..  Het College
 
Welkom 01 januari 2021


We zijn gestart! 01 september 2021

De eerste schooldag zit erop! De eerstejaars kwamen de speelplaats door een erehaag van hun meters en peters. Vervolgens werd iedereen welkom geheten en werden de klassen afgeroepen. 

 

 


Start van het schooljaar 31 augustus 2021

Beste leerlingen en ouders,

 

We ontvangen alle leerlingen op woensdag 1 september voor een nieuw schooljaar!

·  De eerstejaars worden om 8u25 op school verwacht. Ouders kunnen we helaas niet toelaten.

·  De tweedejaars worden om 9u15 op school verwacht. 

·  De derdejaars worden om 9u00 op school verwacht. 

·  De vierdejaars worden om 9u45 op school verwacht. 

·  De vijfdejaars worden om 10u15 op school verwacht. 

·  De zesdejaars worden om 10u45 op school verwacht. 

·  Alle topsportleerlingen worden om 8u25 op school verwacht. 

 

In tegenstelling tot wat we eerder communiceerden, komt de schoolfotograaf langs op maandag 6 september, en niet op donderdag 2 september. Het gaat om individuele foto's en klasfoto's.

 

Wij wensen al onze leerlingen alvast een heel fijn en leerrijk schooljaar toe!

 

Met vriendelijke groeten, 

De leerkrachten en directie van Het College

 


Einde schooljaar! Vakantie! 30 juni 2021
 
Op maandag 28 juni ontvingen 86 zesdejaars hun diploma secundair onderwijs.

We wensen hen een dikke proficiat en veel geluk in alles wat ze zullen ondernemen!

 
Fijne vakantie iedereen!


Zita wint schrijfwedstrijd! 26 mei 2021

 

Auteur en voormalig MNM-presentator Tom De Cock schreef een boek, 'Lily'. Hij koppelde hieraan een schrijfwedstrijd voor jongeren.

Zita Fonteyn uit 2E won deze wedstrijd!

Tom De Cock kwam zelf de winnares de prijs bezorgen. Al haar klasgenoten kregen zelfs een exemplaar van 'Lily'.

Proficiat, Zita!Inschrijvingen voor het schooljaar 2021-2022 24 maart 2021

 

Alle secundaire scholen uit Vilvoorde gebruiken voor de inschrijvingen in het eerste jaar een digitaal aanmeldsysteem. Het digitaal aanmelden start op maandag 29 maart 2021 (14.00 uur) tot en met maandag 26 april 2021 (14.00 uur). 

Om in te schrijven moet je naar de website www.naarschoolinregiovilvoorde.be.

Meer informatie kan je nu al vinden via dit infofilmpje.

De voorrang voor broers en zussen blijft behouden, maar ook zij moeten zich digitaal aanmelden. Voor hen is de inschrijving verzekerd.

Op donderdag 6 mei 2021 ontvang je je schooltoewijzing. Je moet deze bevestiging vervolgens omzetten naar een definitieve inschrijving in de school. Dat kan vanaf maandag 10 mei 2021 tot en met vrijdag 4 juni 2021.


Digitaal infomoment 05 februari 2021

Info voor nieuwe leerlingen 1ste jaar:

Woensdag 17 maart om 19u zal directeur Vera Maes, samen met de leerlingenbegeleiders en een aantal leerkrachten (CLIL, STEM en Latijn) digitaal extra uitleg geven om jullie te laten kennismaken met de warme leer- en leefomgeving van onze school.

Er zal mogelijkheid zijn om vragen te stellen via de chatfunctie of om in interactie te gaan.

Wil je deelnemen aan dit digitaal infomoment, schrijf je dan in via deze link. Via e-mail zal je een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Teams-meeting.

Voor extra informatie kan je de algemene folder van Het College en de brochure voor het studieaanbod (enkele posts hieronder) openen, maar bekijk vooraf ook zeker onze beide Sways:

  • Welkom in Het College 
  • Het College onder de loep (NIEUW)

(Als je de filmpjes e.d. op ideale grootte wil zien, dien je de Sway te maximaliseren door op de knop met de vier pijltjes - rechtsboven - te klikken.)


