutselen een schild, stempelen de stenen van een kasteel, spelen spelletjes (smartgames van de ridders, maken een puzzel van een ridder, maken enkele werkblaadjes (rijmen, beginklank, tellen, woorzoekers, ...), spelen een rollenspel, dansen op muziek van toen, ...

De foto's kan je hier bekijken

 

 


 

PASEN - LENTE

De komende twee weken gaan we werken rond de lente. We brengen ons tuintje in orde door het speelhuisje te vernissen, bloemen en groenten te planten in onze bakken, ... We gaan buiten spelletjes spelen zoals kuiken, kuiken, ... nest!, tikkertje op lijnen, verstoppertje, ...Tijdens de lentewandeling gaan we een konijn, enkele kippen en twee schildpadden bezoeken.

We gaan ook bakken! We maken verloren brood :)

Pasen komt er bijna aan, daarom knutselen we een mooi paasmandje waar we de eitjes in kunnen verzamelen.

Geniet van de vakantie!!! :)

De foto's kan je hier bekijken


 

BABY'S

We spelen deze week in de zandbak met de vulling van luiers, wat voelt dit gek aan... We maken fruitpap en gaan mekaar eten geven. De baby's gaan we ook verschonen, een badje geven, ... De poppenhoek wordt een kinderdagverblijf. In de meet- en weeghoek leren we met kaartjes flesjes melk maken. Hoeveel ml water en hoeveel schepjes melkpoeder heb je nodig per flesje? Iedereen mag ook een foto meebrengen van toen ze zelf een baby waren.

De foto's kan je hier bekijken

 


 

DINO'S

We gaan terug in de tijd. We maken een woordcluster en proberen meer te weten te komen over de dino's. Wat is het verschil tussen een herbivoor en een carnivoor, waren er mensen in de tijd van de dino's...? We krijgen ook bezoek van een dino die in verwachting is! Komt de baby er zo uit of in een ei of ... Spannend!! :)

De foto's kan je hier bekijken

 


 

SUPERHELDEN - CARNAVAL

Deze week leren de kleuters werken met een cd-speler, maken we onze echt superhelden-cape, maken we zelf zoutdeeg in onze huidskleur en maken hiervan een superheldje, we maken ook kleren voor ons popje, knutselen een mannetje voor in de stoet, leren meten en wegen in de confettihoek, leren werken met inhoud, maken woorden in de letterhoek (de letters zitten verstopt in de confettibak, leren meten met een touwtje, we gaan ook schminken, ... Vrijdag lopen we mee in de stoet. We vertrekken om 14u aan de schoolpoort.

Prettige vakantie!!!

 

De foto's kan je hier bekijken

 

 


 

INDIANEN

Indianenlied

In het grote toverwoud

Wonen de indianen

Woont de Watouwatoustam

Eten daar een boterham

Met Watouwatbananen

Watou Watou Watouwat

Welkom in de Watoustam

Grote beer en kleine vlam

Watouwatou wat

 

Deze week en volgende week knutselen we een totempaal, een indianentooi, een indianendorp waarmee we echt kunnen spelen, spelen een rollenspel met de playmobil van de cowboys en de indianen, maken een puzzel aan de hand van cijfers die we in volgorde moeten leggen, gaan kijken naar een toneelstuk,we zoeken naar een nieuwe naam, ...

Uch,

Lieve vos

 

De foto's kan je hier bekijken

 


 

ZIEK ZIJN

Kuch kuch, rode vlekjes, grote en kleine pijntjes...

We ontdekken heel wat in de doktershoek, leren pilletjes maken aan de hand van een voorschrift, kijken naar een verhaal met een een diaprojector (iets wat heel wat kinderen nog nooit gezien hebben) en prenten op de lichtbak, meten met verbanden, knutselen materiaal uit de dokterstas, ....

De foto's kan je hier bekijken

 


 

 

DE WOLF EN DE ZEVEN GEITJES

Deze week komt het thema "de tijd" aan bod. Omdat dit best een moeilijk thema is, gebruiken we het sprookje van de wolf en de zeven geitjes om te starten. We hebben horloges geknutseld,hebben een werkje gemaakt waarbij we moesten denken welk voertuig het snelste gaat en welke net heel traag, moesten woordjes nastempelen, mochten spelen in het horlogewinkeltje, hebben de cijfers wat beter leren kennen, ...

We hebben ook voor het eerst een contractwerkje gekregen. Op maandag kregen we ons contractwerk en op vrijdag moest het klaar zijn. Wat hebben ze dat goed gedaan. Ik ben echt heel trots op mijn 16 kapoenen!

