..  Virgo Plus
 

Volg ons op Facebook of Instagram voor leuke foto's en nieuwtjes.


Schoolkalender

Raadpleeg hier onze schoolkalender voor het schooljaar 2021-2020.


Start van het nieuwe schooljaar

De 'countdown' naar het nieuwe schooljaar is begonnen. We verwelkomen jullie met heel veel enthousiasme op woensdag 1 september.


Boeken bestellen voor 5 juli 2021


Zomerinschrijvingen


Bestel je laptop vanaf nu!

Op 1 september 2021 zal Virgo Plus starten als laptopschool. Dat betekent dat we van onze leerlingen verwachten dat zij een eigen laptop meebrengen naar de school. Ook Het College en TechnOV starten op hetzelfde moment. We kiezen voor één bepaald type laptop voor alle studierichtingen en leerjaren. Alle leerlingen zullen dus dezelfde laptop hebben. Hierdoor hebben zij ook allemaal dezelfde mogelijkheden.

Voor de aankoop van de laptops zal er samengewerkt worden met Signpost. Dit bedrijf staat in voor de levering, de verzekering, de betaling en de herstelling. De leerlingen zullen de betaling kunnen spreiden over twee, drie of vier jaar. Omdat ouders het bedrag zullen kunnen spreiden over vele maanden, zal dit financieel haalbaar zijn voor alle gezinnen. Daarnaast krijgen onze leerlingen die in september 2021 instappen in ons laptopproject een korting op de schoolfactuur van 110 EUR per schooljaar, zolang ze bij ons leerling zijn en dit gedurende maximaal 4 jaar.

We spreiden dit over twee schooljaren:

  • op 1 september 2021 starten we met 1A/B, 2A/B, 3 BSO/ TSO, 5BSO/TSO en 6BSO.
  • op 1 september 2022 verwachten we dat ook de leerlingen van 4BSO/TSO, 6TSO en 7BSO een eigen laptop aankopen.

In deze brochure vind je info over het toestel waarmee we zullen werken, de voordelen, de prijs, de financiële hulp die de school biedt en hoe het toestel te bestellen.

Hieronder vind je praktische info over hoe je de laptop kan bestellen. Doe dit ten laatste op 15 juli voor een vlotte levering.


Vernieuwd onderwijsaanbod in het derde jaar

De onderwijsvernieuwing, die twee jaar geleden is gestart, loopt verder... Volgend schooljaar wordt het derde jaar vernieuwd! Nieuwsgierig naar ons studieaanbod? Bekijk zeker onze presentatie.

In deze presentatie vind je

  • uitleg over ons studieaanbod voor het derde jaar: lessentabellen, profiel van de leerling, toekomstmogelijkheden, ...
  • uitleg over ons studieaanbod voor de andere jaren
  • leuke foto's en filmpjes zodat u zich een beeld kan vormen over ons domein en onze schoolinfrastructuur

Klik met de pijltjes op je toetsenbord naar onder of boven, scroll of navigeer door het icoontje rechtsonder te gebruiken. 

 

Nog meer info nodig? 

Ga naar onderwijsaanbod in het menu of blader door onze digitale folder 'studieaanbod'.


Info aanmelden 1 A en B en inschrijven
?Vanaf 29 maart kan je je kind voor onze school aanmelden voor inschrijving in 1A en 1B.
??Voor het 2e tot en met het 7e leerjaar is er geen apart aanmeldingssysteem. De inschrijvingen daarvoor starten vanaf maandag 19 april. Je vindt hier meer informatie over bij 'inschrijvingen'.

Digitaal infomoment op woensdag 24 maart
?? Jammer genoeg kunnen we onze toekomstige leerlingen en hun ouders niet ontvangen op onze school voor een openschooldag.
?? Jullie konden al heel wat filmpjes en informatie bekijken op onze facebookpagina en onze website (www.kov.be/virgoplus), maar we willen jullie toch ook de kans geven om vragen te stellen. Daarom voorzien we op woensdag 24 maart een digitaal infomoment.
?Tijdens dit digitaal infomoment laten we jullie kennismaken met de school en haar werking. Directie en leerlingbegeleiders zullen nadien verder ingaan op jullie vragen.
?? Interesse?
Hier vinden jullie de link om in te schrijven op dit digitaal infomoment via Teams.

Online aanmelden voor 1 A of 1 B of inschrijven?

     

 

Meer informatie vind je hier.


Virtuele openschooldag 1e graad

Als u niet naar ons kan komen, dan komen wij naar u. Navigeer door deze presentatie door de pijltjes te gebruiken. 

Nog meer info nodig? 

Ga naar onderwijsaanbod in het menu of blader door onze digitale folder 'studieaanbod'.


Nieuw: Brochure Virgo Plus

Klik hier voor de pdf-versie.


Kerstwens

We wensen al onze leerlingen een collega's een fijne vakantie een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar!

 


Een hartverwarmende actie
Tijdens de les Adobe Indesign toonden de leerlingen van 7 BSc hun goed ?. Ze ontwierpen kerstkaartjes voor de zorgvragers van wzc De Stichel in Koningslo en wzc Rietdijk in Vilvoorde. Hun inzet en enthousiasme was hartverwarmend.

