..  Biekorf
 

 

 

 Welkom!

 

 

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op de webpagina van ons peuterklasje! Kijk gerust goed rond en geniet ervan!

 

 Hallo!

Ik ben juf Marijke,

de juf van de peuterklas...

Onze Pippoklas!

 

Thema deze week:

23/04 - 4/05:

Projectweken:

DE BOERDERIJ!

 16/04 - 20/04

ZAAIEN EN PLANTEN

 

Woensdag = Fruitdag!

Op woensdag eet ik fruit,

nee mama en papa,    

de koekjes komen

er dan echt niet uit!

Ze blijven in mijn tasje,

want op woensdag eten

we gezond in mijn

klasje!

 

 

Jarige van de week:

Hip hip hoera voor...

 

 

 

  

 

De  klas!

 

Thema De boerderij

Thema Zaaien en planten.

Welkom Bjarne en Albert!!

Toen we maandagochtend na 2 weekjes vakantie weer in ons klasje toekwamen moesten we eerst afscheid nemen van onze grote vriendjes: Anna, Jef J., Jef B, Israa, Abdellah, Maura en Elisa! Onze oudste deugnietjes van de klas zitten namelijk sinds afgelopen maandag in de Jules klas!!

Maar niet getreurd, we kregen er 2 nieuwe vriendjes bij!! Namelijk Bjarne en Albert!! Eerst was het voor hen wel wat wennen in het klasje, maar na wat gespeeld te hebben in het klasje ging alles vlot! Soms waren er wel wat tranen bij Albert, maar met muziek waren deze traantjes snel weer weg!

Deze week zijn we van start gegaan met een nieuw thema: "ZAAIEN EN PLANTEN" en zoals de titel al zegt... We hebben dus heel veel gezaaid en geplant in ons klasje Lachen.

Toen we maandag na de speeltijd in het klasje kwamen ontdekten we dat onze gekke Pippo een ontzettend mooie bloem vast had...

"Mag ik eens ruiken Pippo?!" ... "Hé dat ruikt niet juf!" .. "Ik ook eens ruiken" .."Nee, ruik ook niets!" ...

Hihi! Pippo had geen echte bloem vast! Het was een valse bloem, maar wel een hele mooie hoor! Ze leek net echt! De juf had al een geluk ook echte bloemen meegebracht naar het klasje, waar we dan naar hartelust aan mochten ruiken...

"Ik vind die wel lekker ruiken!", "die gele"... "Ik die witte bloem!".."OOhh kijk juf! Dat is ook wel een mooie! Die ruikt lekker!"

Zulke mooie bloemen wilden we zelf ook wel maken! Dus gingen we aan de slag in de verschillende hoekjes van de klas, zo mochten we aan de knutseltafel een bloemetje helemaal beplakken met mooie kleurige snippers (die we eerst mochten knippen!) ...

In de namiddag kregen we bezoek van enkele vriendjes van de 3de kleuterklas... Ze mochten even bij ons komen spelen, zo kon juf Miek met een kleiner groepje enkele hele moeilijke oefeningen doen en kregen wij in ons klasje ook wat extra hulp! Want die vriendjes van de derde kleuterklas kunnen ontzettend veel en helpen ons echt super met moeilijkere oefeningetjes... Of kunnen leuk met ons spelen in de poppenhoek, automat, ...

Dinsdagochtend gingen we eerst met Juf Vanessa turnen in de ballon. Na de speeltijd ontdekten we allemaal zaadjes van verschillende bloemen, maar ook van lekkere worteltjes! En sla! OOH!! Ook van tomaten!! mmmm... die hebben we allemaal gezaaid...

We maakten ook kennis met ons liedje:

Net zoals in het liedje mochten we ook allemaal een zonnebloem-zaadje planten... Nu gaan we deze elke dag goed verzorgen, zodat het zonnebloemetje goed kan groeien... We zijn benieuwd!!

Woensdag luisterden we naar het verhaal van "Anna en haar groententuin"...

