..  Virgo+
 
B-stroom project: Een reis rond de wereld!

Onze leerlingen maakten tijdens het B-stroom project een boeiende reis rond de wereld. Daarbij ontdekten ze allerhande gebruiken en typische kenmerken van vele landen door toffe, sportieve en vaak erg smakelijke opdrachtjes.

Om af te sluiten was er ook het internationale buffet. Smullen geblazen!

Bekijk foto's B-stroom project
23 maart 2018

Workshop 4STW B - Belvue museum Brussel: Vooroordelen? Oogkleppen af!

4STWb volgde een zeer interessant workshop over democratie en burgerschap.

Vooroordelen? Onze blik op de wereld is toch wat verruimd!

01 maart 2018

Valentijnsfuif eerste graad

Om de vakantie goed in te zetten en ook het thema Valentijn in de spotlights te zetten, werd voor de leerlingen van de eerste graad een heuse Valentijdsfuif georganiseerd.

Er werd veel gedanst en dat bewijzen de foto's!

Bekijk foto's Valentijnsfuif
09 februari 2018

5STW leest voor!

5 STW schreef voor het vak IO een eigen kinderverhaal met bijpassende illustraties.

Gisteren mochten zij hun verhaal gaan voorlezen in de tweede kleuterklas van basisschool 'De Knipoog'.

Bekijk foto's 5STW leest voor
02 februari 2018

3BSO volgde DE klimaatworkshop

3BSO volgde deze week een klimaatworkshop, waarin ze aan de hand van praktische proefjes leerden over de opwarming van de aarde en ook hun eigen ecologische voetafdruk konden berekenen.

Zo stijgt ons milieubewustzijn en letten we voortaan beter op ons consumptiegedrag!

30 januari 2018

NIEUWSBRIEF januari-februari

26 januari 2018

Begeleiding Sint door 6 Verzorging

Op 6 december 2017 mochten de leerlingen van 6 Verzorging de Sint begeleiden. Hiervoor verdeelde de klas zich in 3 groepen. 
Eén deel ging naar het WZC Rietdijk om de bejaarden te verrassen met wat lekkers en een Pietendans. Een ander deel van de klas trok naar BLO Klavertje Vier op de step, om aan de kinderen te vertellen wat er allemaal in het grote boek stond geschreven. Natuurlijk moest er hier ook speelgoed en lekkers worden uitgedeeld.
De laatste groep werd in de St Jozefschool verwacht. De Pakjespieten, de Strooipieten en de Opwarmpieten gingen van klas tot klas om de kindjes voor te bereiden op de komst van de Sint.
Gelukkig waren er geen stoute kinderen, dit jaar...

Bekijk foto's Begeleiding Sint 6 Verzorging
06 december 2017

Onze school in de krant!

Dankzij de prijzen die onze school recentelijk binnenhaalde, wordt ook in de nationale pers aandacht besteed aan de kwaliteit van het ondernemerschapsonderwijs op onze school.

Het artikel kan je lezen op de website van De Tijd. Kijk ook zeker naar de foto's van enkele jonge ondernemers uit 7Kantoor!

06 december 2017

Soep op de stoep!

 

01 december 2017

Begeleiding sportdag door 6VZ, 7TBZ en 7KZ

Op donderdag 23 november mochten de leerlingen van 6 Verzorging, 7 Thuis- en bejaardenzorg en 7 Kinderzorg de leerlingen van de BLO-scholen begeleiden bij hun sportdag. In de sportzaal hielpen we deze kinderen om overal op, onder, ... te klimmen of te kruipen, ... We slaagden er ook in om hun angsten te overwinnen. Het werd een leuke, maar toch ook vermoeiende dag!

Bekijk foto's Begeleiding sportdag door 6VZ 7TBZ 7KZ
23 november 2017

TES-award voor onze school!

