..  Virgo Plus
 

Hieronder vinden jullie links en uitleg die jullie kunnen helpen in jullie leerproces.

Handige studietips vind je hier.

Veel succes ermee!

 

ALGEMEEN (Vreemde talen)
Moeite met het in het geheugen stampen van woordenlijsten? Niemand in de buurt om de Engelse rijtjes te overhoren? Gebruik Teach2000, gratis software die het leren van vreemde talen leuk maakt! Eenvoudig, flexibel en efficiënt.
Het programma werkt volledig, gratis zonder beperkingen. Teach2000 bevat geen advertenties of spyware.

 

ALLERLEI VAKKEN
Oefeningen voor allerlei vakken met onmiddellijke feedback: www.oefen.be

 

DACTYLO
Leren typen:
blind, tienvingerig en ritmisch

 

FRANS

http://leconjugueur.lefigaro.fr is een site waar je eendert welk werkwoord kan vervoegen in alle tijden en er zijn ook oefeningen op de vervoegingen en dergelijke.

 

INFORMATICA: PROGRAMMEREN

Project Euler stelt een aantal uitdagende opgaven voor aan de programmeur. Elke opgave heeft een uniek antwoord. Doorgaans wordt dat antwoord bereikt door een programma te schijven, maar het kan ook via logische denken. Jouw antwoord kan je invullen op de website (na aanmelden). Daarna  kan je de commentaar (oplossingen) van de anderen  bekijken. De site die je hiervoor nodig hebt is www.ProjectEuler.net

 

KANTOOR

Zij-instromers (leerlingen die van een totaal andere richting komen) of leerlingen die extra informatie willen i.v.m het officepakket, kunnen dit leren en oefenen via bzl.vvkso.net. Voor € 2,00 heb je alle hulp.

 

LEREN LEREN

www.lerenhoezo.be: Het is een boek dat het thema "leren leren" behandelt. Op deze site vind je beperkte info terug want de bedoeling is dat je het boek koopt (uitgeverij Lannoo)

 

Als ouder het huiswerk begeleiden: op deze manier ga je best tewerk.

 

Infofiche 1: agenda- vervoersmap - lessenrooster
Infofiche 2: blokjes leren, vlotjes leren
Infofiche 3: geraamteleren
Infofiche 4: plannen
Infofiche 5: verkeerslicht op z'n kop
Infofiche 6: vraag- en opdrachtwoorden
Infofiche 7: spieken mag, bronnen
Infofiche 8: mindmaps
Infofiche 9: ik train voor grote toetsen
Infofiche 10: foutenanalyse: de puntjes op de i
Infofiche 11: de vergeetcruve
Infofiche 12: synthese maken en examenstress

 

NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN
Begrijpbare actualiteit voor iedereen met bijkomende uitleg en vertalingen.

 

NEDERLANDS

Via www.beterspellen.be kan je je abonneren op een spellingwebsite die je enkele keren per week een oefening (4 multiple-choice vragen) doorstuurt, waarvan je ook meteen hun score, de oplossing en de uitleg doorkrijgt. Op deze manier kan je veel bijleren.

Een online woordenboek: www.vandale.be

Een site met allelei taalregels, handig uitgelegd: www.taaladvies.net

Het groene boekje online: www.woordenlijst.org

Knelwerk: met deze software kan je oefeningen maken op het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige tijd en in de verleden tijd.

 

 

SECRETARIAAT-TALEN

Voor Secretariaat-talen is de site www.assistantplus.be een handig hulpmiddel. Je kan er gratis inloggen en heel veel bruikbare informatie voor deze studierichting terugvinden ... Er staan ook interessante tips ua CV en sollicitatiebrieven, e.d. op ...

 

TALEN

Sayz Me is een 'klembordlezer', een tekst-naar-spraakprogramma. Het is een digitaal voorleesprogramma dat gebruik maakt van het 'klembord'. Als leerling kan je Sayz Me gebruiken om zowel een Nederlandse tekst als tekst in een vreemde taal om te zetten in spraak, zodat je de tekst kan beluisteren. (software downloaden)

Problemen met talenstudie? Woordjes leren? Jezelf overhoren? Overhoor jezelf nu met dit handige OVERHOOR-programma. Het programma heeft een eenvoudige bediening.  Bovendien is het gratis.
Je hoeft je ouders, broer of zus, vriend of vriendin niet meer lastig te vallen om je te laten overhoren, want met dit programma kun je het zelf, en veel efficiënter! Zo wordt het studeren een stuk prettiger en leidt dit tot betere prestaties.
Allerlei zaken die uit het hooftd geleerd moeten worden, kun je met dit OVERHOOR-programma leren en overhoren. B.v.: engelse, duitse of franse woordjes leren, feiten, of wat je er ook maar mee wilt overhoren, want dat bepaal je zelf.
Het programma werkt eenvoudig en efficiënt. Je typt een lijst van vragen en bijhorende antwoorden in en vervolgens overhoort het programma jou in willekeurige volgorde. Deze software downlaod je.

 

 

WISKUNDE
Lessen wiskunde herbekijken

 

WOORDENSCHAT OEFENEN
Een superleuke website om woordenschat in te oefenen in verschillende talen en op verschillende manieren. Bovendien bewaar je je woordenlijsten en kan je jezelf dus het hele schooljaar blijven testen.