Virtuele voorstelling van onze school 22 januari 2021

Omwille van de huidige Corona-maatregelen kunnen dit schooljaar de infoavond, de doedagen voor de zesdeklassers en de openschooldag niet plaatsvinden.

Via onderstaande Sway-voorstelling kunnen jullie kennismaken met de school. Aan de hand van filmpjes, foto's en lessentabellen bieden we jullie een kijk op het studieaanbod en op het leren en leven in de school. Als je de filmpjes e.d. op ideale grootte wil zien, dien je de Sway te maximaliseren door op de knop met de vier pijltjes (rechtsboven) te klikken.

Vind je moeilijk je weg in de digitale informatie en wens je een bubbelbezoek te brengen aan de school? Neem dan graag contact op via deze link. Dan bekijken wij wat er mogelijk is.NIEUW: de brochures van onze school 06 januari 2021

 

Hiernaast vind je de nieuwe brochures van onze school. 

De eerste bevat algemene informatie over Het College. 

De tweede brochure geeft een overzicht van alle studierichtingen in de eerste graad voor het schooljaar 2021-2022.

   

Beste wensen! 01 januari 2021

De directie en het personeel van Het College wenst iedereen het beste voor het nieuwe jaar! 

 


 


Oudercontacten via Microsoft Teams 19 oktober 2020

In deze Coronatijden is er al regelmatig aan afstandsonderwijs gedaan. Ook de oudercontacten worden op onze school online georganiseerd. Wij gebruiken daarvoor Microsoft Teams.

Dit filmpje legt uit hoe ouders en leerlingen kunnen deelnemen hieraan.Strengere Covid19-maatregelen op school! 09 oktober 2020
 

In alle scholen van KOV-secundair (dus ook in Het College) is vanaf vrijdag 9 oktober het dragen van een mondmasker niet alleen verplicht in de schoolgebouwen, maar ook op de speelplaats.

De leerlingen mogen wel iets drinken of eten. In dat geval moeten ze voldoende afstand van hun medeleerlingen houden. Iedereen staat op de speelplaats maximaal in groepjes van 4.

Daarnaast worden externe personen niet meer toegelaten op school. Om die reden is het mogelijk dat een aantal activiteiten op school worden geannuleeerd. 

Daarmee hopen we alle mensen op school maar ook hun ouders en grootouders maximaal te kunnen beschermen. Uiteraard is het aan iedereen om na schooltijd ook zeer goed alle maatregelen op te volgen.


Werking van onze school (eerste graad) 28 september 2020

Vorige schooljaren organiseerden we op school begin oktober altijd een infoavond om de werking van onze school (in het bijzonder de eerste graad) uit te leggen.

Door de omstandigheden kan die infoavond dit schooljaar niet doorgaan, maar via dit filmpje kunnen we jullie wel verder informeren.Organisatie afstandsonderwijs 25 september 2020

Omdat heel wat leerlingen dezer dagen thuis in quarantaine zijn, is er voor hen afstandsonderwijs van toepassing. Via dit formulier vind je de informatie terug om deze procedure goed te kunnen opvolgen.

In dit filmpje krijg je nog meer uitleg in verband met noodzakelijke tools als Office, Schoolware en eCollege.

 


Overlijden Merel De Prins 30 oktober 2015
 

Alle leerlingen, personeelsleden en de directie van Het College zijn in diepe rouw om het plotse overlijden van Merel De Prins uit klas 1A. Zij kwam op woensdag 28 oktober om het leven na een verkeersongeval op weg naar huis. Wij verliezen met Merel een goedlachse, lieve, behulpzame en talentvolle leerling. Onze gedachten zijn voortdurend bij Jens, de ouders en de grootouders en iedereen die getroffen is. Wij delen hun immense verdriet en bieden onze steun aan, nu en in al de moeilijke jaren die nog komen. Merel krijgt voor altijd een plaats in onze school.