Anna gaat samen met haar papa een groententuintje aanleggen... Wat hebben we hier allemaal voor nodig?

handschoenen, een gieter, zaadjes, een schopje, een kruiwagen, aarde,...

Wanneer Anna de zaadjes gezaaid heeft kan ze haast niet wachten tot de groentjes gegroeid zijn en klaar om lekker op te smullen!! Mjammie!!

Nadien gingen we aan de slag in de hoekjes van de klas en mochten we onze eigen tuinkers zaaien... We zijn nieuwsgierig of de zaadjes goed gaan groeien... In de andere hoekjes speelden we nog wat in ons bloemenwinkeltje, schilderden al wat voor mama's feest,...

Donderdag keken we naar de Tik tak voorstelling, helemaal in het thema zaaien en planten. LEUK! En we speelden nog wat in de verschillende hoekjes van de klas.

Vrijdagochtend sorteerden we allerlei voorwerpen die nodig zijn om bloemente zaaien/planten. We herhaalden nog eens alle voorwerpen en legden ze nadien bij de juiste prent. Dat konden onze vriendjes al heel goed!

In de knutselhoek schilderden we onze eigen bloemen. Hele mooie bloemen! Kijk zeker eens bij de fotoboeken voor de resultaten Lachen, want ben echt superfier op mijn kleutertjes!

 

En zo was deze week helemaal om! Hop naar de volgende week! Dan gaan we in ons klasje werken rond het thema "Op de boerderij van boer Teun"... Het wordt een speciale week, want ook de andere klasjes werken rond dit thema! Dinsdag 24 april gaan we ook naar de boerderij! JOEPIE!!!!

 

Tot volgende week!

Juf Marijke en Pippo

 

Thema Pasen.

Maandagochtend gingen we in ons klasje van start met het thema "Pasen"...

In ons klasje ontdekten we dat in het nestje van Kipje Wappernoot  3 eieren lagen... Maar geen gewone eieren!! Het waren chocolade eieren!! Een witte, bruine en een zwart ei...MMMMM!! Daar willen we lekker van smullen! MAAR! ...We hebben er maar 3! En in ons klasje zitten er meer kindjes! ...Wat nu?!

...

"Ik heb een idee juf! We kunnen ze breken! Dan hebben we veel stukjes!", aldus Anna...

Heel goed, Anna!

We braken de eitjes en mochten nadien allemaal smullen van de eitjes...

"Ik lust de witte eitjes echt heel graag!"..."Ik de bruine"..."Ik de die!"... Hihi ..Elk kindje had wel zijn voorkeur, leuk! En wij maar smullen!!

Nadien gingen we aan de slag in de hoekjes van de klas...

Onze paasmandjes (waar we vorige week hard aan hadden gewerkt) mochten we nu een mooi laagje verf geven... We puzzelden kippen, we speelden nog wat in de poppenhoek,..

In de namiddag was het weer ontzettend warm in het klasje, dat we naar buiten gingen...Aan de bankjes buiten kleurden we samen enkele Paasklokken... Gezellig!

Dinsdag maakten we kennis met ons liedje..

De paashaas heeft een mandje
En komt hij op een dag
Verstopt hij eitjes in de tuin
Die jij dan zoeken mag
En heb je ze gevonden
Dan is 't een beetje feest
Dan weet je, weet je zeker
Dat de paashaas is geweest!

Na de speeltijd mochten we met juf Vanessa gaan turnen in de ballon, daar hebben we ons weer helemaal laten gaan en ons ontzettend goed geamuseerd!!

Woensdag was het een speciaal dagj! Voor de speeltijd mochten we weer een keertje naar de ballon om te gaan spelen met allerlei leuke dingen: grote bouwblokken, fietsjes, belletjes,... Het was namelijk HOPSAKEE! Samen met onze juf, juf Vanessa en de vriendjes van de Julesklas konden we superlang spelen! Genieten!!

Na de speeltijd kregen we bezoek in ons klasje, want er kwamen nieuwe kindjes mee spelen in het klasje... We mochten al kennis met onze toekomstige speelkameraadjes maken, het was wel wat druk...Maar echt leuk!

