..  Virgo+
 
Laatste activiteit van 6VZ in WZC Rietdijk

Op 22 juni heeft 6 Verzorging haar laatste activiteit uitgevoerd in WZC Rietdijk: ZUMBA-GOLD. Er werden vooraf eenvoudige danspassen voor bedacht en uitgewerkt. 
Met veel enthousiasme werd er door de zorgvragers, zowel de vrouwen als de mannen, meegedanst. 'Dit moet meer gebeuren!' weerklonk het door de zorgvragers...


Bekijk foto's 6VZ laatste activiteit
22 juni 2018

Leerkracht voor 1 dag

Vandaag voerde 5 STW de laatste IO-opdracht voor dit schooljaar uit: Leerkracht voor 1 dag.

Ze lieten hun petekinderen van 1 STV kennismaken met 4 vakken uit de richting STW : Expressie, Natuurwetenschappen, Sociale Wetenschappen en Voedingswetenschappen. Ze gaven een interactieve les over een lesonderwerp dat dit schooljaar behandeld werd.

Hun petekinderen waren enthousiast en voor 5 STW was het een bijzonder leerrijke ervaring!

Bekijk foto's Leerkracht voor 1 dag 5 STW
07 juni 2018

3de doe-dag voor 6VZ

Op woensdag 6 juni ging de 3e doe-dag door van de GIP-6 Verzorging. We mochten rekenen op de samenwerking met de kleuterschool 'de Knipoog'.
Voor dit deeltje moesten de leerlingen per 2 een leeshoekje inrichten. 'In het bos, in de zee, op de boerderij, aan het kasteel, in de slaapkamer, ...' werd een verhaal verteld waarbij de kleuters interactief betrokken werden. De kindjes van de eerste kleuterklas waren één en al oor... ze luisterden geboeid tot de laatste minuut!

Bekijk foto's 3de doe-dag GIP 6VZ
06 juni 2018

GIP-dag van 7TBZ

De leerlingen van 7TBZ werkten een heel schooljaar naar deze dag toe. Alles begon met een interview bij de oude zorgvragers, want ze moesten te weten komen wat deze personen nog eens HEEL GRAAG wilden doen als activiteit.

Na een enquête wisten de leerlingen het: wandelen, koken, dieren verzorgen, naaien, dansen en tuinieren! Voor sommige leerlingen was dit een heus avontuur, want soms was de activiteit ongekend terrein... maar het werd een leerrijke namiddag in een mooi versierde zaal. Er werd volop werd genoten door jong en oud. Eerst was er de inspanning, gevolgd door een heerlijk drankje en cake.

Bekijk foto's GIP 7TBZ
24 mei 2018

NIEUWSBRIEF mei

Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken.

18 mei 2018

3VV in Brussel en Mini-Europa

Vandaag maakten onze 3VV'ers een uitstap naar Brussel. Daar bezochten ze het Atomium, zowel in grote als kleine versie...

Bekijk foto's 3VV Brussel
15 mei 2018

Verkeerdag 2de-jaars
Op dinsdag 15 mei werden de leerlingen van ons tweede jaar ondergedompeld in de wereld van het verkeer.
  • Wat is een dode hoek?
  • Wat moet ik doen wanneer ik iemand bewusteloos aantref?
  • Waarvoor dient de app 112?
  • Mag ik fietsen en terwijl een selfie nemen?
  • Welk gevaar loop ik wanneer ik een spoorweg zomaar oversteek?
  • Hoe kan ik een fietsband repareren zonder mijn wiel te verwijderen?
  • Wat zie ik en wat zie ik niet vanuit de cabine van een vrachtwagen?
  • Wat wordt van mij verwacht op een Lijnbus?
  • Hoe ontsnap ik uit een brandende bus?
De aanwezige leerkrachten genoten duidelijk van het enthousiasme en de medewerking van al onze tweedejaars. Op het einde van de dag werden ze dan ook terecht beloond met een verfrissend ijsje.
Het was een topactiviteit!!!


Bekijk foto's Verkeersdag 2de jaars
15 mei 2018

Moederdag-welness o.l.v. 7TBZ in het wijkhuis Kassei

Toen we aankwamen, waren de 'mama's' zich al aan het verheugen op wat komen zou.
7TBZ heeft bijna iedereen onder hen verwend met een hand-, gelaats- en of voetmassage... met als kers op de taart: nog wat make-up! Er werd volop genoten... De verwennerij werd met een krachtig applaus voor onze leerlingen bestempeld.

'Tot volgend jaar!' weerklonk het...

Bekijk foto's 7TBZ: Samenwerking OCMW Vilvoorde en Virgo
14 mei 2018

Quiz door 6VZ

Als toepassing op de leerstof, organiseerden de leerlingen van 6VZ in kleine groepjes een quiz voor de bewoners van WZC Rietdijk. Ze begonnen met elk een thema te kiezen. Daar stelden ze dan vragen over op.
Tijdens het uitvoeren van de quiz, begeleidden de leerlingen de oude zorgvragers. Er werd hard nagedacht, maar vooral veel gelachen... en lekker gegeten van de cake die de leerlingen hadden voorzien!