Virgo voor verbinding
?? Soep op de stoep zit er helaas niet in dit jaar, maar Covid-19 houdt ons niet tegen om geld in te zamelen voor goede doelen.
?? Een goede woning zou voor onbetaalbare momenten moeten zorgen. Voor 1 op de 5 huishoudens is wonen onbetaalbaar. Onaanvaardbaar vinden wij.
?? Onze werkgroep, Virgo Voor Verbinding, heeft de actie ‘Virgo plus tegen armoede’ op poten gezet. Met de inkomsten en jouw sponsorgeld kunnen we samen meer dan 100 armoedeprojecten steunen. Hoe mooi is dat!
??‍??‍??‍?? Samen geven we mensen in armoedesituaties hier in België opnieuw een eerlijke kans in onze maatschappij.
?? Scan de QR-code of ga naar https://samentegenarmoede.koalect.com/.../virgo-plus... en doe een bijdrage.
?? Bedankt om dit project te steunen!!

Examens... we wensen al onze leerlingen veel succes!


Afstandsonderwijs

De leerlingen van 6STWa weten dat ze maar beter aanwezig kunnen zijn op de online lesmomenten van wiskundeleraar Kristof Driessens. Gisteren tijdens een les statistiek ging het over de spreidingsmaten. Kunt u de vragen juist beantwoorden?


De eerste stagedag

16 november was het een spannende dag voor 5 Verzorging: ze gingen voor het eerst op stage. Net voor de vakantie oefenden ze nog enkele technieken bij mevrouw Gerarts. Ze waren er dus he-le-maal klaar voor. 

Foto: mevrouw Gerarts

Meer foto's zien? Ga naar onze Facebookpagina.


Gezonde voeding?

Daar weet 4O&Ra nu alles over! De leerlingen werkten de hele namiddag gemotiveerd mee tijdens een hoekenwerk over dit thema. Een pluim voor de leerlingen! 
Meer foto's zien? Ga naar onze Facebookpagina.

Foto: Debby Van Paesschen


Wall of fame

De leerlingen uit 6 STW toverden, onder leiding van Ash Bowland, onze gang om tot een echte 'wall of fame'. Er werden portretten van leerlingen en leerkrachten (zonder mondmasker!) en inspirerende quotes op de ramen getekend. Met deze raamtekeningen hopen we de leerlingen te motiveren in deze moeilijke periode. #virgotegencorona

Wilt u het resultaat zien? Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan.


Code Oranje

Onze school bevindt zich momenteel in kleurcode oranje. We proberen iedereen zo veilig mogelijk les te geven op school. Gezien de omstandigheden wordt er ook af en toe afstandsonderwijs gegeven. Hieronder een schema voor onze leerlingen. 


Mini-onderneming in de kijker: Cemazing

Deze mini-onderneming gaat voor het ruwere werk! Cemazing maakt tafels en stoelen uit cement. Deze handgemaakte meubels passen perfect in elke moderne huiskamer. Een tafel of een stoel van Cemazing geeft die extra stoere touch aan je interieur. Een echte eyecatcher!
Volg hen via Instagram: https://www.instagram.com/cemazing/
Of stuur een berichtje via hun Facebookprofiel Cemazing Decoration


We dansen de vakantie in ...

We dansen de vakantie (coronaproof) in. Op geregelde momenten tijdens het schooljaar organiseert de leerlingenraad van de eerste graad 'Muziek op de speelplaats'. Deze maand was het de beurt aan 1Ba en 2MWa om de muziek te kiezen. En dat deden ze goed! Meer foto's? Ga naar onze Facebookpagina.


Mini-onderneming in de kijker: Engraving Design

Met trots stellen we een tweede mini-onderneming voor. Bij deze 3 meisjes lijkt het ondernemen wel in hun bloed te zitten. Ze combineren vakmanschap met creativiteit. Ze maken unieke stuks, volledig naar wens van de klant. Een product uit glas of hout laten graveren met een persoonlijke boodschap? Eén adres: Engraving Design!


Bestel nu je cadeautjes voor onder de kerstboom via
Facebook: https://www.facebook.com/Engravingdesign20
Instagram: https://www.instagram.com/engravingdesign/


Wist je dat...

je ons vanaf nu ook kan volgen op onze gloednieuwe Facebookpagina? 

Klik hier en volg ons!


Mini-onderneming in de kijker: Walk&Wear
Vandaag stellen we jullie onze eerste mini-onderneming voor: Walk&Wear. En of de school trots is.
Walk&Wear staat voor draagcomfort, creativiteit en originaliteit. Unieke schoenen en T-shirts tegen betaalbare prijzen.

Graag meer info? Volgen dan maar.

22 oktober 2020

Een terugblik naar het posterproject #virgotegencorona

Klik hier om alle posters te bekijken.


Afstandsonderwijs

Beste ouders

Na overleg met de algemeen directeur, coördinerend directeur basisonderwijs, het schoolbestuur en de preventiedienst van KOV werd er beslist om vanaf dinsdag 13 oktober de school voor een week te sluiten.


Wij schakelen voor de rest van de week over op afstandsonderwijs, dit van dinsdag 13 oktober tot en met vrijdag 16 oktober. De school gaat dus voor een week dicht.

 


5 Verzorging wordt klaargestoomd voor hun allereerste stage

In onze richting Verzorging vinden heel wat jongens en meisjes hun draai.

Eind oktober gaan ze voor het eerst op stage. Tijdens de praktijklessen worden ze voorbereid op het werk in het woon-zorgcentrum. We wensen hen alvast veel succes.

   

 

29 september 2020