..  TechnOV
 

Vragen over heroriëntering na de kerstexamens? --> mail tijdens de kerstvakantie naar info.technov@kov.be

 

Op 1 september 2019 gaat de nieuwe 1A-klas van start: 1 Industriële Wetenschappen STEM

 

Download Schoolbrochure

 

 

Sinterklaas 06 december 2018

De Sint kwam en zag dat er veel fijne leerlingen waren! Tijd om de school in kerststemming te brengen!

Robot war games 05 december 2018

Op 5 december verzamelden heel wat deelnemers van het STEM-project rond de "ROBOTWARGAMES" zich in het lokaal van Industriële Wetenschappen van TechnOV. Als initiator van dit project zijn we dan ook best fier! Tijdens de openschoolavond van 15 maart zal de echte wedstrijd plaatsvinden.

TechnOV op stage 21 november 2018

Een goede samenwerking met de nijverheid is van groot belang voor de opleiding van van onze leerlingen. Zo zijn onze laatstejaars heel erg tevreden over hun kwaliteitsvolle stageplaatsen. Neem alvast een kijkje in de lijst met de stagebedrijven van dit trimester --> download stagelijst trimester 1

Onze leerlingen @work 09 november 2018

Bedrijfsbezoekendag 08 november 2018

Op donderdag 8 november waren alle leerlingen extern en dit in het kader van de bedrijfsbezoekendag. Als school voor STEM-Wetenschappen en STEM-Technieken is de link met de bedrijfswereld, wetenschappelijke centra, universiteiten en hogescholen zeer belangrijk. Het was een boeiende en leerlijke dag voor onze leerlingen en zeker ook voor onze leerkrachten.

Leerlingen aan het werk 24 oktober 2018

Net voor de start van de herfstvakantie geven we jullie graag enkele beelden mee van onze leerlingen. Nog twee dagen en de welverdiende vakantie kan van start gaan!

Youca 18 oktober 2018

Meer dan 15.000 leerlingen engageerden zich op 18 oktober om een dag te gaan werken voor de YOUCA Action Day. Met het loon dat ze die dag verdienden, steunen ze een jongerenproject van Plan International in Ecuador en twee Belgische projecten. Ook onze leerlingen van 5TSO namen deel aan dit project. Een dikke pluim aan allen voor hun inzet voor dit mooie project!

Dag van de leraar 11 oktober 2018

Op 11 oktober was het "Dag van de leraar". Alle personeelsleden konden die dag genieten van een heerlijk ontbijtje. Fijn om zo de dag te starten! Meteen ook een gelegenheid om alle leerkrachten verdiend in de bloemetjes te zetten.

Teambuildingsdagen 28 september 2018

Op 26, 27 en 28 september gingen de teambuildinsdagen voor onze leerlingen door. Onze leerlingen genoten in alle uithoeken van het land van het mooie weer meteen ook een ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

SODA-attest 01 juli 2018

Op voorlaatste schooldag werden alle leerlingen met een Soda-attest met een echte “frietmobiel” op de speelplaats beloond. 162 leerlingen die uitblonken in Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude hebben verdiend genoten van het feestje.

Meteen ook een fijne manier om de vakantie in te gaan!

Bekijk foto's Soda-attest

Voorstelling GIP 22 juni 2018

Op 22 juni stelden onze laatstejaars hun geïntegreerde proef (GIP) voor aan een interne en externe jury. Er zaten heel wat pareltjes tussen. Proficiat aan alle leerlingen!

Bekijk foto's Voorstelling GIP

Robot Games 06 juni 2018

Op woensdagnamiddag stelden enkele leerlingen van IW (Industriële Wetenschappen) hun zelfgemaakte "GameRobots" voor aan andere scholen uit Vlaanderen. Met hun project zullen zij volgend schooljaar een heuse competitie organiseren en hopelijk volgen andere scholen hun voorbeeld. Een prachtig STEM-project van onze leerlingen!

Federaal Parlement 05 juni 2018

Onze leerlingen van 2ME trokken naar het federaal parlement voor een boeiend bezoek. Niemand minder dan parlementslid Meryame Kitir gidste onze leerlingen doorheen de kamer en de senaat. Een fijne ervaring!