Groetjes,

Juf Nini

Foto's kan je hier bekijken


KERSTMIS EN NIEUWJAAR

Wat een gezellige periode! De lichtjes branden, de geur van een spar, geschenkjes onder de boom, ...

In de klas hebben we mooie kerststukjes gemaakt, konden we boekjes lezen in de leesdoos met een lichtjeshemel, hebben we een rollenspel gespeeld, hebben we kerstkaartjes geknutseld, hebben we leren naaien, ...

Juf Kelsey kwam ook voor de laatste keer. Wat fijn! We wensen haar veel succes in de toekomst.

Geniet van de mooie periode!

Liefs,

 

Juf Nini

De foto's kan je hier bekijken

 


SINTERKLAAS

Op maandag 5 december kwam Sinterklaas op bezoek maar waar was Zwarte Piet??? Blijkbaar wou hij speelgoed voor de kinderen betalen met Sintengeld maar daarmee mag alleen Sinterklaas betalen. De politie had hem gevangen genomen en bracht hem met de sirene en de zwaailichten aan naar onze school. Gelukkig konden Sinterklaas en Zwarte Piet, de agent uitleggen waarom hij dit gedaan heeft. Na de goede afloop hebben we nog gedanst en gezongen. We kregen van Sinterklaas auto's, smartgames, ontdekmateriaal, loopklossen in de vorm van dinopoten en een speelhuisje voor buiten. We bouwen het speelhuisje wanneer er het wat beter weer is.

Groetjes,

Juf Nini

Foto's kan je hier bekijken

 


 

 

Grootoudersfeest:

Ons grootoudersfeest gaat door op vrijdag 25 november 2016.

De grootouders worden die dag verwacht in de refter van 10u30 tot 12u. We geven later nog een briefje mee waar jullie het aantal grootouders mogen opgeven dat aanwezig zullen zijn.

De grootouders die niet aanwezig kunnen zijn worden natuurlijk ook in de watten gelegd. Zij (en de grootouders die wel aanwezig kunnen zijn)  krijgen een geschenkje en een kaartje van hun kapoen. Wat het cadeau is vertellen we natuurlijk nog niet :). De geschenkjes worden meegegeven op woensdag 23 november.

Foto's kan je hier bekijken


 

 

SNEEUWWITJE

 

Ver achter de bergen

Stond een huis met 7 dwergen

Elke dag gingen ze werken in een mijn

Diamanten zoeken vinden ze erg fijn!

Sneeuwwitje had zich bij hen verstopt

Maar het was de heks die haar fopt!

Daar lag ze dan in de glazen kist

Maar kreeg een kus, van de prins, die haar zo mist

Die dag werd een reuzenfeest,

Het was nog nooit zo plezant geweest.

 

 

Beste ouders,

De komende twee weken leren we over sprookjes. We starten met Sneeuwwitje, nadien komen ook nog andere sprookjes aan bod. We leren spiegelen, luisteren naar sprookjes in de luisterhoek, spelen een kegelspel, dramatiseren in de poppenhoek, leren tellen met diamanten, knutselen Sneeuwwitje of één van de zeven dwergen, gaan samenwerken door samen te puzzelen, ...

Deze week komt juf Kelsey stage lopen in onze klas. Ze zal af en toe activiteiten voorzien. We wensen haar veel succes toe.

We zijn ook op zoek naar de spaarzegeltjes van Dreamland om speelgoed aan te kopen voor de klas. Vorig jaar hebben we hiermee 3 dozen playmobil kunnen kopen. Misschien kan u ons helpen? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Juf Nini

Foto's kan je hier vinden

 GRIEZELEN

BOE!!!!

We gaan deze week griezelen!

We spelen spelletjes met spoken, gaan meten met spookjes, maken een krastekening van Hennie de heks, laten een spook zweven met een ballon, maken heksensoep, kunnen griezelen in de poppenhoek dat nu een spookhuis is, spelen met het griezelkasteel, ...

Je kleuter mag zich vrijdag verkleden en zo naar school komen. In de namiddag houden we een griezelfeestje. Als drankje krijgen we drakenbloedsap en we maken monsterhapjes. de kleuters kunnen zich laten schminken in de klas.

Na de vakantie komt juf Kelsey een hele week stage lopen in ons klasje. Ze zal zelf ook activiteiten voorzien. We leren dan twee weken over het thema sprookjes. We starten met Sneeuwwitje. Nadien komen de andere sprookjes aan bod. Tussendoor knutselen we al een geschenkje voor ons grootoudersfeest.

