..  Het College
 
Welkom 01 januari 2021


Inschrijven voor 2de tot 6de jaar 19 april 2021

Leerlingen die zich graag in onze school willen inschrijven voor het 2de tot en met het 6de jaar, kunnen zich aanmelden vanaf 19/4 via deze deze link.


Inschrijvingen voor het schooljaar 2021-2022 24 maart 2021

 

Alle secundaire scholen uit Vilvoorde gebruiken voor de inschrijvingen in het eerste jaar een digitaal aanmeldsysteem. Het digitaal aanmelden start op maandag 29 maart 2021 (14.00 uur) tot en met maandag 26 april 2021 (14.00 uur). 

Om in te schrijven moet je naar de website www.naarschoolinregiovilvoorde.be.

Meer informatie kan je nu al vinden via dit infofilmpje.

De voorrang voor broers en zussen blijft behouden, maar ook zij moeten zich digitaal aanmelden. Voor hen is de inschrijving verzekerd.

Op donderdag 6 mei 2021 ontvang je je schooltoewijzing. Je moet deze bevestiging vervolgens omzetten naar een definitieve inschrijving in de school. Dat kan vanaf maandag 10 mei 2021 tot en met vrijdag 4 juni 2021.


Digitaal infomoment 05 februari 2021

Info voor nieuwe leerlingen 1ste jaar:

Woensdag 17 maart om 19u zal directeur Vera Maes, samen met de leerlingenbegeleiders en een aantal leerkrachten (CLIL, STEM en Latijn) digitaal extra uitleg geven om jullie te laten kennismaken met de warme leer- en leefomgeving van onze school.

Er zal mogelijkheid zijn om vragen te stellen via de chatfunctie of om in interactie te gaan.

Wil je deelnemen aan dit digitaal infomoment, schrijf je dan in via deze link. Via e-mail zal je een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Teams-meeting.

Bubbelbezoek

De aanvragen voor een bubbelbezoek, via deze link, worden volop geregistreerd. We contacteren je zo snel mogelijk van zodra de maatregelen versoepelen en we je op een corona-veilige manier (maximaal 3 personen – volgens hygiënemaatregelen) mogen rondleiden op school. We hopen dat de maatregelen kunnen versoepelen in de loop van het derde trimester. Het blijft dus afwachten.

Voor extra informatie kan je de algemene folder van Het College en de brochure voor het studieaanbod (enkele posts hieronder) openen, maar bekijk vooraf ook zeker onze beide Sways:

  • Welkom in Het College 
  • Het College onder de loep (NIEUW)

(Als je de filmpjes e.d. op ideale grootte wil zien, dien je de Sway te maximaliseren door op de knop met de vier pijltjes - rechtsboven - te klikken.)


Virtuele voorstelling van onze school 22 januari 2021

Omwille van de huidige Corona-maatregelen kunnen dit schooljaar de infoavond, de doedagen voor de zesdeklassers en de openschooldag niet plaatsvinden.

Via onderstaande Sway-voorstelling kunnen jullie kennismaken met de school. Aan de hand van filmpjes, foto's en lessentabellen bieden we jullie een kijk op het studieaanbod en op het leren en leven in de school. Als je de filmpjes e.d. op ideale grootte wil zien, dien je de Sway te maximaliseren door op de knop met de vier pijltjes (rechtsboven) te klikken.

Vind je moeilijk je weg in de digitale informatie en wens je een bubbelbezoek te brengen aan de school? Neem dan graag contact op via deze link. Dan bekijken wij wat er mogelijk is.NIEUW: de brochures van onze school 06 januari 2021

 

Hiernaast vind je de nieuwe brochures van onze school. 

De eerste bevat algemene informatie over Het College. 

De tweede brochure geeft een overzicht van alle studierichtingen in de eerste graad voor het schooljaar 2021-2022.

   

Beste wensen! 01 januari 2021

De directie en het personeel van Het College wenst iedereen het beste voor het nieuwe jaar! 

 


 


Oudercontacten via Microsoft Teams 19 oktober 2020

In deze Coronatijden is er al regelmatig aan afstandsonderwijs gedaan. Ook de oudercontacten worden op onze school online georganiseerd. Wij gebruiken daarvoor Microsoft Teams.

Dit filmpje legt uit hoe ouders en leerlingen kunnen deelnemen hieraan.Strengere Covid19-maatregelen op school! 09 oktober 2020
 

In alle scholen van KOV-secundair (dus ook in Het College) is vanaf vrijdag 9 oktober het dragen van een mondmasker niet alleen verplicht in de schoolgebouwen, maar ook op de speelplaats.

De leerlingen mogen wel iets drinken of eten. In dat geval moeten ze voldoende afstand van hun medeleerlingen houden. Iedereen staat op de speelplaats maximaal in groepjes van 4.

Daarnaast worden externe personen niet meer toegelaten op school. Om die reden is het mogelijk dat een aantal activiteiten op school worden geannuleeerd. 

Daarmee hopen we alle mensen op school maar ook hun ouders en grootouders maximaal te kunnen beschermen. Uiteraard is het aan iedereen om na schooltijd ook zeer goed alle maatregelen op te volgen.


Werking van onze school (eerste graad) 28 september 2020

Vorige schooljaren organiseerden we op school begin oktober altijd een infoavond om de werking van onze school (in het bijzonder de eerste graad) uit te leggen.

