..  Het College
 
Welkom 03 juli 2020


Info over 1 september 2020 02 juli 2020

Geachte ouder, beste leerling, 


Zoals jullie weten werd er beslist om in het onderwijs met kleurcodes te werken aangaande Covid. Zie website Onderwijs Vlaanderen. 

Als de zaken blijven hoe ze momenteel zijn, starten we op 1 september in code geel. Dat wil zeggen dat leerlingen maar 4 dagen naar school mogen komen. Het meest logische is dan dat ze woensdag thuis blijven. Realistisch zijn er 2 keuzemogelijkheden om de school op 4 dagen te organiseren.

De eerste theoretische mogelijkheid is dat er woensdag afstandsonderwijs wordt gegeven. Dat is echter maar theoretisch mogelijk, omdat we onvoldoende vaklokalen hebben om alle vakken in de vaklokalen te laten doorgaan op de andere 4 dagen.

De enige overblijvende mogelijkheid is dan om alle lessen op 4 langere dagen te organiseren. We begrijpen dat dit geen ideale oplossing is, het is wel een haalbare oplossing. Concreet wil dat zeggen dat de lessen beginnen om 08:20 en eindigen om 17:00. De pauzes worden ingekort tot 10 minuten en de middagpauze begint voor sommigen om 11:50 en voor anderen om 12:40. (zie onder) Het voordeel is dat in principe woensdag een lesvrije dag wordt. Scholen gaan lokaal wel bekijken of het interessant en mogelijk is, om zaken zoals bijvoorbeeld stage wel te organiseren op woensdag. Indien dat nodig is, wordt de woensdag natuurlijk gecompenseerd. We begrijpen dat deze reorganisatie voor sommige mensen inhoudt dat ze ook in hun privéleven bepaalde aanpassingen zullen moeten doen. Daarom hielden we er aan jullie hierover vandaag in te lichten.

Het is de bedoeling dat we dit uurrooster een volledig schooljaar gaan volgen, ook als we naar code groen gaan (pas als er een vaccin is). Als we naar code oranje gaan, is het de bedoeling dat klasdeel A de eerste week komt en opdrachten krijgt voor week 2. Klasdeel B komt dan de tweede week en zo verder.

We hebben op de verschillende overlegorganen hier echt over nagedacht en alle voor- en nadelen besproken. Dit is voor onze scholen de beste oplossing. We hopen met zijn allen dat we het schooljaar daarna weer gewoon gaan kunnen werken. Dank voor jullie begrip en samenwerking.


Johan van Engelant, algemeen directeur KOV vzw

 

De dagelijkse uurregeling zou er in code geel zó uitzien:Inschrijven in het Sec. Onderwijs 2020-2021 04 mei 2020

Wanneer kan je inschrijven voor 1A?

1)  Digitaal aanmelden van 30/03/2020 (14.00u) tot 24/04/2020 (14.00u) op https://aanmelden.school

Als u geen gebruik hebt gemaakt van de aanmeldperiode, kan u vanaf 13/05/2020 uw kind op de wachtlijst plaatsen. U stuurt hiervoor een mail naar leden.secretariaat.college@kov.be.

2)  Inschrijving verzilveren vanaf 13/05/2020 

Meer informatie: download de brochure
 

Wanneer kan je inschrijven voor het 2de jaar tot en met het 6de jaar?

>  Vanaf zondag 17/05/2020

>  Op afspraak:   02 / 257 10 40   of    info.college@kov.be

   
                       

De brochure van Het College vind je hiernaast (rechts).

Hierin staat de info over de richtingen en opties die we aanbieden in alle jaren.


   

De keuzemogelijkheden van 1 naar 2 (voor de ouders) 13 mei 2020

Dit uitzonderlijke schooljaar loopt op haar einde. Daarom nog wat informatie voor de (ouders van) leerlingen in het 1ste middelbaar.

In het filmpje dat je hiernaast kan aanklikken, wordt er uitleg gegeven over de overgang van het 1ste naar het 2de jaar.