Donderdag keken we met zijn allen naar de Tik tak voorstelling van de juf... Het was muisstil in het klasje toen het muziekje van Tik tak begon... Plots toverde de juf allerlei paaseitjes, of POEF! Daar was de Paashaas!! Hihi...GEK!! Zo leuk die Tik tak voorstelling, nadien hadden we een gesprekje met elkaar over wat we allemaal hadden gezien...Onze vriendjes van de klas hadden goed opgelet, want ze hadden veel te vertellen!!

Van al dat stilzitten hadden we toch wel de kriebel gekregen om weer wat te gaan spelen in de verschillende hoekjes van de klas... We mochten een Jules/pippo kleuren (naargelang het klasje waar we na de Paasvakantie van start gingen. Zo kleurden de oudste vriendjes van de klas een Juleske in, zodat ze goed wisten dat ze na de Paasvakantie al naar de Julesklas mochten gaan!!) of we mochten puzzelen, speelden nog wat in de poppenhoek, of reden wat rond met de fietsjes in de klas... In elk hoekje was er wel iets te beleven! Lachen

In de namiddag speelden we met zijn allen nog een telspelletje... Zo mochten we evenveel paaseitjes nemen uit het mandje als het aantal stippen op de grote dobbelsteen...Tellen kunnen onze vriendjes van de klas als de beste!! SUPER!!

Vrijdag zijn we ons dagje met wat lekkers van start gegaan...Samen met de Jules klas hebben we namelijk een overheerlijk Paasontbijt verorbert! mmm Lekkere boterhammetjes met een glaasje melk of een brikje sinaasappelsap (voor die ene keer mocht dat wel eens he!) ... (foto's van deze activiteit kunnen jullie terugvinden bij de fotoboeken)

Nadien was het al snel tijd om naar de kerk te vertrekken... Met de hele school hielden we onze Paasviering... Het was rustig en aangenaam...

In de namiddag speelden we nog wat in het klasje en voor we het maar al te goed beseften was het tijd om afscheid te nemen! Want de Paasvakantie stond voor onze deur!! Tijd om naar huis te gaan!!

Prettige Paasvakantie allemaal!!

groetjes,

juf Marijke en Pippo

Niet vergeten!!

Na de Paasvakantie gaan onze oudste vriendjes van de klas over naar de Jules-klas... Anna, Jef J., Jef B., Maura, Elisa, Israa en Abdellah veel knuffels voor jullie!! We gaan jullie missen in ons klasje! Veel plezier in de Jules klas!

Thema kippen en eieren.

Tok! tok tok tok!! Klonk het afgelopen maandag in ons klasje... Onze vriendjes maakten kennis met Kipje Wappernoot, ons kippetje van de klas die een hele week in ons klasje kwam logeren. We waren naar de kip goed aan het kijken toen ze plots heel luid begon te kakelen! En plop! plop! plop!... Opeens legde ze eitjes! Niet één ei, maar wel 5 eieren!!! Kipje Wappernoot ging lekker op haar eitjes zitten broeden, maar was wel verdrietig dat ze geen gezellig nestje had om in te broeden. Daarom maakten onze vriendjes van de klas snel een nestje, eentje met een dakje!!

In de andere hoekjes van de klas ontdekten onze vriendjes ook nog leuke dingen... De zandtafel was omgetoverd tot een veren en pluimentafel... in vele mooie kleuren! Dat vonden ze leuk om in de lucht te gooien, waardoor overal in het klasje veren te vinden waren... Niet erg! Het opruimen was ook fijn! Hihi dat kriebelt een beetje!

Aan de knutseltafel schilderden we een grote kip met ei en verf... Nu glanst de kip zo mooi!

We gingen ook van start met het knutselen van ons paasmandje.. Lekker experimenteren met lijm en krantensnippers! Niet zo eenvoudig, maar het is het experimenteren met de materialen dat telt he Lachen.

