..  St.-Jozef Groenstraat
 
Welkom in de derde kleuterklas van juf Nini

Klasfoto


Hallo iedereen,

wat leuk dat je een bezoekje brengt aan de klaspagina van de 3e kleuterklas.

Hier kan je de kinderen van onze klas en hun juf leren kennen.

Je komt hier ook te weten over wat wij elke week leren en daar horen natuurlijk leuke foto's bij.

In ons klasje werken we steeds rond een bepaald thema, zo worden zelfs de moeilijkere werkjes plezierig.

Veel plezier en tot binnenkort! 

 

Groetjes,

Juf Nini


Op woensdag eet ik fruit!

Neen mama en papa,

de koekjes komen er dan echt niet uit!

Ze blijven in mijn boekentas

want op woensdag eten wij gezond in onze klas!Beste ouders,

Gelieve het fruit (of de groentjes) te wassen en eventueel te schillen zodat uw "oogAPPEL" op school onmiddellijk kan beginnen te smullen .


 

 

Juf Nini

Klasjuf

           

Juf Ingrid 

Zorgjuf

 

Meester Jonas

Turnmeester

 Juf Christel

Kinderverzorgster

Marieke

Klaspop

Odil

Logeerbeer

Onze klas:

Hier kan je de foto's van ons klaslokaal bekijken. Veel plezier!

 

 

Thema: Afval


Beste ouders,

Lieve kapoenen,

Onze laatste week samen ging over het thema afval. Zo gingen we samen op uitstap naar de kringloopwinkel in Vilvoorde. We zagen dat je niet zomaar alles hoeft weg te gooien en natuurlijk ook dat je niet alles nieuw hoeft te kopen. Het was best ver stappen maar wat hebben jullie dit flink gedaan! Met wat spaarcentjes mochten jullie op zoek gaan naar leuke spulletjes voor in onze klas. We moesten leren samen iets uit te kiezen. Van de verantwoordelijke van de winkel kregen we allemaal een schilderschortje omdat we zo flink waren. Floepje heeft ons geleerd om zorg te dragen voor de natuur. Zo laten we bijvoorbeeld  de kraan niet meer onnodig lopen en gaat de deur toe als de verwarming opstaat.

Ik ga jullie enorm missen! Veel plezier met juf Insen!

Heel veel liefs en een dikke knuffel,M

Juf Nini

 

 

 


 

Thema:Ridders en prinsessen

 

Deze week vonden alle kleuters een geweldige week. Ze dromen immers al lang van een prinsessenleven of van de avonturen van een echte ridder. Deze week was het eindelijk hun weekje. Het was zo fijn dat we volgende week nog 3 dagen langer leren over de prinsessen en ridders. Ze hebben een smartgame gespeeld, hebben schrijfoefeningen gedaan, hebben geleerd hoe ze toen mochten dansen, mochten zich verkleden in de kasteelhoek, hebben hun kleren zelf ontworpen en gemaakt. Ze zagen er één voor één prachtig uit! Dit kunnen jullie hier zelf zien. Op vrijdag was het prinsen- en prinsessenbal waar alle kleuters hun danspasjes konden tonen.

 

Tot woensdag iedereen!!!

 

Veel liefs,

 

Juf Nini

  

Thema: Herfst en grootouders

 

Deze week werden we verrast met een brief van een kabouter die een groot probleem had. Alle kabouters uit zijn dorp waren ruzie aan het maken omdat ze een schatkist hadden gevonden. Het probleem was dat de kabouters niet eerlijk konden delen. Hij vroeg ons of wij dit wel zouden kunnen... Zonder twijfel zeiden alle kleuters natuurlijk dat hen dit wel zou lukken. Als we de kist echt graag wouden hebben moesten we van hem tonen dat wij echt vrienden zijn. Dit moesten we doen door te tonden dat we elkaar helpen bij het vervullen van de opdrachten in het kabouterbos. We moesten kabouterkampen bouwen, ons schminken als een kabouter, luisteren naar kabouterverhalen, kabouters zoeken die verstopt zaten in het bos, er was zelfs een kabouterparcours, ... Na heel wat opdrachtjes was het ons eindelijk gelukt :) maar waar was die kist??? De kabouter had de kist 's nachts stiekem in onze klas gezet. Wat waren we blij met al die chocolade munten! Prettig weekend en tot volgende week.De foto's kan je hier bekijken.