Bekijk foto's 6VZ Quiz in WZC Rietdijk
03 mei 2018

5STW organiseert een sportdag voor de lagere school

De leerlingen van 5 Sociale - en Technische Wetenschappen organiseerden op 3 mei een sportdag voor het vijfde leerjaar van basisschool 'De Knipoog'.
Fitheidstesten, een gezond voedingsmoment en een sportactiviteit in het thema 'Escape game' stonden op het programma.

 

Bekijk foto's Sportdag 5 STW
03 mei 2018

7TBZ ondersteunt tijdens de 'Week van de valpreventie'

De leerlingen van 7TBZ mochten de zorgvragers van WZC Rietdijk begeleiden bij het stoelturnen en de rollator-cha-cha-cha. Nadien waren er nog allerhande gezelschapsspelen. Er heerste een ware competentiestrijd... Iedereen wou winnen! Met de nodige motivatie slaagden de leerlingen er in om iedereen te laten presteren. De tijd vloog voorbij... Iedereen had het naar zijn zin!

Bekijk foto's 7TBZ Valpreventie
26 april 2018

B-stroom project: Een reis rond de wereld!

Onze leerlingen maakten tijdens het B-stroom project een boeiende reis rond de wereld. Daarbij ontdekten ze allerhande gebruiken en typische kenmerken van vele landen door toffe, sportieve en vaak erg smakelijke opdrachtjes.

Om af te sluiten was er ook het internationale buffet. Smullen geblazen!

Bekijk foto's B-stroom project
23 maart 2018

Workshop 4STW B - Belvue museum Brussel: Vooroordelen? Oogkleppen af!

4STWb volgde een zeer interessant workshop over democratie en burgerschap.

Vooroordelen? Onze blik op de wereld is toch wat verruimd!

01 maart 2018

Valentijnsfuif eerste graad

Om de vakantie goed in te zetten en ook het thema Valentijn in de spotlights te zetten, werd voor de leerlingen van de eerste graad een heuse Valentijdsfuif georganiseerd.

Er werd veel gedanst en dat bewijzen de foto's!

Bekijk foto's Valentijnsfuif
09 februari 2018

Zonnestralen tegen pesten!

In het kader van de Week tegen pesten, schreven de leerlingen van 6VZ elk 'de belangrijkste eigenschappen van een vriend(schap)' op een hand. We maakten alle handen vast aan de zon 'iedereen is mooi en uniek'. Zo kon deze echt gaan stralen...

08 februari 2018

5STW leest voor!

5 STW schreef voor het vak IO een eigen kinderverhaal met bijpassende illustraties.

Gisteren mochten zij hun verhaal gaan voorlezen in de tweede kleuterklas van basisschool 'De Knipoog'.

Bekijk foto's 5STW leest voor
02 februari 2018

3BSO volgde DE klimaatworkshop

3BSO volgde deze week een klimaatworkshop, waarin ze aan de hand van praktische proefjes leerden over de opwarming van de aarde en ook hun eigen ecologische voetafdruk konden berekenen.

Zo stijgt ons milieubewustzijn en letten we voortaan beter op ons consumptiegedrag!

30 januari 2018

NIEUWSBRIEF januari-februari

26 januari 2018

Begeleiding Sint door 6 Verzorging

Op 6 december 2017 mochten de leerlingen van 6 Verzorging de Sint begeleiden. Hiervoor verdeelde de klas zich in 3 groepen. 
Eén deel ging naar het WZC Rietdijk om de bejaarden te verrassen met wat lekkers en een Pietendans. Een ander deel van de klas trok naar BLO Klavertje Vier op de step, om aan de kinderen te vertellen wat er allemaal in het grote boek stond geschreven. Natuurlijk moest er hier ook speelgoed en lekkers worden uitgedeeld.
De laatste groep werd in de St Jozefschool verwacht. De Pakjespieten, de Strooipieten en de Opwarmpieten gingen van klas tot klas om de kindjes voor te bereiden op de komst van de Sint.
Gelukkig waren er geen stoute kinderen, dit jaar...

Bekijk foto's Begeleiding Sint 6 Verzorging
06 december 2017

Onze school in de krant!

Dankzij de prijzen die onze school recentelijk binnenhaalde, wordt ook in de nationale pers aandacht besteed aan de kwaliteit van het ondernemerschapsonderwijs op onze school.

Het artikel kan je lezen op de website van De Tijd. Kijk ook zeker naar de foto's van enkele jonge ondernemers uit 7Kantoor!