Prettige vakantie!

Griezelgroeten,

juf Nini

Foto's van onze griezelweek


 

DE HERFST

De komende twee weken leren we over de herfst in onze klas. We gaan op kabouterzoektocht in het bos, komen meer te weten over de dieren in het bos, de blaadjes, de herfstvruchten, de bomen, spelen daarbij ook nog een leuk een telspel met egeltje Wally, gaan op schoolreis naar het bos, gaan kijken naar een poppenspel over een kabouterfamilie dat een nieuwe paddestoel zoekt en zoveel meer.

Op donderdag 13 oktober gaan we naar het bos met de twee derde kleuterklassen. Je kleuter hoeft die dag niet vroeger naar school te komen.

Droge blaadjes en herfstvruchten zoals kastanjes, okkernoten, ... zijn zeer welkom. Alvast bedankt!

Groetjes,

Juf Nini

 


 

DE THEMALOZE WEEK

Wat we allemaal gedaan hebben deze week? Dat kunnen de kleuters het best uitleggen aan de hand van een liedje dat ze zelf hebben uitgevonden:

 

De juf vroeg ons ‘Wat wil je leren’?

Over peren, kleren, beren?

We zeiden allemaal: Nee, nee nee

We hebben een beter idee!

De ninja Turtles vinden we sterk

We houden ook van rekenwerk.

Hoe ziet een auto er vanbinnen uit

We keken door de autoruit.

Hoe presenteer ik een weerbericht?

Hoe schmink ik een ninjagezicht?

Baby’s zetten we graag in bad.

Hoe vind ik een piratenschat?

Op de trampoline willen we springen

Over piraten liedjes zingen.

Vlechtjes maken in je haar.

Prinsessen en spiderman zijn daar!

De week is nu echt wel gedaan

We hebben dat goed gedaan, banaan!

 

Wat een creatief klasje! Het was een toffe week. Heel leerrijk, ook voor mij :)

Foto's kan je hier vinden

 


 

FRUIT EN GROENTEN

De komende twee weken leren we over groentjes en fruit. We gaan ermee aan de slag als echte koks. We maken een smoothie, overheerlijke appelmoes met kaneel en spaghettisaus. De spaghetti gaan we gezellig opeten in ons restaurantje.

De kleuters van juf Eva zorgen voor de soep als voorgerecht en wij voor de vegetarische spaghetti. Dat wordt smullen dinsdag 27 september. Jullie hoeven dan ook geen boterhammen mee te brengen.

Groetjes,

Juf Nini

Foto’s van dit thema

 


VERKEER

Ringeling, tuuuttuuuuut, broembroem, ...

De kleuters mochten vorige week zelf kiezen welk thema we deze week zouden uitwerken. Na het stemmen kozen ze voor het thema voertuigen.

We hebben een vliegtuig geknutseld dat van links naar rechts en terug kan vliegen, zo maken de kleuters al kennis met techniek ;). We hebben al over links en rechts geleerd, kwamen de benamingen te weten van de onderdelen van een wagen, hebben tabellen gemaakt om te zien met welke voertuigen we naar school kwamen, ...

Volgende week leren we over fruit.

Groetjes,

Juf Nini

Foto’s van dit thema

 


 

NAAR SCHOOL

Welkom in de derde kleuterklas . Dit schooljaar zit jullie bengel in de vossenklas en samen gaan we er een fijn en leerrijk jaar van maken. Het was dit schooljaar best spannend want niet alleen kwamen ze bij nieuwe kindjes, een nieuwe juf en een nieuwe klas terecht. Ze kwamen op 1 september toe in een gloednieuw gebouw!

Heel wat kleuters kwamen toe met een mooie of gekke bril. Nadien hebben we er in de klas ook nog eentje geknutseld.  We zijn deze week ook al eens gaan turnen met meester Peter in de nieuwe turnzaal. Wat was die groot en mooi!!!

Al spelend leren we de rituelen, de taakjes en de werking  van de derde kleuterklas.

De kleuters moesten een hele week flink in de rij staan. Als het hen zou lukken dan kregen ze een verrassing!En ja hoor, natuurlijk kunnen deze flinkerds zoals het hoort in de rij staan. In het pak zaten glaasjes voor de poppenhoek, een extra treinsetje en ... materiaal voor een waterspelletjesnamiddag.

Met het warme weer was al het water meer dan welkom J.

Ik kan jullie al na een weekje zeggen dat het een geweldige klasgroep is!

Veel liefs,

Juf Nini

Foto’s van dit thema

Foto's van de klas