..  Het College
 
Welkom 03 juli 2020


Virtuele rondleiding in onze school 15 januari 2021
Omwille van de huidige Corona-maatregelen kunnen dit schooljaar de infoavond, de doedagen voor de zesdeklassers en de openschooldag niet plaatsvinden.
Via onderstaande Sway-voorstelling kunnen jullie kennismaken met de school. Aan de hand van filmpjes, foto's en lessentabellen bieden we jullie een kijk op het studieaanbod en op het leren en leven in de school. (Om de filmpjes e.a. in volledige grootte te kunnen zien, opent u de Sway-voorstelling ook in volledige grootte. Dat doet u met de knop rechts bovenaan.) 

Ook de folder van Het College en de brochure van het studieaanbod biedt je heel wat informatie.
Vind je moeilijk je weg in de digitale informatie en wens je een bubbelbezoek te brengen aan de school? Neem dan contact op via deze link. Dan bekijken wij wat er mogelijk is.NIEUW: de brochure van onze school 06 januari 2021

 

Hiernaast vind je de nieuwe brochure van onze school. 

Voor alle belangrijke informatie kan je daarin terecht. 

 

 

 

Beste wensen! 01 januari 2021

De directie en het personeel van Het College wenst iedereen het beste voor het nieuwe jaar! 

 


 


Oudercontacten via Microsoft Teams 19 oktober 2020

In deze Coronatijden is er al regelmatig aan afstandsonderwijs gedaan. Ook de oudercontacten worden op onze school online georganiseerd. Wij gebruiken daarvoor Microsoft Teams.

Dit filmpje legt uit hoe ouders en leerlingen kunnen deelnemen hieraan.Strengere Covid19-maatregelen op school! 09 oktober 2020
 

In alle scholen van KOV-secundair (dus ook in Het College) is vanaf vrijdag 9 oktober het dragen van een mondmasker niet alleen verplicht in de schoolgebouwen, maar ook op de speelplaats.

De leerlingen mogen wel iets drinken of eten. In dat geval moeten ze voldoende afstand van hun medeleerlingen houden. Iedereen staat op de speelplaats maximaal in groepjes van 4.

Daarnaast worden externe personen niet meer toegelaten op school. Om die reden is het mogelijk dat een aantal activiteiten op school worden geannuleeerd. 

Daarmee hopen we alle mensen op school maar ook hun ouders en grootouders maximaal te kunnen beschermen. Uiteraard is het aan iedereen om na schooltijd ook zeer goed alle maatregelen op te volgen.


Werking van onze school (eerste graad) 28 september 2020

Vorige schooljaren organiseerden we op school begin oktober altijd een infoavond om de werking van onze school (in het bijzonder de eerste graad) uit te leggen.

Door de omstandigheden kan die infoavond dit schooljaar niet doorgaan, maar via dit filmpje kunnen we jullie wel verder informeren.Organisatie afstandsonderwijs 25 september 2020

Omdat heel wat leerlingen dezer dagen thuis in quarantaine zijn, is er voor hen afstandsonderwijs van toepassing. Via dit formulier vind je de informatie terug om deze procedure goed te kunnen opvolgen.

In dit filmpje krijg je nog meer uitleg in verband met noodzakelijke tools als Office, Schoolware en eCollege.

 


We zijn weer vertrokken! 01 september 2020

 

We zijn weer vertrokken voor een bijzonder schooljaar! Leerlingen, leerkrachten en andere personeelsleden... allemaal met een mondmasker op, afstand houden van elkaar, handen ontsmetten, maar natuurlijk ook: kennismaking met de nieuwe leerlingen en leerkrachten!

   


Het nieuwe schooljaar! 29 augustus 2020


Beste leerlingen en ouders,

We ontvangen alle leerlingen op dinsdag 1 september voor een bijzonder schooljaar!

·  De eerstejaars worden om 8u20 op school verwacht. Ze verlaten de school om 12u00. Ouders kunnen we helaas niet toelaten.

·  De tweedejaars worden om 12u50 op school verwacht. Ze verlaten de school om 15u40.

·  De derdejaars worden om 9u op school verwacht. Ze verlaten de school om 13u15.

·  De vierdejaars worden om 12u30 op school verwacht. Ze verlaten de school om 15u30.

·  De vijfdejaars worden om 13u30 op school verwacht. Ze verlaten de school om 16u30.

·  De zesdejaars worden om 9u30 op school verwacht. Ze verlaten de school om 13u15.

·  Alle topsportleerlingen worden om 8u20 op school verwacht. Ze verlaten de school om 13u10.
De topsporters eten tussen 12u45 en 13u10 met de klastitularis in de eigen klas.
Het programma staat tevens vermeld in de topsportkalender.

Alle leerlingen komen via de Spiegelstraat binnen. De leerlingen die met de fiets komen, gaan binnen via de fietsenstalling. De leerlingen die te voet komen, nemen de inkom  via het zwarte poortje. Bij het binnenkomen ontsmet je je handen. Vervolgens ga je naar de speelplaats en je houdt je mondmasker op.

Nog een heel korte samenvatting van de hygiënemaatregelen:

·  Bij het binnenkomen van de school draagt iedereen een mondmasker.

·  Je handen heb je gewassen met water en zeep of je ontsmet ze met alcoholgel

·  Iedereen houdt voldoende afstand binnen de schoolmuren.

De volledige brief met richtlijnen die u in uw mailbox gekregen heeft, vindt u via deze link (eerste graad) en deze link (tweede en derde graaad).

Samen gaan we voor een apart, maar ongetwijfeld leerrijk en boeiend schooljaar!