De week voor de vakantie werd een drukke week omdat we pakjes hebben gemaakt, een liedje en een dansje hebben aangeleerd voor de lieve oma's en opa's.Het was een gezellig feest waarbij de kleuters echt heel erg hun best hebben gedaan! Ze verdienen allemaal een dikke pluim! Proficiat jongens en meisjes! 

Na de vakantie worden alle meisjes (en de juf Knipogen ) lieve prinsessen en de jongens stoere ridders! Geniet van de welverdiende vakantie.

Lieve groeten,

Juf Nini

  

Griezelen

Hocus pocus met wat franje

geel en rood dat wordt oranje

hocus pocus met een zoen

blauw en geel wordt groen

hocus pocus met wat raars

blauw en rood wordt paars

Wat was me dat een griezelige week :)! De klas hing vol met pompoenen, skeletten, spinnen en hun web, heksen en zoveel meer. De poppenhoek was zeer populair met al de heksenkleren. We hebben geluisterd naar het verhaaltje van Hennie de heks met haar kat Helmer, hebben het spel 'ren je rot' gespeeld, zagen dat iedereen wel eens bang is, hebben de spinnen en slakken eens beter bekeken (Bedankt aan al de ouders die er gevangen hebben Knipogen ), hebben een web en spin geknutseld, ...

Wie graag foto's van de griezelweek wil bekijken, is hier welkom. Volgende week leren we over het bos.

Tot volgende week!

Griezelige groeten,

Juf Nini

 

  

Groenten en fruit

De voorbije weken hebben we geleerd over gezonde voeding. Heel wat kleuters hebben groenten en fruit meegebracht om te koken maar ook om op te smullen tijdens de pauze. Fijn! We hebben heerlijke pompoensoep, smoothie, appelmoes met kaneel en spaghetti gemaakt. Onze klas leek net een restaurant met al die koks in onze klas. 

We hebben een grappig liedje geleerd over de tanden van tante Viola, hebben een geurspelletje en een appelboomspel gespeeld, experimentjes uitgevoerd aan de hand van een stappenplan, hebben fruit gewogen, hebben fruit en groenten gestempeld van klein naar groot en zoveel meer.

Foto's van de gezonde 2 weken kan je hier bekijken.

Vrijdag zijn we naar de kerk geweest om de kerk wat beter te leren kennen. We hebben ook een kaarsje aangestoken voor alle mensen die ziek of gestorven zijn en ons nauw aan het hart liggen.

 

Volgende week gaan we lekker griezelen!!! Woensdag 8 oktober is het geen school.

Tot maandag!

Lieve groeten,

Juf Nini

 


  

Rollebolle

Op donderdag 25 september zijn we op uitstap geweest naar Rollebolle. Het was een sportieve dag met hele fijne activiteiten. Foto's van onze sportdag kan je hier bekijken.

 


 

Thema: Bouwen

Deze week kwam het thema bouwen aan bod. Wat een creatief klasje hebben wij toch :). Ze hebben zelf een verhaaltje uitgevonden (je kan het boek hier lezen), poppenkast gespeeld als de beste, een prachtig groepswerk over de 3 biggetjes gemaakt, enz. Hun inlevingsvermogen is groot, geweldig om hen bezig te zien als juf :).

 

In de bouwhoek werden prachtige huizen gebouwd. Ook met schrijfdans deden ze heel goed mee waardoor de tandjes van een zaag tekenen makkelijk werd. We hebben hard leren blazen zoals de wolf maar ook heel erg zachtjes.

