..  St.-Jozef Groenstraat
 
Welkom op de klaspagina van de derde kleuterklas

WELKOM!

De kapoenen van de krokodillenklas

 

Hallo iedereen,

 

wat leuk dat je een bezoekje brengt aan de klaspagina van de 3e kleuterklas.

Hier kan je de kinderen van onze klas en hun juf leren kennen.

Je komt hier ook te weten over wat wij elke week leren en daar horen natuurlijk leuke foto's bij.

In ons klasje werken we steeds rond een bepaald thema, zo worden zelfs de moeilijkere werkjes plezierig.

Veel plezier en tot binnenkort! 

 

Groetjes,

Juf Nini

Aantal bezoekers op onze klaspagina:


Ons gastenboek:

Klik hier om naar mijn gastenboek te gaan

 

Joran is jarig!

Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien dat ben jij! Vandaag was het de beurt aan Joran. Joran bracht een heerlijke cake mee waarvan we lekker gesmuld hebben. Heel erg bedankt voor de lekkere cake Joren, mama en papa!

In het zakje zaten ook vele foto's van Joran toen hij klein was. Trots vertelde hij over wie op de foto stond en toonde alles aan de rest van zijn klasje. Dit vonden de kleuters zo fijn. Nog een fijne verjaardag!!!

 

   

 

Thema: Oma en opa zorgen goed voor ons!

 Beste grootouders,

Deze week stonden jullie in de kijker in ons klasje. Een hele week lang werkten we aan de pakjes voor onze lieve oma en opa. We vertellen jullie nog niet wat we gemaakt hebben omdat we de pakjes pas binnen 2 weken meekrijgen... Het pakje blijft dus nog even ons geheimpje.

We leerden dat niet alle kindjes "oma en opa" zeggen tegen hun grootouders. Er zijn kindjes die Petoe, bomma, bompa, moeke, vake, omie, abuelita, abuelito, bobonne, mamy, papy, tete, lela,, enz zeggen. Dit vonden we best fijn. Tijdens het kringgesprek leerden we dat de oma's en opa's heel goed voor ons zorgen en leuke dingen met ons doen. Er zijn zelfs hele sportieve grootouders bij, oma's en opa's die spelletjes met ons spelen, heerlijk voor ons koken, oma's en opa's waar de kleuters mogen logeren, ...

Bedankt grootouders voor al de goede zorgen!

liefs,

Alle kleuters van de derde kleuterklas

 

   

 

 

- ontdekdoos met knopen

- verkleden als oma en opa

- rekenspelletjes met werkblaadje

- kringgesprek

- verrassing knutselen

- gedichtje aanleren

-...

 

Thema: Kabouters in het bos!

Maandagochtend lag er plots een klein briefje voor de deur.  We waren zo nieuwsgierig dat we de brief onmiddellijk open deden! En jullie gaan nooit geloven van wie die brief was! Van kabouter Woebel!

Kabouter Woebel had een schatkist gevonden in het bos kort bij hun kabouterdorp. Jammer genoeg was er sinds die dag heel veel ruzie omdat de kabouters de spulletjes niet eerlijk konden verdelen. Daarom wou kabouter Woebel de schatkist aan ons schenken. Maar natuurlijk niet zomaar. We moesten eerst bewijzen dat wij ook kabouters konden worden.We moesten er als een echte kabouter uitzien, liedjes over kabouters kunnen zingen, een kabouterdorp nabouwen met materiaal uit het bos, ...

Gelukkig zijn alle opdrachtjes gelukt en kregen we op vrijdag de kist. Nadien werd er gefeest in ons klasje met kaboutermuziek en kabouterdrankjes.

   

   

- schminken

- schilderen

- vogels maken van klei

- vogelhuisje schilderen en timmeren

- werkblaadjes van Confetti

- naar het bos

- ...

 

Myrthe is jarig!

Oh wat zijn we allen blij, Myrthe is  jarig, Myrthe is jarig.

Oh wat zijn we allen blij, Myrthe is jarig en dat vieren wij!

Myrthe bracht een heerlijke stapel cakejes mee die bij net zo hoog was als zijzelf. We kregen ook twee hele mooie geschenken voor onze klas. Een prinsessenkasteel en een meisje met een ezeltje van playmobil! De kleuters vonden het geweldig. Bedankt Myrthe en ouders voor de pakjes en het lekkers!

 

   

 

Thema: Lekker griezelen!

BOE! Vrijdag was het griezeldag! De juf schrok enorm toen ze in een klas vol heksen, spoken, vampiertjes, ... kwam. De electriciteit werd een dag afgesloten waardoor het best donker was in de klas maar dat vonden wij helemaal niet zo erg!