Toen onze vriendjes dinsdagochtend in het klasje kwamen zat kipje Wappernoot nog steeds te broeden op haar eitjes. We luisterden naar een verhaaltje: Kom uit het ei, kleintje!

 Het verhaaltje was nog maar net afgelopen of we hoorden plots een heel luide KRAK! En nog één...nog één... "Hé?! Wat is dat?!"...Kipje Wappernoot begon ook te kakelen en toen we gingen kuiken ontdekten we dt de eitje, waar ze op aan het broeden was, allemaal waren uitgekomen!! kleine kuikentjes!!!

We leerden ook een versje:

tik tik tik!

hier ben ik!

ik ben een kuiken,

dit is mijn ei!

Wie ben jij?

een heel eenvoudig versje maar o zo leuk! Telkens opnieuw wilden de vriendjes van de klas het opnieuw horen en op het einde riepen ze één voor één hun naam! Super!!

Nadien gingen we aan de slag in de hoekjes van de klas...Lekker knutselen en experimenteren met de lijm en krantensnippers, spelen in de poppenhoek, een mooi nestje bouwen voor kipje Wappernoot en haar kuikens, ... Het was een drukte tot en met in het klasje, maar een gezellige drukte natuurlijk!

Woensdag mochten we een dagje thuisblijven, want dan was het pedagogische studiedag... Alleen de juffen en meester mochten dan een dagje naar school komen... Onze kleuterjuffen hadden een leerrijk voormiddagje in Mechelen... We hebben weer allemaal nieuwe idee'tjes opgedaan!! Leuk leuk leuk!

Donderdag waren we blij dat we weer naar het klasje mochten komen... "hé..Wat is dat nu?! Er staat een boom in onze klas!" ...Ja hoor! De lente is in het land en ook in ons klasje! We ontdekten onze eigen paasboom en mochten deze versieren met eitjes...

Nadien gingen we de hoekjes weer verkennen... Ook in de poppenhoek ontdekten we een moderne Paasboom, die we telkens weer opnieuw mochten versieren. Leuk! Aan de knutseltafel stempelden we ons eigen kuikentje en zijn eitje, of we speelden nog wat met de veren,...

Vrijdagochtend zijn we samen met de vriendjes van de eerste kleuterklas gaan kokerellen...De juffen hadden allemaal eitjes mee in het klasje...Grote eieren, maar ook kleine kwarteleitjes... Hihi die zijn lief! We braken ook enkele eitjes en ontdekten dat het eitje een dooier heeft binnenin...En slijm, het eiwit... Nadien hebben we de eitjes ook gekookt in heel warm water, maar daar mochten we niet bijstaan... Dat is gevaarlijk! Dus we zijn dan leuk gaan spelen in het klasje, nadien mochten we de eitjes pellen...

In de namiddag was het zo een warm weertje dat we genoten hebben van het lentezonnetje... We mochten dan spelen met de fietsjes... Natuurlijk ook lekker smullen van de toostjes met eiersalade (gemaakt van de eitjes die we in de voormiddag hebben klaargemaakt met de vriendjes van de eerste kleuterklas) ...MMMMMM! Lekker!!

En zo! De week was weer voorbijgevlogen!! Volgende week gaan we in ons klasje leren over Pasen... Want dan is het alweer de laatste week voor de Paasvakantie! En de laatste week met enkele vriendjes in ons klasje! Want na de Paasvakantie gaan 7 vriendjes van ons klasje over naar het Julesklasje!

 

Alle foto's die getrokken zijn bij dit thema kunnen jullie terugvinden bij de fotoboeken' thema kippen en eieren in de pippoklas' .

 

Thema DIEREN!

De voorbije week was het in ons klasje een heuse beestenboel! We werkten namelijk rond het thema DIEREN!

Maandagochtend ontdekten onze vriendjes 2 leuke diertjes in het klasje! We hebben namelijk 2 visjes in ons klasje! Deze visjes hebben we goed bekeken. Hoe bewegen de visjes? Hebben visjes voeten? ...allemaal vragen waar we een antwoord op vonden... Ook hebben we onze visjes een naampje gegeven, voortaan gaan ze door het leven als Quick en Flupke (de juf stelde deze naampjes voor en de vriendjes van de klas vonden ze wel grappig klinken Lachen)

Onze visjes hebben een plekje gekregen in ons klasje, waar we lekker veel naar kunnen kijken... Want het is ongelofelijk hoe lang we er naar kunnen staren!