Door de omstandigheden kan die infoavond dit schooljaar niet doorgaan, maar via dit filmpje kunnen we jullie wel verder informeren.Organisatie afstandsonderwijs 25 september 2020

Omdat heel wat leerlingen dezer dagen thuis in quarantaine zijn, is er voor hen afstandsonderwijs van toepassing. Via dit formulier vind je de informatie terug om deze procedure goed te kunnen opvolgen.

In dit filmpje krijg je nog meer uitleg in verband met noodzakelijke tools als Office, Schoolware en eCollege.

 


We zijn weer vertrokken! 01 september 2020

 

We zijn weer vertrokken voor een bijzonder schooljaar! Leerlingen, leerkrachten en andere personeelsleden... allemaal met een mondmasker op, afstand houden van elkaar, handen ontsmetten, maar natuurlijk ook: kennismaking met de nieuwe leerlingen en leerkrachten!

   


Het nieuwe schooljaar! 29 augustus 2020


Beste leerlingen en ouders,

We ontvangen alle leerlingen op dinsdag 1 september voor een bijzonder schooljaar!

·  De eerstejaars worden om 8u20 op school verwacht. Ze verlaten de school om 12u00. Ouders kunnen we helaas niet toelaten.

·  De tweedejaars worden om 12u50 op school verwacht. Ze verlaten de school om 15u40.

·  De derdejaars worden om 9u op school verwacht. Ze verlaten de school om 13u15.

·  De vierdejaars worden om 12u30 op school verwacht. Ze verlaten de school om 15u30.

·  De vijfdejaars worden om 13u30 op school verwacht. Ze verlaten de school om 16u30.

·  De zesdejaars worden om 9u30 op school verwacht. Ze verlaten de school om 13u15.

·  Alle topsportleerlingen worden om 8u20 op school verwacht. Ze verlaten de school om 13u10.
De topsporters eten tussen 12u45 en 13u10 met de klastitularis in de eigen klas.
Het programma staat tevens vermeld in de topsportkalender.

Alle leerlingen komen via de Spiegelstraat binnen. De leerlingen die met de fiets komen, gaan binnen via de fietsenstalling. De leerlingen die te voet komen, nemen de inkom  via het zwarte poortje. Bij het binnenkomen ontsmet je je handen. Vervolgens ga je naar de speelplaats en je houdt je mondmasker op.

Nog een heel korte samenvatting van de hygiënemaatregelen:

·  Bij het binnenkomen van de school draagt iedereen een mondmasker.

·  Je handen heb je gewassen met water en zeep of je ontsmet ze met alcoholgel

·  Iedereen houdt voldoende afstand binnen de schoolmuren.

De volledige brief met richtlijnen die u in uw mailbox gekregen heeft, vindt u via deze link (eerste graad) en deze link (tweede en derde graaad).

Samen gaan we voor een apart, maar ongetwijfeld leerrijk en boeiend schooljaar!

Met vriendelijke groeten, 

De leerkrachten en directie van Het College


Info over start schooljaar 17 augustus 2020

Geachte ouders,

Beste leerlingen,


Zoals u ongetwijfeld al hebt vernomen via de media, is de minister van onderwijs teruggekomen op zijn beslissing om de scholen te verplichten de leerlingen van de secundaire scholen maar vier dagen naar school te laten komen. Dat wil dus zeggen dat we de school normaal kunnen organiseren en dat we nieuwe uurroosters gaan maken verspreid over de gebruikelijke 5 dagen.

De scholen waren geen vragende partij voor deze vierdagenweek en zullen dus alles in het werk stellen om tegen 1 september alles terug normaal te organiseren. De veiligheidsmaatregelen die we moeten treffen, zullen we  normaal gezien deze week krijgen van de overheid. 

Alle leerlingen zullen de eerste week school hebben. De leerlingen van de eerste graad zullen elke week naar school kunnen komen. Of de leerlingen van de tweede en derde graad na de eerste week ook elke week naar school kunnen komen, die beslissing moeten we nog even afwachten. De overheid is dat aan het bekijken per gemeente. We houden u zo snel mogelijk op de hoogte.


Met vriendelijke groeten

Johan van Engelant

algemeen directeur KOV vzw


De keuzemogelijkheden van 1 naar 2 (voor de ouders) 13 mei 2020

Dit uitzonderlijke schooljaar loopt op haar einde. Daarom nog wat informatie voor de (ouders van) leerlingen in het 1ste middelbaar.

In het filmpje dat je hiernaast kan aanklikken, wordt er uitleg gegeven over de overgang van het 1ste naar het 2de jaar.

   

Overlijden Merel De Prins 30 oktober 2015
 

Alle leerlingen, personeelsleden en de directie van Het College zijn in diepe rouw om het plotse overlijden van Merel De Prins uit klas 1A. Zij kwam op woensdag 28 oktober om het leven na een verkeersongeval op weg naar huis. Wij verliezen met Merel een goedlachse, lieve, behulpzame en talentvolle leerling. Onze gedachten zijn voortdurend bij Jens, de ouders en de grootouders en iedereen die getroffen is. Wij delen hun immense verdriet en bieden onze steun aan, nu en in al de moeilijke jaren die nog komen. Merel krijgt voor altijd een plaats in onze school.