23 mei 2018 Rotary troffee
Op 23 mei werd Quentin M. (6IW) tijdens de Rotary TSO Troffee in Meise mooi derde met zijn Solar plane. Dikke proficiat!

Meest verdienstelijke leerling 11 mei 2018

Op 11 mei werd Tom V. uit het 6de jaar Hout verkozen tot de meest verdienstelijke leerling Houtbewerking. In aanwezigheid van zijn ouders en de titlaris werd het officiële certificaat overhandigd in de abdij van Averbode. Proficiat, Tom!

Paris 29 april 2018

Op 18 april trokken de vijfdejaars voor drie dagen naar Parijs. Het is ondertussen een traditie van 21 jaren dat onze leerlingen de lichtstad verkennen. Starten deden ze in Versailles en de reis eindigde op vrijdagmiddag in het Stade de France.

Porto en Lissabon 16 april 2018

Op 28 maart trokken onze laatste jaars richting Portugal voor hun eindejaarsreis. Porto en Lissabon stonden op het programma. De voorbije jaren was het steeds een afwisseling tussen Italië en Spanje en het organiserend team vond dat Portugal hier zeker niet kon ontbreken. Voor onze leerlingen was het een fantastische ervaring en voor de begeleiding een zegen om met deze fijne groep te mogen rondreizen. We wensen onze laatstejaars nog een heel mooi derde trimester in onze school!

Paasquiz - sobere maaltijd - Paasbezinning 30 maart 2018

Op vrijdag 30 maart ging de jaarlijkse Paasquiz door in TechnOV. De tientallen quizteams namen het tegen elkaar op en de leerkrachten zorgden voor de organisatie van dit evement. Tijdens de quiz werd ook de opbrengst van de fietsmarathon plechtig aan Warmkracht overhandigd. Tijdens deze laatste vrijdag van het tweede trimester is er ook steeds traditiegetrouw een sobere maaltijd voor de leerlingen waarvan de opbrengst integraal naar Broederlijkdelen gaat. De leerlingen die met hun team de meeste kilometers hadden fefietst tijdens de fietsmarathon van 22 en 23 februari, werden door de leerkrachten in de watten gelegd. Zij kregen een VIP-maaltijd in een VIP-lokaal :-). Het tweede trimester werd tot slot afgesloten met een zeer mooie Paasviering waarin de nieuwe TechnOV band (DYNAMIC) haar debuut maakte.

Fort Van Breendonk 16 maart 2018

Op 16 maart bezochten de leerlingen van het vijfde jaar BSO het Fort van Breendonk. Het aangrijpende bezoek werd georganiseerd door de leerkrachten PAV.

Carwash@TechnOV 13 maart 2018

In het kader van hun mini-onderneming organiseerden de leerlingen van 7 Auto-Elekriciteit en 7 Interieurinrichting op 13 maart een car wash in onze school.

Artesis Plantijn Hogeschool 09 maart 2018

Op 9 maart waren de leerlingen van 6EIT op bezoek in de Antwerpse Artesis Plantijn Hogeschool voor een boeiende doedag.

Fietsmarathon 23 februari 2018

Op 22 en 23 februari fietste TechnOV voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Met het sponsorgeld van de leerlingen en het personeel werd geld ingezameld voor W(arm)-kracht. Deze organisatie uit Vilvoorde steunt mensen die het financieel moeilijk hebben in onze maatschappij. 1960 km waren er voorzien en met veel trots kunnen we jullie melden dat er meer dan 2500 km op de teller stonden.

Mobility of the future 22 februari 2018

Op 22 februari namen de leerlingen van IW deel aan de "Mobility of the future" beurs in Groot-Bijgaarden. Met veel trots stelden zij hun zelfgemaakte robots voor.

Olympiades 04 februari 2018

In januari en februari namen de leerlingen van de A-stroom en TSO deel aan heel wat olympiades. Alle leerlingen van 1TEC en 2ME namen deel aan de STEM-olympiade en de leerlingen van 4IW, 5IW en 6IW namen deel aan de wiskunde olympiade. Voor 5IW en 6IW was er ook nog een chemie en fysica olympiade.

Vlaamse ondernemer in de klas 26 januari 2018

Op 26 januari Peter Samijn aanwezig in onze school. Als ondernemer (Crown-Baele) ging hij in gesprek met de leerlingen van 5EIT en 6EIT. Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!