Virgo+ heeft al vele jaren ervaring met mini-ondernemingen, dat om het ondernemerschap bij onze leerlingen aan te leren, niet uit boeken, maar door praktische oefeningen. In 2015 werd deze inzet van ons team beloond met de titel ‘Vlajo Ambassadeurschool’. Er zijn momenteel nog maar 37 scholen die deze titel hebben gekregen. ( https://www.vlajo.org/wat-doet-vlajo/ambassadeurscholen )

Omdat we bij Virgo+ ons blijven inzetten voor ondernemerschapsonderwijs hebben we ook deelgenomen aan het ICEE-onderzoek. Dit is een onderzoek, in opdracht van de Europese Unie, naar de gevolgen van ondernemerschapslessen binnen het secundair onderwijs. Er namen 25 scholen van 5 Europese landen aan deel. Om te kunnen kwalificeren voor dit onderzoek, moesten we er voor zorgen dat minstens 50% van alle leerlingen van het laatste jaar ondernemerschapsonderricht zouden krijgen. Geen gemakkelijke opdracht , omdat ondernemerschap jammer genoeg nog niet in alle richtingen in de leerplandoelstellingen is opgenomen. Dankzij de inzet van de leerlingen en verschillende leerkrachten zijn we toch in dit opzet geslaagd. Van 15 tot 17 november werden de eerste resultaten van het onderzoek bekendgemaakt en besproken. Daarom vertrok de directeur, Johan van Engelant, samen met twee voortrekkers op het gebied van mini-ondernemingen, Nabil Foki en Andreas de Bie, naar Tallinn. Er werd hard gewerkt en ons netwerk werd verder uitgebreid. (http://icee-eu.eu/ en http://www.jaeurope.org/medias/news/501-major-multi-country-research-shows-the-different-positive-impacts-of-entrepreneurship-education.html)

Tevens werden in Tallinn the Entrepreneurial School (TES) Awards 2017 uitgereikt. Deze prijs werd nog maar voor de tweede keer georganiseerd. "Als directeur van Virgo+ ben ik fier om deze trofee voor ons land mee naar huis te mogen brengen. (http://entrepreneurialschool.eu/news/tes-awards-2017---announcement-3188/). Het is een prijs de duidelijk maakt dat we als schoolteam goed bezig zijn. Ik dank dan ook alle leerlingen en leerkrachten, nu en in het verleden, die samen aan deze weg getimmerd hebben. Ik ben ook de organisatie Vlaamse Jonge Ondernemingen zeer erkentelijk. Vlajo is een onderdeel van JA Europe (https://www.vlajo.org/). Cecilia Vertongen is de contactpersoon van Vlajo bij Virgo+. Zij is iemand waar we echt op kunnen rekenen", aldus een erg tevreden directeur Van Engelant.

De prijs werd uitgereikt door Caroline Jenner, CEO bij JA Europe en Rodrigo Ballester, kabinetsmedewerker bij Tibor Navracsics, EC en werd voor Virgo+ in ontvangst genomen door Johan van Engelant, Nabil Foki en Andreas de Bie.

 
20 november 2017

Nieuwe bedden!

Niet om in te slapen, natuurlijk...

Onze verzorgingsklas kreeg, dankzij goede connecties, een serieuze update met extra bedden. Zo kunnen onze leerlingen hun vaardigheden nog beter ontwikkelen!

Bekijk foto's Nieuwe bedden voor de verzorgingsklas
10 november 2017

CWXRM

De leerlingen van 1B maakten in het mobiel atelier van Coming World Remember Me beeldjes uit klei.

Elk beeldje voor een gesneuvelde op Belgische boden... De 600 000 beeldjes staan volgend jaar in Ieper.


Bekijk foto's CWXRM
09 november 2017

Een dag op Virgo+!

Ook na de vakantie vliegen we er op Virgo+ terug in!

Kijk even mee hoe zo'n dag er precies uitziet...

 
Bekijk foto's Een dag op Virgo!
06 november 2017

NIEUWSBRIEF november 2017

03 november 2017

Driedaagse ontmoetingsdagen KVVV

In oktober gingen we 3 dagen naar zee.

