..  TechnOV
 

Inschrijvingen 2017-2018 --> meer info

Nieuw vanaf 01/09/2016: 7de jaar Hout - interieurinrichting                 

STEM in Industriële Wetenschappen --> download de folder

Lees onze nieuwsbrief --> 1ste trim '16-'17 (2de trim en 3de trim '15-'16)


Download Schoolbrochure

 

 

GIP examen 23 juni 2017

Op 23 juni stelden de leerlingen van het 6de en 7de jaar hun geïntegreerde proef (GIP) voor een een interne en externe jury. Een hoogtepunt voor onze school waarbij de projecten van onze leerlingen worden voorgesteld. Knap wek!

Madrid 2017 23 mei 2017

Tijdens de Paasvakantie trokken onze laatstejaars richting Madrid. 6 dagen hebben ze genoten van heel wat cultuur en fijne momenten. Een geslaagde afscheidsreis voor onze leerlingen!

 

Bekijk foto's Madrid 2017

Brabant gipt 18 mei 2017

Op 18 mei stelden enkele leerlingen van 6IW, 6MVT en 6LC hun eindwerk voor aan de provenciale wedstrijd Brabant gipt. TechnOV mag terecht trots zijn op de projecten van haar leerlingen!

Rotary wedstrijd - Meise 17 mei 2017

Het is een jaarlijkse traditie dat de Rotary van Meise creatief talent aan het woord laat. Proficiat aan Felix en Mary uit 6IW met de voorstelling van hun GIP-project.

Paris 05 mei 2017

Op 3, 4 en 5 mei hebben onze leerlingen van 5EIT, 5MVT, 5IW, 5HB, 5LC en 5VC de lichtstad bezocht. De zon was volop van de partij. We hebben een druk programma afgewerkt en zijn met heel veel mooie herinneringen naar huis teruggekeerd!

Bekijk foto's Parijs 5e jaars

Wild in't park 30 april 2017

Op 5,6 en 7 mei gaat in Herent het jaarlijkse muziekfestival "Wild in't park" door. Onze leerlingen van het 7de jaar Interieurinrichting mochten de ingang van dit festival opbouwen. Een zeer leerlijke ervaring!

www.wildintpark.be

Bekijk foto's Opbouwen decor Wild in het park - 7IN

Sportdag 30 april 2017

Op 28 april ging de jaarlijkse sportdag door. De hele school was aanwezig op het sportdomein van de Nekker in Mechelen. Het weer was niet echt fantastisch maar dat kon de sportieve pret van onze leerlingen niet bederven. Een was meer dat geslaagde sportdag!

Bekijk foto's Sportdag

Project diversiteit 30 april 2017

Op donderdag 27 april namen alle leerlingen van de eerste graad deel aan een boeiende en fijn projectdag rond diversiteit.

Bekijk foto's Project diversiteit

STEMBRIEF 2de trimester 29 maart 2017

Graag geven we jullie onze 4de STEMBRIEF mee. Alvast heel veel leesplezier!

Week tegen pesten 22 februari 2017


Van 17 tot en met 24 februari gaat de Vlaamse week tegen pesten door. Ook in onze school staat in deze week dit thema centraal en nemen onze leerlingen deel aan meerdere activiteiten. Graag geven we de ouders onze infobrochure mee: hier downloaden.

Columbus exploratietool 21 februari 2017
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits wil het studiekeuzeproces van leerlingen versterken en heeft daarom in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Antwerpen een nieuw exploratie-instrument ter beschikking gesteld, nl. Columbus. Columbus is een online tool voor alle leerlingen in het leerjaar waarin ze het diploma secundair onderwijs kunnen behalen dat hen toegang verleent tot het hoger onderwijs. Onze leerlingen van 6TSO zullen vanaf 21 februari deelnemen aan dit onderzoek dat hen verder zal helpen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? 

STEM workshops 5IW en 6IW 18 februari 2017

Op 30 januari namen de leerlingen van 5IW en 6IW deel aan heel wat STEM-workshops in de Thomas More Hogeschool (Campus De Nayer). Zij verdiepten zich in de elektronica, de automechanica en ICT. Boeiend!

Namur - 4TSO 15 februari 2017

In het kader van de lessen Frans bezochten onze leerlingen van 4TSO de stad Namen. Voor velen was deze stad onbekend maar dat maakte deze excursie meer dan goed!