Met vriendelijke groeten, 

De leerkrachten en directie van Het College


Info over start schooljaar 17 augustus 2020

Geachte ouders,

Beste leerlingen,


Zoals u ongetwijfeld al hebt vernomen via de media, is de minister van onderwijs teruggekomen op zijn beslissing om de scholen te verplichten de leerlingen van de secundaire scholen maar vier dagen naar school te laten komen. Dat wil dus zeggen dat we de school normaal kunnen organiseren en dat we nieuwe uurroosters gaan maken verspreid over de gebruikelijke 5 dagen.

De scholen waren geen vragende partij voor deze vierdagenweek en zullen dus alles in het werk stellen om tegen 1 september alles terug normaal te organiseren. De veiligheidsmaatregelen die we moeten treffen, zullen we  normaal gezien deze week krijgen van de overheid. 

Alle leerlingen zullen de eerste week school hebben. De leerlingen van de eerste graad zullen elke week naar school kunnen komen. Of de leerlingen van de tweede en derde graad na de eerste week ook elke week naar school kunnen komen, die beslissing moeten we nog even afwachten. De overheid is dat aan het bekijken per gemeente. We houden u zo snel mogelijk op de hoogte.


Met vriendelijke groeten

Johan van Engelant

algemeen directeur KOV vzw


De keuzemogelijkheden van 1 naar 2 (voor de ouders) 13 mei 2020

Dit uitzonderlijke schooljaar loopt op haar einde. Daarom nog wat informatie voor de (ouders van) leerlingen in het 1ste middelbaar.

In het filmpje dat je hiernaast kan aanklikken, wordt er uitleg gegeven over de overgang van het 1ste naar het 2de jaar.

   

Informatie voor de toekomstige leerlingen 08 april 2020

Volgende informatie is bestemd voor onze toekomstige leerlingen.

In deze filmpjes worden 4 componenten van de werking van onze school uitgelegd. 

 


Overlijden oud-leerling Ellen Marcelis 02 april 2020
Met diepe droefheid melden wij jullie het overlijden van onze oud-leerling Ellen Marcelis. Haar plotse overlijden heeft ons allen diep geraakt.

Ellen werd leerling van onze school op 1 september 2013 en studeerde af in 2015. Wij hebben haar leren kennen als een heel wijze, intelligente, gevoelige en talentvolle leerling met een brede interesse.
Ellen krijgt voor altijd een plaats in ons College-hart. Wij wensen dat de liefde voor haar iedereen de nodige kracht mag geven om verder te gaan.

Onze gedachten zijn bij haar broer Kevin, haar ouders, haar familie, vrienden en onze oud-leerlingen. Ons kaarsje brandt voor jullie in deze uiterst moeilijke tijden. 


Overlijden oud-leerling Marcel Baert 17 maart 2020

Vandaag bereikte ons het dramatische nieuws dat onze oud-leerling Marcel Baert gisteren om het leven is gekomen na een tragisch verkeersongeval.
Wij zijn erg geschrokken en diep bedroefd. Zijn originaliteit, creativiteit, enthousiasme en uitzonderlijk engagement maakte van Marcel een zeer geliefde leerling bij medeleerlingen en leerkrachten. Altijd klaar voor een babbel, een lach, een grapje, een creatieve vondst, maar ook voor het serieuzere werk, waarbij we ons vooral zijn strijd voor het klimaat herinneren.


Beste familie, leerlingen, oud-leerlingen, ouders, collega's, en iedereen die op één of andere manier met Marcel verbonden is: het is in deze coronaperiode nog veel moeilijker om zo een onmenselijk verdriet te dragen. Wij zijn in gedachten bij jullie, en willen jullie op alle mogelijke manieren een hart onder de riem steken, al zijn we niet bij elkaar. Marcel krijgt voor altijd een plek in ons College-hart. We sturen jullie onze allerwarmste en innigste groeten.
Directie en personeel van Het College Vilvoorde

 

           

Openschooldag op 14 maart gaat niet door! 11 maart 2020
Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan,

gaan het JES-weekend en de openschooldag niét door op zaterdag 14/3! 

Wij houden u verder op de hoogte.

Tweedejaars naar Namen en Luik 09 maart 2020

Vandaag mochten de tweedejaars de hele dag Frans praten. Het was zelfs de bedoeling, want ze maakten een bezoek aan Namen en Luik.

 


Dag van de zesdes 21 februari 2020

De dag voor de krokusvakantie nemen de zesdes traditioneel het heft in handen. Ze entertainden de hele school met veel spektakel.

   

Mooimakers 06 februari 2020
Een team van leerlingen  heeft een sterk  engagement.  In en rond de school verwijderen ze afval om een mooiere omgeving te bekomen.

Middagactiviteiten 28 januari 2020

In onze school worden er heel wat activiteiten georganiseerd tijdens de middagpauze. Leerlingen kunnen dan gezelschapsspelletjes spelen, voetballen op de speelplaats, zingen, aan de computer gaan werken, in de bibliotheek boeken gaan lezen en nog véél méér.

 


Overlijden Merel De Prins 30 oktober 2015
 

Alle leerlingen, personeelsleden en de directie van Het College zijn in diepe rouw om het plotse overlijden van Merel De Prins uit klas 1A. Zij kwam op woensdag 28 oktober om het leven na een verkeersongeval op weg naar huis. Wij verliezen met Merel een goedlachse, lieve, behulpzame en talentvolle leerling. Onze gedachten zijn voortdurend bij Jens, de ouders en de grootouders en iedereen die getroffen is. Wij delen hun immense verdriet en bieden onze steun aan, nu en in al de moeilijke jaren die nog komen. Merel krijgt voor altijd een plaats in onze school.