 

Volgende week starten we met het thema groenten en fruit.

Nu donderdag gaan we naar rollebollen om samen met de tweede kleuterklas te sporten. Gelieve makkelijke kleren en schoenen aan te trekken.

Dinsdag vieren we de eerste jarige van onze klas! Sacré is dan het eerste feestvarkentje!! :)

Neem gerust een kijkje in ons fotoboek.

Vele groetjes,

Juf Nini 

Thema: mijn klasje

Deze week gingen we verder met het thema "naar school". Iedereen mocht deze week een keertje mee met Juf Ingrid. Zij heeft onze polsen laten dansen op muziek, heeft een taalspelletje met ons gespeeld en ons nieuwe woorden over de school geleerd.

In de klas werd het wat gevaarlijk met al die krokodillen ;). De kleuters hebben een krokodil geknutseld met al het materiaal dat ze konden vinden in ons winkeltje. eerst gingen eens goed kijken in de boeken en naar Odil. Zo wisten we hoe een krokodil er nu in het echt uitziet. Het werden prachtige beesten :).

We gingen ook aan de slag met een loep. Zo konden we zelfs kleine details ontdekken van ons schoolmateriaal. nadien hebben we hier een werkblaadje van gemaakt.

Het werd helemaal stil in de klas toen ik het verhaaltje voorlas van "wat als ik niet op school ben?". De kinderen beseffen nu heel goed waarom ze naar school komen en wie hen allemaal mist :).

Ondertussen hebben we alweer meer puzzelkampioenen in klas, wat willen ze allemaal graag eens bellen en roepen dat ze puzzelkampieon zijn :). Misschien dat de beloondoos er ook voor iets tussen zit.

Volgende week leren we over het thema bouwen.

Bob de Bouwer,kunnen wij het maken? Bob de Bouwen, nou en of :)

Lieve groetjes,

Juf Nini de Bouwer


Wil je graag nog enkele foto's bekijken van vorige week? Dat kan hier :) 

Thema: naar school

Wat een gezellige eerste schoolweek :). Iedereen was enorm blij om elkaar terug te zien na een deugddoende vakantie! We zijn dit schooljaar met 25 kleuters in de derde kleuterklas.

De kinderen mochten eerst vertellen over hun vakantie. Iedereen heeft er enorm van genoten heb ik gehoord, vooral de glijbanen waren erg in trek ;).

Nadien gingen we op zoek naar onze symbooltjes. Deze lagen verstopt in een kindersurprise-eitje die op hun beurt overal in de hoeken lagen. Zo leren we al waar al de hoeken zijn. Nadat iedereen een eitje had gevonden, gingen we in de onthaalkring zitten. Dan was het tijd om de eitjes allemaal samen open te maken... Spannend :). Gelukkig was iedereen tevreden met hun symbooltje.

Marieke en Odile waren ook blij dat er na twee maanden stilte terug wat meer leven was in de klas. Marieke heeft tijdens de eerste week gelukkig al enorm veel kusjes mogen uitdelen. Die kusjes geeft ze enkel aan flinke opruimers. Dus een hele dikke proficiat aan mijn opruimkampioenen!!!

We hebben deze week al de kalenders van de derde kleuterklas leren kennen: De weerkalender, de dagen van de week, de jaarkalender, de maanden in een schooljaar, de verjaardagskalender en het takenbord.

Deze week hebben we ook nog onszelf geschilderd, een werkje gemaakt waarbij we evenveel plakfiguurtjes moesten kleven als op de tekening, hebben we eerlijk leren delen, hebben we geluisterd naar een verhaal van Noemi die een nieuw kindje kreeg in de klas, hebben we buiten een loopspel gepeeld waarbij we de dagen van de week nog beter leerden kennen, ...

 

Het was een fijne eerste schoolweek! Ik heb al zin in volgende week, jullie ook?

Wie graag de foto's wilt bekijken van deze week mag hier klikken.

Lieve groetjes,

 

Juf Nini