..  TechnOV
 

OPENSCHOOLAVOND 15 maart 2019

van 16u00 tot 20u00 

  • NIEUW vanaf 01/09/2019: 1A-Industriële Wetenschappen

 

  • infoavond in TechnOV op 28 februari om 19u00

 

  • openschoolavond op 15 maart van 16u00 tot 20u00

 

  • Alles over inschrijvingen --> klik HIER

 

 

Download Schoolbrochure

 

 

Theatervoorstelling Ish 08 februari 2019

Op vrijdag 8 februari woonden de leerlingen van de derde graad de voorstelling van "Aangenaam, ik ben Ish" bij. Een mooi en aangrijpend verhaal van, over en door Ish Aït Hamou.

Bezoek aan UCLL 05 februari 2019

Op dinsdag 5 februari volgden onze leerlingen van het 7de jaar Industriële elektriciteit een opleiding van PLC S7-1200 aan de UCLL Leuven. In het kader van de lessen van procesautomatisatie maakten zij kennis met de nieuwe S7-1200 en voerden zij simulaties uit van de programmatie van een flessenvulinstallatie.

Factory of the future 05 februari 2019

De Factory of the future stond weer een weekje op de speelplaats van TechnOV. Op vrijdag 1 februari konden onze leerlingen van 5IW proeven van heel wat hoogtechnologische snufjes!

Ondernemer in de klas 25 januari 2019

In het kader van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) heeft vandaag de heer Luyten een voorstelling gegeven aan de leerlingen van 5EIT en 6EIT. Als sales manager van ALHO Systeembouw gaf hij heel wat kennis, ervaring en expertise door aan onze leerlingen.

Studiemarkten 23 januari 2019

In januari was TechnOV op heel wat studiemarkten aanwezig. Een fijne meerwaarde waren onze leerlingen die met veel gedrevenheid hun projecten uitlegden aan de bezoekers!

De Kerstman 21 december 2018

De Kerstman kwam in TechnOV en zag dat er vele fijne leerlingen waren! :-)

Sinterklaas 06 december 2018

De Sint kwam en zag dat er veel fijne leerlingen waren! Tijd om de school in kerststemming te brengen!

Robot games 05 december 2018

Op 5 december verzamelden heel wat deelnemers van het STEM-project rond de "ROBOT GAMES" zich in het lokaal van Industriële Wetenschappen van TechnOV. Als initiator van dit project zijn we dan ook best fier! Tijdens de openschoolavond van 15 maart zal de echte wedstrijd plaatsvinden.

TechnOV op stage 21 november 2018

Een goede samenwerking met de nijverheid is van groot belang voor de opleiding van van onze leerlingen. Zo zijn onze laatstejaars heel erg tevreden over hun kwaliteitsvolle stageplaatsen. Neem alvast een kijkje in de lijst met de stagebedrijven van dit trimester --> download stagelijst trimester 1

Onze leerlingen @work 09 november 2018

Bedrijfsbezoekendag 08 november 2018

Op donderdag 8 november waren alle leerlingen extern en dit in het kader van de bedrijfsbezoekendag. Als school voor STEM-Wetenschappen en STEM-Technieken is de link met de bedrijfswereld, wetenschappelijke centra, universiteiten en hogescholen zeer belangrijk. Het was een boeiende en leerlijke dag voor onze leerlingen en zeker ook voor onze leerkrachten.

Leerlingen aan het werk 24 oktober 2018

Net voor de start van de herfstvakantie geven we jullie graag enkele beelden mee van onze leerlingen. Nog twee dagen en de welverdiende vakantie kan van start gaan!

Youca 18 oktober 2018

Meer dan 15.000 leerlingen engageerden zich op 18 oktober om een dag te gaan werken voor de YOUCA Action Day. Met het loon dat ze die dag verdienden, steunen ze een jongerenproject van Plan International in Ecuador en twee Belgische projecten. Ook onze leerlingen van 5TSO namen deel aan dit project. Een dikke pluim aan allen voor hun inzet voor dit mooie project!

Dag van de leraar 11 oktober 2018

Op 11 oktober was het "Dag van de leraar". Alle personeelsleden konden die dag genieten van een heerlijk ontbijtje. Fijn om zo de dag te starten! Meteen ook een gelegenheid om alle leerkrachten verdiend in de bloemetjes te zetten.

