..  KOV
 
Welkom in de tweede kleuterklas B van juf Sahinde

Klasfoto


Nellie & onze juf


teller
De onthaalbrochure van K2B Woensdag = Fruitdag!

 

Wie zit er in K2B?
Yasser
Nessim
Anas
Adam
Fien
Marwa
Jinte
Mark
Younes
Laure
Achraf
Ines
Yohan
Sophia
Rebeka
Maelys
Alessio
Wiam
Iliass
Raphael
Marina  Stevina Hanna
 

 

Week 30 - Het kippenhok

Op maandag vierden we Younes zijn verjaardag, het was een super feest met een echt buffet! De kleuters smulden naar hartelust... Na de speeltijd brachten we een bezoekje aan het kippenhok, we zagen witte, grijze, bruine en zwarte kippen. We bekeken hun snavel, vleugels, telden hun poten, en zagen hoe ze dronken. Daarna gingen de kleuters turnen. Na de middag ontdekte we kip Charlotte in de klas. Dinsdag was het dan de beurt aan Alessio om te verjaren, ook voor hem maakten we een kroon. Na de Speeltijd was het tijd voor een spelletje met een praatplaat. Daarna was het tijd om te gaan spelen in de klas.  Die dag speelden de juffen poppenkast over een kip Vera die een ei had gelegd, ze wou samen met Bas de haan het ei uitbroeden maar hoe??? vraag dat maar eens aan de kleuters


Woensdag leerden we dan over het kuikentje: de juf las het verhaal Dotties eieren voor, maakten een werkje van het ei tot kuiken en zongen het liedje de Kippenrock nog eens.


 

 


 

 

Week 1  - naar mijn nieuwe klas - 1 tot 5 september

Onze eerste week zit er op! Wat hebben we veel gedaan. Eerst en vooral werden de symbooltjes gekozen, deze werden ook al in gekleurd! We hebben de klas ontdekt: in de winkel spelen is zo fijn, maar ook in de poppenhoek is het een gezellige drukte! De puzzels zijn ook boven gehaald samen met juf Ingrid.

Nellie kwam dinsdag in onze klas en had haar fototoestel meegebracht. Zo vertelde ze over de vakantie en de zee en het strand. De kleuters gingen daarna samen met Nellie aan de slag om hun eerste schilderij te maken over de vakantie. Hier en daar herkende je de zee of een vliegtuig met cabine of een kindje dat aan het spelen was. Jaja mama's en papa's ze doen hun best en de klas van juf Sahinde is geen babyklas meer want ze moeten werken!

Op woensdag eten we natuurlijk fruit! Sommige kleuters brachten nog een koekje mee maar volgende week is het enkel fruit dat we smullen! Nellie bracht ook haar boekentas mee maar daar zat ook iets anders in... namelijk speelgoed "ai ai ai Nellie toch dat mag toch niet" riepen de kleuters.  Samen ruimden we alles op en gingen aan de slag om ons zelf te tekenen en onze schooltas.

Donderdag gingen we op broers en zussen zoektocht door de hele school. Foto's van deze toch vindt je hier.

Donderdag avond is Nellie nog wat blijven spelen en we zagen vrijdag morgen dat ons klasje een rommelboeltje was! We zetten het opruim lied op en de kleuters weten al heel goed waar wat moet staan! Super!!!

Het was een super fijne week, de kleuters, Nellie en juf Sahinde zijn doodop! Tijd voor weekend....

Komen jullie volgende week terug? Dan leren we over Vriendjes!!!

 

Prettig Weekend en tot maandag

Juf Sahinde & Nellie

 

 


 

 

Welkom in K2B!

Nog 2 nachtjes slapen en het is zover: het nieuwe schooljaar breekt aan! Een nieuwe klas, een nieuwe tas, nieuwe vriendjes, maar voor de meetste geen nieuwe juf! De meetste van onze vriendjes hebben al eens een keertje in het klasje van juf Sahinde al gezeten. Sommige kleuters denken dat ze terug naar de babyklas moeten maar ze zijn toch geen baby meer??? Nee, nee we gaan samen naar de tweede kleuterklas B waar we een nieuw vriendje van juf Sahinde leren kennen, Nellie is haar naam, ze is een muisje en ze is heel nieuwsgierig! Onze Jules van juf Sahinde heeft het vliegtuig genomen naar Brasilië en heeft een mailtje gestuurd om te zeggen dat hij nog een paar maand wegblijft en dat hij nog door zou reizen naar Amerika en Afrika en China. Ja, ja Jules heeft eindelijk de vakantiekriebels ontdekt!

Dus maandag starten we in onze nieuwe klas. De kleuters mogen hun symbooltje kiezen, mogen gaan kiezen in de klas waar ze gaan spelen, kunnen hun symbooltje inkleuren en nog zoveel meer! Kijken jullie ook al uit naar 1 september??? Juf Sahinde wel

Haja, kom als een echte VIP met een veer of een pluim want we gaan knappe foto's van jullie nemen!

 

Toedels!

Juf Sahinde