De kleuters en de juffen brachten zaklampen mee zodat het best gezellig was. We maakten pompoensoep (met een gasfornuisje), boekjes konden we lezen dankzij enkele lantaarns, naar het toilet gaan was nog nooit zo leuk (met de zaklampjes),...

Het werd een griezelige dag met als afsluiter een griezelfeest met griezelhapjes en drankjes.

 

  

 

Yasmine is jarig! 

Het werd een fijne dag voor Yasmine want ze is vandaag 5 jaar geworden! Onze grote meid trakteerde met heerlijke cake. Heel erg bedankt hiervoor! 

De vriendjes van de klas maakten echt prachtige tekeningen voor haar. Wat was ze bij met het boekje!

Maak er nog een fijne dag van! 3 dikke zoenen voor Yasmine! 

 

    

 

MUVO-namiddag

Eindelijk was het dan zover! Onze tweede MUVO-namiddag! We mochten weer in de groepjes van vorige keer. Deze namiddag werkten we rond het thema "het bos". Eerst leerden we een gedichtje over een spinnetje. Hiervoor toverden we onze handen eerst om tot twee spinnen.

Hierna gingen we in kleinere groepen met een juf mee om een namiddag lang te dansen, knutselen, enz. Er werden tafeltjes gemaakt die we later op de speelplaats zullen zetten zodat we er spelletjes op kunnen spelen, er mochten ook kinderen dansen, muziek maken met herfstmateriaal,...

Op het einde konden we naar een spannend verhaal kijken over een mama en een kindje die op zoek gingen naar hun verloren pakje. Maar hiervoor moesten ze door de donkere gangen sluipen waar een slang en en spin wonen. Gelukkig kwam alles goed en kregen het meisje en haar mama het geschenkje terug te pakken!

 

   

 

David is jarig! 

 Lang zal hij leven, lang zal hij leven, lang zal hij leven in de gloria, in de gloria, in de gloria!

Hippepiep hoera voor David. Hij was vandaag jarig!

We aten heerlijke appelcake die hij zelf gekozen had bij de bakker. Dat was smullen!

We kregen ook een prachtig cadeau van hem, het hele fijne dokter Bibber spel. Er zaten zelfs batterijen bij!  Bedankt ouders en David!

 

 

   

 

Thema: Fruit en groenten 

Hallo iedereen,

eerst en vooral wil ik alle ouders bedanken voor het meebrengen van de groenten en het fruit. Hierdoor konden we een heerlijk soepje koken en fruit snijden voor onze fruitsla.

We gingen deze week naar de boomgaard. Het was een heel eind stappen maar het was het meer dan waard. We mochten er appels en peren rapen. Met al dat fruit maakten we een lekkere appelmoes die we nadien meekregen naar huis.

De kleuters van de derde kleuterklas zijn echte koks geworden!

We hebben deze week al veel gewerkt rond fruit en groenten maar een week is echt te kort om alle fijne activiteiten te doen. Daarom gaan we volgende week gewoon verder werken rond al dit lekkers.

Tot volgende week!

Groetjes,

Juf Nini

 

    

  

  

      

Enkele activiteiten:

- Groenten en fruit: matrix

- Letterherkenspel

- Prenten naleggen met kralen en een kralenplank

- Een fruitmand schilderen

- Soep koken

- Fruitsla maken

- Appelmoes maken

- Telspel: boomgaard

- Uitstap naar de boomgaard

- Liedje leren: Krak krokant

- Ruikspelletje

- ...

 

Glorian is jarig! 

Happy Birthday to you, in de wei staat een koe!

En die koe zegt I love you. Happy birthday to you!!!

Gelukkige verjaardag glorian!!! We hebben allemaal héél erg genoten van de heerlijke cake die je meebracht!

 

                     

Schrijfdans: De vulkaan 

 

Schrijfdans is een unieke schrijf- en bewegingsmethode om kinderen vlot, vloeiend en veerkrachtig te leren schrijven.

Leren schrijven met Schrijfdans is vanuit je natuurlijke bewegingen in de ruimte je eigen zwaai en draai vinden op het schrijfoppervlak, daarna je eigen vorm.

Schrijven, schrijftekenen of –voor de allerjongsten– schrijbelen worden begeleid door muziek. In het speel- of gymlokaal of aan de tafel. In de lucht, op het bord en op papier.

    

                     

 

Er zijn al enkele puzzelkampioenen in onze klas!!! 

Een dikke proficiat aan de drie flinke dames! Zij werden als eerste puzzelkampioen en mochten een geschenkje kiezen uit de beloondoos.

Het kiezen van een cadeautje was moeilijker, omdat er zoveel fijne dingen waren, dan het puzzelen zelf Wink maar na een tijdje zoeken vonden ze een prachtig pakje.