Teambuildingsdagen 28 september 2018

Op 26, 27 en 28 september gingen de teambuildinsdagen voor onze leerlingen door. Onze leerlingen genoten in alle uithoeken van het land van het mooie weer meteen ook een ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

SODA-attest 01 juli 2018

Op voorlaatste schooldag werden alle leerlingen met een Soda-attest met een echte “frietmobiel” op de speelplaats beloond. 162 leerlingen die uitblonken in Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude hebben verdiend genoten van het feestje.

Meteen ook een fijne manier om de vakantie in te gaan!

Bekijk foto's Soda-attest

Voorstelling GIP 22 juni 2018

Op 22 juni stelden onze laatstejaars hun geïntegreerde proef (GIP) voor aan een interne en externe jury. Er zaten heel wat pareltjes tussen. Proficiat aan alle leerlingen!

Bekijk foto's Voorstelling GIP

Robot Games 06 juni 2018

Op woensdagnamiddag stelden enkele leerlingen van IW (Industriële Wetenschappen) hun zelfgemaakte "GameRobots" voor aan andere scholen uit Vlaanderen. Met hun project zullen zij volgend schooljaar een heuse competitie organiseren en hopelijk volgen andere scholen hun voorbeeld. Een prachtig STEM-project van onze leerlingen!

Federaal Parlement 05 juni 2018

Onze leerlingen van 2ME trokken naar het federaal parlement voor een boeiend bezoek. Niemand minder dan parlementslid Meryame Kitir gidste onze leerlingen doorheen de kamer en de senaat. Een fijne ervaring!

23 mei 2018 Rotary troffee
Op 23 mei werd Quentin M. (6IW) tijdens de Rotary TSO Troffee in Meise mooi derde met zijn Solar plane. Dikke proficiat!

Meest verdienstelijke leerling 11 mei 2018

Op 11 mei werd Tom V. uit het 6de jaar Hout verkozen tot de meest verdienstelijke leerling Houtbewerking. In aanwezigheid van zijn ouders en de titlaris werd het officiële certificaat overhandigd in de abdij van Averbode. Proficiat, Tom!

Paris 29 april 2018

Op 18 april trokken de vijfdejaars voor drie dagen naar Parijs. Het is ondertussen een traditie van 21 jaren dat onze leerlingen de lichtstad verkennen. Starten deden ze in Versailles en de reis eindigde op vrijdagmiddag in het Stade de France.

Porto en Lissabon 16 april 2018

Op 28 maart trokken onze laatste jaars richting Portugal voor hun eindejaarsreis. Porto en Lissabon stonden op het programma. De voorbije jaren was het steeds een afwisseling tussen Italië en Spanje en het organiserend team vond dat Portugal hier zeker niet kon ontbreken. Voor onze leerlingen was het een fantastische ervaring en voor de begeleiding een zegen om met deze fijne groep te mogen rondreizen. We wensen onze laatstejaars nog een heel mooi derde trimester in onze school!

Paasquiz - sobere maaltijd - Paasbezinning 30 maart 2018

Op vrijdag 30 maart ging de jaarlijkse Paasquiz door in TechnOV. De tientallen quizteams namen het tegen elkaar op en de leerkrachten zorgden voor de organisatie van dit evement. Tijdens de quiz werd ook de opbrengst van de fietsmarathon plechtig aan Warmkracht overhandigd. Tijdens deze laatste vrijdag van het tweede trimester is er ook steeds traditiegetrouw een sobere maaltijd voor de leerlingen waarvan de opbrengst integraal naar Broederlijkdelen gaat. De leerlingen die met hun team de meeste kilometers hadden fefietst tijdens de fietsmarathon van 22 en 23 februari, werden door de leerkrachten in de watten gelegd. Zij kregen een VIP-maaltijd in een VIP-lokaal :-). Het tweede trimester werd tot slot afgesloten met een zeer mooie Paasviering waarin de nieuwe TechnOV band (DYNAMIC) haar debuut maakte.

Fort Van Breendonk 16 maart 2018

Op 16 maart bezochten de leerlingen van het vijfde jaar BSO het Fort van Breendonk. Het aangrijpende bezoek werd georganiseerd door de leerkrachten PAV.

Carwash@TechnOV 13 maart 2018

In het kader van hun mini-onderneming organiseerden de leerlingen van 7 Auto-Elekriciteit en 7 Interieurinrichting op 13 maart een car wash in onze school.

Artesis Plantijn Hogeschool 09 maart 2018

Op 9 maart waren de leerlingen van 6EIT op bezoek in de Antwerpse Artesis Plantijn Hogeschool voor een boeiende doedag.