Iedere ochtend zorgen we voor Quick en Flupke... Dan geven we ze wat lekkers, natuurlijk geen boterhammen zoals wij smullen! Neen... We geven ze speciale vlokjes, speciaal voor visjes.

We hebben ook leuk gespeeld in de verschillende hoekjes van de klas. Aan de knutseltafel konden we scheuren en plakken... Zo maakten we een wondermooie vis, in verschillende kleuren... BLUB BLUB BLUB ik ben een vis!!

De vriendjes van de klas hadden ook veel leuke dingen van thuis meegebracht! Leuke spannende dierenboeken, een piano dat dierengeluiden maakt, spelletjes omtrent dieren,... daar konden we ook leuk mee spelen of in kijken!

Dinsdag maakten we kennis met ons liedje... Dat gaat als volgt:

 

 

 

 

 

Thema Goudlokje en de drie beren. 

De voorbije week hebben we ons helemaal ingeleefd in een superleuk thema

"Goudlokje en de drie beren"

Ook de vriendjes van de eerste kleuterklas en de tweede kleuterklas hebben de voorbije week rond dit thema gewerkt, dus voor ons reden te meer om de deuren van de klassen open te zetten! 

Maandag vertelden juf Vanessa en juf Marijke het verhaal van Goudlokje en de drie beren aan de vriendjes van de Pippoklas en de eerste kleuterklas, aan de hand van hele grote vertelplaten...  Met zijn allen zijn we nadien gaan spelen in de verschillende hoeken van de Pippoklas... Wat een leuke drukke bende bij elkaar! Onze vriendjes van de Pippoklas vonden het supergezellig met de grotere vriendjes erbij!

We stempelden ook een berenmaskertje en ontdekten Goudlokje en de drie beren ook in ons klasje... hihi daar mochten we leuk mee spelen.

Dinsdag sorteerden we de verschillende voorwerpen uit het verhaal volgens grootte... De grote papabeer mocht op de grootste stoel zitten. Mamabeer was een beetje kleiner, zij mocht op de middelgrote stoel zitten en kleine beer was de kleinste... Dus mocht kleine beer op de kleinste stoel zitten. Al onze beren kregen ook hun eigen kommetje berenpap, weer sorteerden we de kommetjes ook volgens grootte...

De juf vertelde hierbij ook een versje:

Hap hap hap

een reuzehap van de lekkere berenpap.

hop, hop, hop.

alles is op!

Dit vonden onze vriendjes van de klas zo fijn dat de juf het versje steeds moest herhalen... en 'smullen' dat we dan deden. (natuurlijk van de ingebeelde pap).

Nadien gingen we ook in onze hoekjes aan de slag. Enkele vriendjes bouwden een huisje voor onze beren. Of gingen aan de slag aan onze knutseltafel, daar kleefden ze de verschillende voorwerpen van groot naar klein (welke bij papa/mama of kleine beer hoorden). Ook de berenhuisjes waren in trek, of misschien wat spelen aan de werktafel was ook wel fijn.

In de namiddag kleefden we ook onze beren van groot naar klein...

Woensdag gingen we eerst met juf Vanessa turnen in de ballon... Wat was dat fijn seg! We kijken alvast uit naar onze turnavonturen van volgende week! Na de speeltijd oefenden we de begrippen op, onder en naast de stoel. Dit lukt bij veel vriendjes al aardig! Leuk! Eerst oefenden we de begrippen met een beer en stoel uit ons klasje, nadien herhaalden we deze oefening op papier.