Gelukkig was het weer ook dik oké.
Bij aankomst gingen we meteen op tocht
en 's avonds werd er in de duinen naar dieren gezocht.
Op donderdag wandelden we eerst naar het strand.
Daar maakten we zandkastelen en reden we op de go-cart, echt plezant!
's Avonds zetten we onze hersenen aan het werk tijdens een kwis
daarna volgde de fuif, ook niet mis!
Op vrijdag mochten we naar een zwembad met glijbanen, 
daarna volgde het afscheid, gelukkig zonder tranen.

 

Bekijk foto's Driedaagse KVVV
09 oktober 2017

Ontmoetingsdag 2HAN/STV

Op 5 oktober trokken we met alle leerlingen van het tweede jaar handel/stv richting zee. Omdat het zonde zou zijn om tot de zee te rijden en ons niet nat te maken, startten we de dag met een beetje waterpret... in het subtropisch zwembad! Daar genoten de leerlingen van de verschillenden glijbanen, ze trotseerden de wilde golven van het golfslagbad en lieten zich meevoeren door de waterversnellers. In de namiddag gingen we naar de zee. We wandelden, genoten van het uitzicht, aten een ijsje, raceten met gocarts... En de zon? Die was ook van de partij! Het was een dag om niet te vergeten, zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten.


Bekijk foto's Ontmoetingsdag 2HANSTV
05 oktober 2017

6TSO bezocht Mechelen en Willebroek

De leerlingen van 6TSO bezochten de Dossinkazerne en het Memoriaal van Breendonk. In de Dossinkazerne leerden zij van de gidsen heel wat over het mechanisme van uitsluiting en rassendiscriminatie. In Breendonk hoorden en zagen ze hoe ellendig het leven was in dit concentratiekamp.

 

05 oktober 2017

Milieudag voor het 7de

Heel wat blije gezichten tijdens de milieudag.

De leerlingen van het 7de jaar gingen aan de slag met oude palletten. Samen met de leerkrachten en enkele specialisten vormden ze deze om tot hippe plantenbakken. Deze kunnen zo de winkel in!

Bekijk foto's Milieudag 7de
05 oktober 2017

3BSO is niet bang van een hoogtouwenparcours

De leerlingen van 3BSO kregen in Hofstade een uitdagend hoogtouwenparcours voorgeschoteld. Dat was echter geen probleem voor deze durfallen. Ook de regen kon geen roet in het eten gooien. Het was een zeer geslaagde activiteit die de banden met elkaar zeker versterkt heeft.

Bekijk foto's 3BSO Hoogtouwenparcours
05 oktober 2017

Een geslaagde klasdag in 4TSO

De meeste klassen van Virgo+ gingen op 5 oktober op uitstap, waardoor de school leegstond en het ideale decor vormde voor onze klasdag.
De verschillende klassen van 4 M&IT, O&C en STW brachten een dagje met hun klastitularis door om de onderlinge band te versterken.
Zo stelden ze samen een klascontract op en aten ze samen een zelfgekochte lunch. Ook klommen over een ladder die enkel door touwen in evenwicht werd gehouden en moesten ze elkaar dus vertrouwen.
Ze zochten samen naar de oplossing van het cluedo-spel en kregen een muzikale workshop aangeboden.

Een topdag, vraag maar aan de leerlingen van 4 TSO!

Bekijk foto's Klasdag 4de jaar
05 oktober 2017

NIEUWSBRIEF oktober 2017

03 oktober 2017

Wie wordt mijn peter/meter?

5STW neemt dit schooljaar de eerstejaars van 1STW onder hun vleugels.

De vijfdejaars organiseerden op 28 september alvast enkele leuke kennismakingsactiviteiten.

Een geslaagde start!

Bekijk foto's Peter- en meteractiviteit 5STW-1STW
02 oktober 2017

NIEUWSBRIEF september 2017

11 september 2017

Eerste schooldag

Tijdens de eerste schooldag namen de leerlingen van het eerste en tweede middelbaar deel aan leuke activiteiten om elkaar en de nieuwe leerkrachten beter te leren kennen.

Bekijk foto's Eerste schooldag voor het eerste en tweede middelbaar
04 september 2017

Examens

Veel succes met jullie examens!

20 juni 2017