                                           

 

Thema: Mijn lichaam 

Rikketikketik, dit ben ik! Deze week leren we over ons lijfje. We leren dit jaar niet enkel de zichtbare delen van ons lichaam kennen maar ook een deeltje van onze binnenkant. Tijdens dit thema gaan we vooral veel activiteiten doen rond kijken, voelen, proeven, ruiken en horen. Hopelijk staan onze zintuigen deze week scherp Wink.

Op dinsdagnamiddag hadden we onze allereerste MUVO-namiddag. Het werd een gezellige namiddag met gemengde klassen. De kinderen konden kiezen uit dansen met verfborstels, rijmen met Elmer, ontwerpen maken voor de mozaïektafels die we later op de speelplaats gaan zetten, muziek maken of tiktak kijken en zelf naspelen. Dit allemaal rond het thema kleuren. Juf Ingrid vertelde een prachtig verhaal over Elmer.

 Elmer is een "geen grijze olifant" zoals alle andere olifanten, hij lijkt net op een lappendeken met verschillende kleuren.  Elmer houdt er niet meer van zo anders te zijn dan de anderen en trekt erop uit, hij maakt zich grijs met wat bessen en keert terug naar de olifantengroep. Niemand herkende Elmer nog…

...tot hij plots heel luid ‘BOE’ riep, en toen waren de olifanten natuurlijk opgelucht dat Elmer terug was, ze vonden het net leuk dat hij er anders uit zag en wilden er zelf ook allemaal anders uit zien, daarom beschilderen ze zichzelf met allemaal prachtige kleuren en patronen. En vanaf die dag was het één keer per jaar dat alle olifanten er een beetje gek uitzagen. Behalve Elmer dan, die schilderde zichzelf grijs die dag Smile.

 

 

  

  

 

 

Enkele activiteiten:

- Muvo-namiddag

- Geurenspel met vruchten

- Ontdekdoos " ik zie, ik zie wat jij niet ziet!"

- Dansen met telkens 1 lichaamsdeel

- Luisterspel

- Waarnemingen rond proeven en voelen

- Voeldoos

- ...

 

Thema: Milieu

Hallo iedereen,

Deze week leren we afval sorteren en zorg te dragen voor het milieu! Zo houden we bijvoorbeeld onze speelplaats netjes, gooien we geen papiertjes meer op de grond, ...

We leren Floepje kennen, een hele gekke vis die ook nog eens kan vliegen. Dit verhaal kan je terugvinden op internet, klik hier om naar deze site te gaan.

We speelden vandaag al het grote sorteerspel, hebben Floepje getekend met wasco en nadien mochten we dit met blauwe waterverf overschilderen, we maakten de speelplaats netjes, speelden het spel van Floepje op de computer, ...

Wil je het spel ook thuis spelen? dat kan! Klik hier om het spel te spelen

Volgende week dinsdagnamiddag houden we een MUZO-namiddag. We gaan een hele namiddag werken met alle kleuters en het eerste leerjaar. Deze keer werken we rond het thema kleuren (met ELMER).

Het wordt een drukke maar leuke week!

Tot de volgende keer!

 

Enkele activiteiten:

- Schilderen

- Verhaaltjes van Floepje

- Afvalspel

- Dominospel

- Gedichtje aanleren: Afval

- Puzzelen

- Poppenspel: Dozen

- Schrijfdans

- ...

 

Axel is jarig!

Hip, hip, hoera voor Axel! 

Glunderend kwam hij naar ons klasje met zijn t-shirt en ketting aan. Hij had ook een zak vol verrassingen meegebracht. Er zat een heerlijke cake in voor de kleuters, een speciaal taartje voor de jarige waar zijn mama heel hard aan gewerkt had en dat was nog niet alles! Er zat ook een pakje bij voor de klas. Trots maakte hij zijn geschenkje open... Iedereen was erg nieuwsgierig naar wat er in het pak zou zitten. Een olifant of een giraf misschien? Of een bal? Nee hoor, veel beter dan dat. We kregen een legodoos met ruimtespulletjes in! Heel erg bedankt mama, papa en Axel!

 

     

 

Antipestdag!!!

Op woensdag was het eindelijk zover: de antipestdag op onze school. We werkten met alle kinderen van alle klassen samen aan een fijne school zonder pesten. We werden in gemengde groepjes gezet zodat we de kinderen van andere klasjes beter leren kennen. De grote jongens en meisjes hielpen de kleuters. En het mag gezegd worden: ze hebben het schitterend gedaan! Zowel groot als klein ging aan de slag in hun gekozen groepje. Eerst zongen we samen het antipestlied.

Nadien konden we kiezen tussen dansen en zingen, tekstballonnen maken met leuke slogans, toneel spelen of knutselen . Je kan onze werkjes komen bewonderen aan de ramen op school.