Donderdag keken we met zijn allen (de vriendjes van de tweede, eerste en pippoklas) naar het poppenspel over Goudlokje en de drie beren, gespeeld door de juffen (Juf Lut= papabeer, juf Vanessa = mamabeer, juf Marijke = kleine beer en Goudlokje en juf Marleen = fotografe ). We kenden het verhaal al heel goed, maar vonden het leuk om het nog eens een keer te zien. Nadien zongen we nog wat liedjes en zongen de vriendjes van de tweede kleuterklas enkele hele leuke liedjes!

In de namiddag speelden we een KIM-spelletje. Er lagen 3 beren in de kring, waarvan de juf er eentje wegnam. De vriendjes moesten dan vertellen welke beer er verdwenen was...

Vrijdag speelden we een heel dagje in de eerste kleuterklas. Zo leerden onze oudste kleutertjes van de klas al hun toekomstig klasje kennen... Samen maakten we stap voor stap onze eigen berenpap, iets waar we allen al een hele week naar hadden uitgekeken. Even nog de warme pap laten afkoelen! (Net als in het verhaal), dus gingen we leuk spelen in de hoekjes van de eerste kleuterklas.

In de namiddag ontdekten we allemaal berenpoten op de grond. "Hé wat is dat hier?...Berenpoten!" ...Al gauw gingen we berenjacht en na een tochtje berenpoten volgen ontdekten we een beer in het klasje! Bij onze berenpap!!

"Hela hola...Beertje... die berenpap is voor ons?! Daar zouden we nu graag van smullen, maar als je lief bent mag je ook wel een hapje eten Lachen.."

De berenpap was nu afgekoeld, dus mochten we SMULLEN!! Mmmmm... In een mum van tijd was de berenpap in ons mondje verdwenen! Lekker!!

En zo sloten we ons weekje af, met overheerlijke berenpap!

HOP naar volgende week! Dan gaan we in ons klasje werken rond het thema "DIEREN", naar aanleiding van de jeugdboekenweek. Als jullie leuke spulletjes omtrent dieren hebben, mag dit zeker meekomen naar het klasje. Vergeten jullie de naam er niet op te zetten?

Dank je wel!

Groetjes,

juf Marijke en Pippo.

Thema Ballen en ballonnen!

Afgelopen week mochten we in ons klasje enkele nieuwe vriendjes verwelkomen! Welkom Lonne, Xylia, Tobe en Draco! Wat zijn we blij, met jullie erbij!

Ons klasje kreeg ook een nieuwe juf, want juf Marijke is terug. Sommige kindjes vonden het een beetje gek, want waar is juf Hanne nu naartoe? Maar al snel ontdekten ze dat juf Marijke ook wel een gekke juf is die graag zingt en danst, dus vonden ze het weer helemaal op en top leuk in het klasje!

Deze week hebben we in ons klasje geleerd rond het thema "Ballen en ballonnen"... Vooral experimenteren en spelen met de ballen en ballonnen stond centraal...

Maandag ontdekten we allemaal ballen in ons klasje... Grote ballen, kleine ballen... Hehe ballen in alle kleuren van de regenboog... Al snel wilden enkele vriendjes hun kunstjes tonen en waren er enkele echte voetballertjes in ons klasje aanwezig.

OOh wat waren onze vriendjes blij toen de juf het ballententje toverde in de klas! Daar hebben ze dan ook leuk in gespeeld.

Dinsdag had juf Marijke een tasje mee, daar zat wat geks in... We mochten eens voelen en ontdekten al snel dat het vol ballonnetjes zat! Maar ze waren nog plat!!

OPBLAZEN juf!!

Onze vriendjes kregen ook een ballonnetje en mochten hun ballonnetje eens opblazen, maar ontdekten al snel dat dat niet zo eenvoudig was... Dus de juf mocht alle ballonnetjes opblazen. (al een geluk heeft onze juf een ballonnenpompje, waardoor het opblazen veel vlotter gaat, hihi)

Na het spelen met de ballonnen mochten onze vriendjes de verschillende hoekjes verkennen. Af en toe hoorden we een PANG! want er knapte een ballon stuk. Niet erg! Dat kan gebeuren! Lachen

We luisterden ook naar het verhaaltje: "de blauwe ballon"

het verhaal gaat over een jongetje dat op de dag na zijn verjaardagsfeestje een blauwe ballon vindt. Al snel ontdekt hij dat het geen gewone ballon is, maar een magische ballon!

