..  Het College
 
 

 
Inschrijven klik hier.


 

Dag van de zesdes

Op woensdag 2 juni 2010 organiseerden de leerlingen van het vijfde jaar tijdens het derde en het vierde lesuur een heuse show op de speelplaats.

Het is een traditie in het College dat de laatstejaars op een leuke manier worden uitgewuifd door de rest van de school. De klassen van het zesde jaar werden uitgedaagd om tegen elkaar te strijden. Ludieke spelletjes, zoals een geblinddoekte race op een bureaustoel of het omverwerpen van lege blikjes met waterbalonnetjes, zorgden voor veel hilariteit. Ook de leerkrachten die deelnamen aan de wedstrijd, zijn het vermelden waard. Ze hebben onze eer goed verdedigd! De weergoden waren ons gunstig gezind en de hele school heeft genoten van de wedstrijd. Een dikke pluim voor de organisatoren van deze fijne activiteit. (zie fotoboeken)

 

Blablablad

Tijdens de personeelsvergadering van 27 mei 2010, sprak Ellen    Janssens (6C), voorzitter van de leerlingenraad het voltallige lerarenkorps toe. Ze sprak over enkele nieuwe initiatieven waaraan de leerlingenraad volgend schooljaar wil werken en ze kondigde de geboorte aan van het Blablablad, een nieuwsbrief van en voor de leerlingen.

Van harte proficiat met jullie eerste boreling!         

                                                                          

     

 Van harte proficiat aan onze EYP-ers!

Lotte Moreels, Margo Claeys, Pieter Gillaerts, Olaya Lara, Daan Vertongen, Melina Frangi, Justine De Meersman en Jerôme Versé kroonden zich tot de beste debaterende ploeg in het Europees parlement. Om dit te bereiken, hebben zij maandenlang gezwoegd aan een ontwerp voor een resolutie over de problematiek rond vrijheid van godsdienst en de grenzen van het multiculturalisme in de Europese Unie.
Ook de 'defence speech' van Daan ter verdediging van de resolutie is zeker de moeite waard om eens te lezen.
Ze gaan volgend schooljaar als afgevaardigden van het Europees jongerenparlement België naar het internationaal jongerenparlement in Athene of Lviv (Oekraïne). (zie fotoboeken)

 

Op dinsdag 9 maart 2010 werd een informatieavond georganiseerd door de ouderraden van KITO, O.L.V.-College, O.L.V.-Instituut & Virgo Fidelis. Prof. Dr. Maarten Vansteenkiste van RUGent gaf op een interactieve wijze inzicht in de factoren die jongeren 'bewegen' en hoe ouders en leerkrachten een motiverende (leer)omgeving kunnen creëren. Zowel ouders als leerkrachten waren uitgenodigd. Mevrouw Hertha Sempels maakte een verslag van de informatieavond. Een 80-tal deelnemers waren aanwezig en vonden het een interessante en leerrijke avond.  

  Kalender...
24/08/2022
Het College: Bijkomende proeven SO
26/08/2022
Het College: 2de inschrijvingsperiode SO (14-19u, zaterdag van 9-13u, zondag niet)
12/09/2022
Het College: Infoavond: 1e jaar en nieuwkomers 2e jaar
15/09/2022
Het College: Infoavond: 3e jaar en nieuwkomers 4e jaar en 3e graad
19/09/2022
Het College: Evaluatiedag: Portretklassenraden