Nadien was er een toonmoment zodat iedereen kon genieten van elkaars werk! Op het einde kwam Juf Hilke Huysentruyt langs om met ons te overlopen wat we geleerd hadden en kregen we een armband of een ketting.

Het werd echt een hele fijn de dag voor de kinderen maar ook voor mezelf. Bedankt dus kinderen en juf Dorien!  

     

                        

        

 

Thema: Sprookjes

Dag iedereen,

Hocus Pokus, iedereen kan toveren, ...

Je gelooft mij niet? Toch kan het maar je kan natuurlijk niet zomaar toveren... Daarvoor moet je eerst een cursus volgen in de toverschool. Ik ging gisteren voor het eerst naar de toverschool en kreeg les van Tita Tovenaar. Hij is een strenge maar aardige man. Ik kreeg van hem een goocheldoos (wat ben ik daar blij mee!) en leerde enkele trukjes. Misschien willen de kleuters wel enkele trukjes zien of zelfs leren!

Ook de kinderen van ons klasje kunnen al toveren: ze kunnen zichzelf 'stil toveren'. Knap om te zien maar vooral om te horen :) Dit doen we wanneer we in de rij staan of wanneer de juf een verhaal gaat vertellen.

Deze week leren we enkele sprookjes kennen zoals sneeuwwitje en de zeven dwergen, Hans en Grietje, Roodkapje en zoveel meer.

Op woensdag houden we een antipestdag op school. We werken dan met alle klassen samen rond "niet pesten" op school. Want iedereen hoort erbij!!! Rikki komt ons daarbij een handje helpen.

Groetjes,

Juf Nini

     

     

    

 

 

  

Enkele activiteiten:

- In volgorde leggen van licht naar donker

- Verhaaltjes beluisteren in de luisterhoek

- Een verhaal navertellen en naspelen

- Pudding maken

- Kijken naar het poppenspel: Sneeuwwitje en de 7 dwergen

- Een teloefening

- We werken in ons werkboek van Confetti

- Enkele letterspelletjes

- We leren het liedje van Roodkapje

- We gaan op sprookjestocht (parcours)

- ...

 

Thema: Naar school

Beste ouders en kapoenen,

De eerste volledige week zit er alweer op. We hebben nieuwe vriendjes gemaakt, leerden het keuzebord en de kalenders kennen, we weten waar de toiletten/eetzaal/turnzaal/...zijn, hebben werkjes gemaakt en lekker veel gespeeld.

We kregen ook hulp van juf Ingrid deze week. Zij leerde ons puzzelen aan de hand van een stappenplan. Eerst alle hoekjes en kanten uit de doos met de puzzelstukjes zoeken, deze in een mandje leggen, dan de boord van de puzzel op het prikbord leggen en dan verder puzzelen. We leggen de puzzel op een prikbord zaodat we onze puzzel niet steeds hoeven op te ruimen tijdens de speeltijd. Nu kan hij gewoon op de kast gelegd worden.

Alle kleuters verdienden hun eerste stip van de puzzelrups. BRAVO iedereen!!!

Met verf en penselen in de hand konden de kleuters zichzelf met hun boekentas schilderen. Wat een mooie kunstwerkjes!

We weten nu ook perfect waar alles staat in onze klas, na het maken van de plattegrond. Samen konden we dit erg moeilijk werkje wel aan. :)

En wat was de juf trots vrijdagmiddag! Alle kleuters hadden hun moetjes klaar! Hierdoor mochten ALLE kleuters van onze klas spelen in de namiddag. Proficiat krokodillen!

Na een week spelen en werken zag onze klas er nogal vies uit. Gelukkig zitten er al flinke helpers in de klas die de juf geholpen hebben met de tafels te kuisen, de vloer te vegen, de stoelen netjes te zetten, penselen te wassen, enz. De klas is weer spik en span! Het is net of Mr. Proper op bezoek is geweest! :)

Groetjes,

Juf Nini

 

                               

   

 

 


 

Keano is jarig!

Wat vond hij het leuk om als eerste van ons klasje jarig te zijn.

We hebben vuurwerk, een mooie kroon en een tekeningenbundel gemaakt,

we zongen uit volle borst 2 verjaardagsliedjes mee en speelden

vrolijk op de instrumenten. Proficiat Keano!!!

Bedankt ouders voor de hele lekkere cake!

      

 

Woensdag = Fruitdag

Op woensdag eet ik fruit!

Neen mama en papa,

de koekjes komen er dan echt niet uit!

Ze blijven in mijn boekentas

want op woensdag eten wij gezond in onze klas! 

 Beste ouders,

Gelieve het fruit (of de groentjes) te wassen en eventueel te schillen zodat uw "oogAPPEL" op school onmiddellijk kan beginnen te smullen .