Wat hij ook doet (heel hard opblazen, erop gaan zitten, hem heel hard uitrekken,...) hij gaat niet kapot!

hij kan onzichtbaar worden, of vierkant, of de jongen en zijn hondje meenemen naar een andere planeet. Kortom, het is een geweldige ballon. Dus als je er ooit zo eentje vindt, gooi hem dan zeker niet weg!

Nadat onze vriendjes naar dit verhaaltje geluisterd hadden waren ze helemaal in de ban van de blauwe ballon. Toen Sohaib plots in het klasje een blauwe ballon vond, kwam hij heel opgewonden zijn ballon tonen aan de juf. Hij verstopte hem snel in zijn zakje van zijn broek, want misschien kon die ballon ook wel die trucjes zoals in het verhaal!

Onze vriendjes maakten ook kennis met ons liedje van deze week:

Woensdag toverde de juf weer balletjes! Ze maakte namelijk zeepbellen... PETS! Er sprong er eentje kapot in mijn gezichtje..hihi!

Onze vriendjes gingen ook aan het werk aan de knutseltafel. We stempelden zeepbellen met behulp van huishoudrollen en verf.. Mooi!

Nadien gingen we turnen met juf Vanessa. Leuk spelen met de ballen!

Donderdag had Pippo een mooie ballon toen we in ons klasje kwamen, maar plots deed de ballon PANG! en begon Pippo heel hard te huilen. Zijn ballon was stuk! "Ooh Pippo'tje toch! We zullen je snel een nieuwe ballon geven!" Wat was Pippo blij met zijn nieuwe ballon!We dansten ook op blije en droevige/boze muziek. Leuk zeg!

We gingen in onze hoekjes ook weer aan de slag.. Vandaag oefenden we onze kniptechniek en mochten we nadien onze ballon vol kleven met onze kleurige snippers.

Vrijdag vierden we de verjaardag van Draco!  Want de juf had ontdekt dat ons nieuwe vriendje 3 jaar geworden was in de krokusvakantie. De mama van Draco had een overheerlijke cake voor ons gebakken.. MJAMMIE!! Smullen maar!

Nadien hebben we onze marsepeine balletjes gerold en in de zakjes verdeeld. Zo had iedereen een zakje klaar, vol lekkere balletjes om op te smullen.

Al snel was ons eerste schoolweekje na de krokusvakantie weer voorbij!

Volgende week gaan we in ons klasje werken rond het thema "Goudlokje en de 3 beren". We gaan dan ook vaak samenwerken met de vriendjes van de 1ste kleuterklas en de 2de kleuterklas. Het beloofd weer een boeiende week te worden, eentje om naar uit te kijken!

Tot maandag!

Groetjes,

Juf Marijke en Pippo

Thema Carnaval

Thema Ridders en prinsessen

 

Thema Mijn lichaam (23 januari tot 27 januari)

Ik kriebel op je buikje, je buikje is zo zacht,

ik kriebel op je buikje tot je lacht. Kriebel kriebel kriebel  en ik wacht

Kriebel kriebel kriebel tot je lacht

 

Dit was ons liedje van de vorige week, want vorige week hebben we over ons lijfje geleerd. We gingen eens na wat we nu eigenlijk allemaal kunnen met ons lichaam.

We ontdekten ook dat we met ons gezicht wel heel veel verschillende dingen kunnen: boos kijken, verdrietig kijken, blij kijken, ... Hier kwamen leuke dingen boven hoor!


Maar, oei oei oei, onze Pippo is zo vuil! Dus hebben we hem eens goed in bad gestopt. Helaas, toen Pippo mee naar buiten mocht de dag erna had het geregend en was Pippo in de modder gevallen. Dus moest hij nog eens in bad! Maar dat vonden wij niet zo erg hoor, want dat was dolle pret! :)