06 december 2017

Reminiscentie in WZC Rietdijk

Als onderdeel van de GIP van 6VZ vond in Woonzorgcentrum Rietdijk een remeniniscentie plaats. De leerlingen kozen per twee een thema. Aan de hand van oude voorwerpen rond dit thema, die ze zelf bij elkaar moesten zoeken, vertelden de oude zorgvragers over hun verleden... Mooie herinneringen werden opgehaald en gedeeld!

Een luisterend oor bieden is ook een belangrijke vaardigheid die we hier op school inoefenen. Het is een essentieel onderdeel van de functie van een zorgverlener!

Bekijk foto's Deel 1 GIP 6VZ
01 december 2017

Soep op de stoep!

 

01 december 2017

Begeleiding sportdag door 6VZ, 7TBZ en 7KZ

Op donderdag 23 november mochten de leerlingen van 6 Verzorging, 7 Thuis- en bejaardenzorg en 7 Kinderzorg de leerlingen van de BLO-scholen begeleiden bij hun sportdag. In de sportzaal hielpen we deze kinderen om overal op, onder, ... te klimmen of te kruipen, ... We slaagden er ook in om hun angsten te overwinnen. Het werd een leuke, maar toch ook vermoeiende dag!

Bekijk foto's Begeleiding sportdag door 6VZ 7TBZ 7KZ
23 november 2017

TES-award voor onze school!

Virgo+ heeft al vele jaren ervaring met mini-ondernemingen, dat om het ondernemerschap bij onze leerlingen aan te leren, niet uit boeken, maar door praktische oefeningen. In 2015 werd deze inzet van ons team beloond met de titel ‘Vlajo Ambassadeurschool’. Er zijn momenteel nog maar 37 scholen die deze titel hebben gekregen. ( https://www.vlajo.org/wat-doet-vlajo/ambassadeurscholen )

Omdat we bij Virgo+ ons blijven inzetten voor ondernemerschapsonderwijs hebben we ook deelgenomen aan het ICEE-onderzoek. Dit is een onderzoek, in opdracht van de Europese Unie, naar de gevolgen van ondernemerschapslessen binnen het secundair onderwijs. Er namen 25 scholen van 5 Europese landen aan deel. Om te kunnen kwalificeren voor dit onderzoek, moesten we er voor zorgen dat minstens 50% van alle leerlingen van het laatste jaar ondernemerschapsonderricht zouden krijgen. Geen gemakkelijke opdracht , omdat ondernemerschap jammer genoeg nog niet in alle richtingen in de leerplandoelstellingen is opgenomen. Dankzij de inzet van de leerlingen en verschillende leerkrachten zijn we toch in dit opzet geslaagd. Van 15 tot 17 november werden de eerste resultaten van het onderzoek bekendgemaakt en besproken. Daarom vertrok de directeur, Johan van Engelant, samen met twee voortrekkers op het gebied van mini-ondernemingen, Nabil Foki en Andreas de Bie, naar Tallinn. Er werd hard gewerkt en ons netwerk werd verder uitgebreid. (http://icee-eu.eu/ en http://www.jaeurope.org/medias/news/501-major-multi-country-research-shows-the-different-positive-impacts-of-entrepreneurship-education.html)

Tevens werden in Tallinn the Entrepreneurial School (TES) Awards 2017 uitgereikt. Deze prijs werd nog maar voor de tweede keer georganiseerd. "Als directeur van Virgo+ ben ik fier om deze trofee voor ons land mee naar huis te mogen brengen. (http://entrepreneurialschool.eu/news/tes-awards-2017---announcement-3188/). Het is een prijs de duidelijk maakt dat we als schoolteam goed bezig zijn. Ik dank dan ook alle leerlingen en leerkrachten, nu en in het verleden, die samen aan deze weg getimmerd hebben. Ik ben ook de organisatie Vlaamse Jonge Ondernemingen zeer erkentelijk. Vlajo is een onderdeel van JA Europe (https://www.vlajo.org/). Cecilia Vertongen is de contactpersoon van Vlajo bij Virgo+. Zij is iemand waar we echt op kunnen rekenen", aldus een erg tevreden directeur Van Engelant.

De prijs werd uitgereikt door Caroline Jenner, CEO bij JA Europe en Rodrigo Ballester, kabinetsmedewerker bij Tibor Navracsics, EC en werd voor Virgo+ in ontvangst genomen door Johan van Engelant, Nabil Foki en Andreas de Bie.

 
20 november 2017

CWXRM

De leerlingen van 1B maakten in het mobiel atelier van Coming World Remember Me beeldjes uit klei.

Elk beeldje voor een gesneuvelde op Belgische boden... De 600 000 beeldjes staan volgend jaar in Ieper.


Bekijk foto's CWXRM
09 november 2017

Een dag op Virgo+!

Ook na de vakantie vliegen we er op Virgo+ terug in!

Kijk even mee hoe zo'n dag er precies uitziet...

 
Bekijk foto's Een dag op Virgo!
06 november 2017

NIEUWSBRIEF november 2017

03 november 2017