   

Informatie voor de toekomstige leerlingen 08 april 2020

Volgende informatie is bestemd voor onze toekomstige leerlingen.

In deze filmpjes worden 4 componenten van de werking van onze school uitgelegd. 

 


Overlijden oud-leerling Ellen Marcelis 02 april 2020
Met diepe droefheid melden wij jullie het overlijden van onze oud-leerling Ellen Marcelis. Haar plotse overlijden heeft ons allen diep geraakt.

Ellen werd leerling van onze school op 1 september 2013 en studeerde af in 2015. Wij hebben haar leren kennen als een heel wijze, intelligente, gevoelige en talentvolle leerling met een brede interesse.
Ellen krijgt voor altijd een plaats in ons College-hart. Wij wensen dat de liefde voor haar iedereen de nodige kracht mag geven om verder te gaan.

Onze gedachten zijn bij haar broer Kevin, haar ouders, haar familie, vrienden en onze oud-leerlingen. Ons kaarsje brandt voor jullie in deze uiterst moeilijke tijden. 


Overlijden oud-leerling Marcel Baert 17 maart 2020

Vandaag bereikte ons het dramatische nieuws dat onze oud-leerling Marcel Baert gisteren om het leven is gekomen na een tragisch verkeersongeval.
Wij zijn erg geschrokken en diep bedroefd. Zijn originaliteit, creativiteit, enthousiasme en uitzonderlijk engagement maakte van Marcel een zeer geliefde leerling bij medeleerlingen en leerkrachten. Altijd klaar voor een babbel, een lach, een grapje, een creatieve vondst, maar ook voor het serieuzere werk, waarbij we ons vooral zijn strijd voor het klimaat herinneren.


Beste familie, leerlingen, oud-leerlingen, ouders, collega's, en iedereen die op één of andere manier met Marcel verbonden is: het is in deze coronaperiode nog veel moeilijker om zo een onmenselijk verdriet te dragen. Wij zijn in gedachten bij jullie, en willen jullie op alle mogelijke manieren een hart onder de riem steken, al zijn we niet bij elkaar. Marcel krijgt voor altijd een plek in ons College-hart. We sturen jullie onze allerwarmste en innigste groeten.
Directie en personeel van Het College Vilvoorde

 

           

Openschooldag op 14 maart gaat niet door! 11 maart 2020
Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan,

gaan het JES-weekend en de openschooldag niét door op zaterdag 14/3! 

Wij houden u verder op de hoogte.

Tweedejaars naar Namen en Luik 09 maart 2020

Vandaag mochten de tweedejaars de hele dag Frans praten. Het was zelfs de bedoeling, want ze maakten een bezoek aan Namen en Luik.

 


Dag van de zesdes 21 februari 2020

De dag voor de krokusvakantie nemen de zesdes traditioneel het heft in handen. Ze entertainden de hele school met veel spektakel.

   

Mooimakers 06 februari 2020
Een team van leerlingen  heeft een sterk  engagement.  In en rond de school verwijderen ze afval om een mooiere omgeving te bekomen.

Middagactiviteiten 28 januari 2020

In onze school worden er heel wat activiteiten georganiseerd tijdens de middagpauze. Leerlingen kunnen dan gezelschapsspelletjes spelen, voetballen op de speelplaats, zingen, aan de computer gaan werken, in de bibliotheek boeken gaan lezen en nog véél méér.

 


Ondernemers voor de klas 13 januari 2020
 

Vandaag begon over heel Vlaanderen 'Ondernemers voor de klas', een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen).

Leerlingen van Het College hadden de eer om toponderneemster Michèle Sioen, CEO van de gelijknamige textielgroep, op bezoek te krijgen. Haar uitleg en passie over ondernemen konden vele leerlingen begeesteren.

Vlajo zette ook een verslagje online.


