..  Virgo Plus
 

Voor meer foto's kan u terecht op onze Facebookpagina en Instagrampagina.


Aanmelden en inschrijven?


Vanaf maandag 29/11 schakelen we over op deeltijds of voltijds afstandsonderwijs

De overheid besliste om vanaf maandag strengere veiligheidsmaatregelen op te leggen in de secundaire scholen om de verspreiding van Corona te beperken.

Sommige maatregelen zijn echter moeilijk haalbaar wanneer alle leerlingen en leerkrachten samen in de school aanwezig zijn. Daarnaast zijn we ook bezorgd dat onze leerlingen met examens zouden ziek worden of in quarantaine moeten gaan.

Daarom hebben we besloten om tot aan de kerstvakantie (voltijds of deeltijds) afstandsonderwijs te organiseren. Bekijk onderstaande schema's goed om te weten wanneer jij op school verwacht wordt.

  

 

 


Op zoek naar een nieuwe school voor uw kind?

Zit uw kind in het 5e of 6e leerjaar? Bent u op zoek naar een school voor uw kind? 

We nodigen u uit op onze infoavond op dinsdag 30 november 2021. Deze zal online doorgaan en start om 19u. 

In onze nieuwe brochure vindt u meer algemene info over onze school en onze eerste graad. 

Bent u op zoek naar meer info over ons studieaanbod van de eerste graad, bekijk dan onze presentatie hieronder. Gebruik de pijltjes om te navigeren.

 

 


Bestelde je nog geen laptop?

Bestelde je nog geen laptop voor schooljaar 2021-2022? Bekijk dan zeker volgend filmpje.


Dag van de leerkracht

Vandaag zetten we onze leerkrachten in de bloemetjes! Bedankt om het elke dag opnieuw weer te doen "klikken".


En toen werd het stil op Virgo Plus...

Leerlingen, personeelsleden en directie van Virgo Plus melden u met grote verslagenheid het onverwachte overlijden van Maïssa, leerling uit 2A. Onze gedachten gaan naar haar ouders, familie en vrienden.

Maïssa werd gisteren onwel tijdens de les. De leerkrachten en schoolmedewerkers hebben haar de eerste zorgen toegediend. Ook de zorgverstrekkers van de MUG hebben hun uiterste best gedaan. Tot onze grote spijt kregen we 's avonds het bericht dat Maïssa het niet gehaald heeft.

Dat dit is kunnen gebeuren, is onwezenlijk.


Schoolkalender

Raadpleeg hier onze schoolkalender voor het schooljaar 2021-2022.


Start van het nieuwe schooljaar

De 'countdown' naar het nieuwe schooljaar is begonnen. We verwelkomen jullie met heel veel enthousiasme op woensdag 1 september.


Boeken bestellen voor 5 juli 2021


Zomerinschrijvingen


Bestel je laptop vanaf nu!

Op 1 september 2021 zal Virgo Plus starten als laptopschool. Dat betekent dat we van onze leerlingen verwachten dat zij een eigen laptop meebrengen naar de school. Ook Het College en TechnOV starten op hetzelfde moment. We kiezen voor één bepaald type laptop voor alle studierichtingen en leerjaren. Alle leerlingen zullen dus dezelfde laptop hebben. Hierdoor hebben zij ook allemaal dezelfde mogelijkheden.

Voor de aankoop van de laptops zal er samengewerkt worden met Signpost. Dit bedrijf staat in voor de levering, de verzekering, de betaling en de herstelling. De leerlingen zullen de betaling kunnen spreiden over twee, drie of vier jaar. Omdat ouders het bedrag zullen kunnen spreiden over vele maanden, zal dit financieel haalbaar zijn voor alle gezinnen. Daarnaast krijgen onze leerlingen die in september 2021 instappen in ons laptopproject een korting op de schoolfactuur van 110 EUR per schooljaar, zolang ze bij ons leerling zijn en dit gedurende maximaal 4 jaar.

We spreiden dit over twee schooljaren:

  • op 1 september 2021 starten we met 1A/B, 2A/B, 3 BSO/ TSO, 5BSO/TSO en 6BSO.
  • op 1 september 2022 verwachten we dat ook de leerlingen van 4BSO/TSO, 6TSO en 7BSO een eigen laptop aankopen.

In deze brochure vind je info over het toestel waarmee we zullen werken, de voordelen, de prijs, de financiële hulp die de school biedt en hoe het toestel te bestellen.

Hieronder vind je praktische info over hoe je de laptop kan bestellen. Doe dit ten laatste op 15 juli voor een vlotte levering. Je kan ook het filmpje bekijken.


Vernieuwd onderwijsaanbod in het derde jaar

De onderwijsvernieuwing, die twee jaar geleden is gestart, loopt verder... Volgend schooljaar wordt het derde jaar vernieuwd! Nieuwsgierig naar ons studieaanbod? Bekijk zeker onze presentatie.

In deze presentatie vind je

  • uitleg over ons studieaanbod voor het derde jaar: lessentabellen, profiel van de leerling, toekomstmogelijkheden, ...
  • uitleg over ons studieaanbod voor de andere jaren
  • leuke foto's en filmpjes zodat u zich een beeld kan vormen over ons domein en onze schoolinfrastructuur

Klik met de pijltjes op je toetsenbord naar onder of boven, scroll of navigeer door het icoontje rechtsonder te gebruiken. 

 

Nog meer info nodig? 

Ga naar onderwijsaanbod in het menu of blader door onze digitale folder 'studieaanbod'.


Info aanmelden 1 A en B en inschrijven
?Vanaf 29 maart kan je je kind voor onze school aanmelden voor inschrijving in 1A en 1B.
??Voor het 2e tot en met het 7e leerjaar is er geen apart aanmeldingssysteem. De inschrijvingen daarvoor starten vanaf maandag 19 april. Je vindt hier meer informatie over bij 'inschrijvingen'.

Digitaal infomoment op woensdag 24 maart
?? Jammer genoeg kunnen we onze toekomstige leerlingen en hun ouders niet ontvangen op onze school voor een openschooldag.
?? Jullie konden al heel wat filmpjes en informatie bekijken op onze facebookpagina en onze website (www.kov.be/virgoplus), maar we willen jullie toch ook de kans geven om vragen te stellen. Daarom voorzien we op woensdag 24 maart een digitaal infomoment.
?Tijdens dit digitaal infomoment laten we jullie kennismaken met de school en haar werking. Directie en leerlingbegeleiders zullen nadien verder ingaan op jullie vragen.
?? Interesse?
Hier vinden jullie de link om in te schrijven op dit digitaal infomoment via Teams.

Online aanmelden voor 1 A of 1 B of inschrijven?

     

 

Meer informatie vind je hier.