Actie 'Veilig verkeer' 09 januari 2020
  Deze week stond in het teken van veilig verkeer. Er werden verschillende workshops georganiseerd  over dit belangrijke thema.

Een nieuw jaar! 07 januari 2020

Het College wenst iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar!

       

 

Intussen is het tweede trimester van start gegaan met de verkeersweek. De leerlingen doen workshops die met het thema 'verkeer en veiligheid' te maken hebben.


Kinder- en jeugdboekenjury 11 december 2019
Sommige woensdagnamiddagen verzamelen er boekenwurmen uit de eerste graad samen met mevrouw Seghers. Ze bespreken dan de verschillende boeken die ze gelezen hebben.

Prehistorisch museum 29 november 2019

 

  De eerstejaars trokken naar het prehistorisch openluchtmuseum in Aubéchies (provincie Henegouwen).

Uitstap naar Xanten 18 oktober 2019
De vierderjaars van de richting Latijn trokken naar Xanten in Duitsland. Hier is een museum over het Oude Romeinse Rijk.

Scholenveldloop 15 oktober 2019

Vandaag namen alle middelbare scholen van Vilvoorde deel aan de jaarlijkse scholenveldloop in Domein Drie Fonteinen.Iedereen liep eerst het grote parcours. Nadien liepen de vijf snelsten van elke school nog een finale op de atletiekpiste.


Bij de meisjes van het eerste jaar won Karla Devriendt van 1I van onze school. Proficiat!


De vierdejaars naar Kent 10 oktober 2019

De vierdejaars trekken traditioneel voor enkele dagen naar Kent.


CLIL-clip 30 september 2019

De videoclip over CLIL die vorig schooljaar gemaakt werd (zie post van 14 juni), is in de prijzen gevallen! De clip staat zelfs al op de website van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen!

En ter gelegenheid van de 10 000ste view van deze clip CLIL with Mister V @ Het College Vilvoorde heeft de ploeg van Mister V twee nieuwe clips gemaakt:

The Making Of en     The Big Final!

     

Tweedaagse eerstejaars 27 september 2019

 

De eerstejaars trokken naar goede gewoonte  op tweedaagse haar domein Heibrand in Westmalle. Ondanks het slechte weer deden we een heel aantal activiteiten waarbij leerlingen en leerkrachten elkaar beter leerden kennen. 

 

Het waren weer twee dagen om nooit te vergeten!


Eerste schooldag 03 september 2019

De eerste schooldag was voor iedereen weer een spannende gebeurtenis. Enkele sfeerbeelden...


Het nieuwe schooljaar 31 augustus 2019
     
Beste leerlingen
 
De vakantie loopt ten einde. Hopelijk hebben jullie ervan genoten en zijn jullie klaar voor een nieuwe start.
 
Graag herhalen we dat het schooljaar voor jullie start op maandag 2 september.
De eerstejaars komen op maandag 2 september naar school van 8.20u tot 12.00u en de tweedejaars van 12.55u tot 15.40u.
Breng jullie infomap, tablet, vervoersmap en schrijfgerief mee!

De derdejaars worden die dag op school verwacht van 9.00u tot 15.25u, de vierdejaars van 9.30u tot 15.25u, de vijfdejaars en de zesdejaars van 10.20u tot 15.25u.
 
Geniet nog van de laatste vakantiedagen en graag tot maandag!

Overlijden Merel De Prins 30 oktober 2015
 

Alle leerlingen, personeelsleden en de directie van Het College zijn in diepe rouw om het plotse overlijden van Merel De Prins uit klas 1A. Zij kwam op woensdag 28 oktober om het leven na een verkeersongeval op weg naar huis. Wij verliezen met Merel een goedlachse, lieve, behulpzame en talentvolle leerling. Onze gedachten zijn voortdurend bij Jens, de ouders en de grootouders en iedereen die getroffen is. Wij delen hun immense verdriet en bieden onze steun aan, nu en in al de moeilijke jaren die nog komen. Merel krijgt voor altijd een plaats in onze school.