Bekijk foto's Namur - 4TSO

Studiedag 6EIT 10 februari 2017

Op vrijdag 10 februari namen de leerlingen van 6EIT (Elektrische Installatietechnieken) deel aan een studiedag van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Het was een boeiende en leerrijke extra-muros voor onze leerlingen.

Bekijk foto's Studiedag Plantyn Hogeschool - 6EIT

Coldplay 08 februari 2017

Vandaag stond de les muzikale opvoeding in het teken van Viva la Vida van Coldplay. Het lukte de leerlingen van 2ME best aardig om het aanstekelijke ritme in de klas te laten weerklinken!

STEM-olympiade 07 februari 2017

Deze week namen de leerlingen van 1TEC en 2ME (A-stroom) deel aan de Vlaamse STEM-olympiade. We geven jullie graag enkele sfeerbeelden mee van onze gedreven leerlingen!

MOS-werking 31 januari 2017

Juriaan en Adam, MOS-leerlingen van de leerlingenraad, stelden op 30 januari hun actieplan rond de "Dikketruiendag" voor aan de schooldirectie. Het belooft een leuke editie te worden. Wordt vervolgd!

Pedagogische studiedag 27 januari 2017

Op 27 januari vond de jaarlijkse pedagogische studiedag plaats. Een lesvrije dag voor de leerlingen maar een intensieve en boeiende dag voor het personeel. Er kwamen twee thema's aan bod: de implementatie van het nieuwe evaluatiebeleid en werken aan een verbindend schoolklimaat.

Praatcafé met de Okanouders 26 januari 2017

"Mijn kind in de nieuwe maatschappij" Dit was het gespreksthema van het PRAATCAFÉ voor de ouders van de Okan-klas. Okan is onze onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers in België. De kinderen krijgen een taalbad van 1 jaar en door heel wat activiteiten kunnen zij inburgeren in onze samenleving. Hierbij is de ouderbetrekking van groot belang

Onderwijsmarkten 25 januari 2017

Januari is traditiegetrouw een periode waar onze school op heel wat onderwijsmarkten staat. Zo kunnen we toekomstige leerlingen en hun ouders nog meer informeren over het opleidingsaanbod van onze school. Naast leerkrachten staan er steeds ook leerlingen paraat om met fierheid TechnOV te vertegenwoordigen.

Autosalon 2017 16 januari 2017

Op 16 januari bezochten de leerlingen van de afdeling auto en vrachtwagen het autosalon. Een leerrijke dag en fijn om samen met Kim Clijsters op de foto te gaan! ;-)

Goede voornemens 10 januari 2017

Het tweede trimester is van start gegaan en heel wat leerlingen zijn hun voornemens voor 2017 niet vergeten. De avondstudie had weer veel succes!

Idem Dito 23 december 2016

Op 23 december zamelde TechnOV voedselpakketten in voor Idem Dito. Hiermee hopen we in deze Kerstperiode de sociaal zwakkeren uit onze samenleving een extra steuntje te kunnen geven!

Nieuwsbrief 23 december 2016

Als bijlage geven we jullie graag onze trimestriële nieuwsbrief mee met heel wat wetenschappelijk en technologisch nieuws uit TechnOV. Alvast veel leesplezier! --> download

Lees meer

Voederhuisjes 14 december 2016

De leerlingen van de 2de graad Houtbewerking hebben vakoverschrijdend een gamma voederhuisjes voor de vogeltjes gemaakt. Tijdens de les Frans hebben de leerlingen de nodige instructies in het Frans gekregen om in de praktijkruimte aan de slag te kunnen. De vogeltjes rond TechnOV zullen geen honger hebben tijdens de wintermaanden!

Bekijk foto's Voederbakjes 2de graad Hout

Kerstexamens 14 december 2016

We wensen onze leerlingen uit de A-stroom en TSO heel veel succes toe met hun examens!

Bekijk foto's Examens Kerstmis

Project actief burgerschap 13 december 2016

Van 11 tot en met 13 december namen onze leerlingen van 5A en 5LC deel aan het project "Actief burgerschap". Als leerlingen binnen de nijverheidssector dienden zij een steentje bij te dragen in de sociale sector. Voor onze jongens en meisjes is dit een ideale gelegenheid om hun horizonten te verruimen en om hun burgerzin te vergoten. Proficiat aan alle deelnemers. In maart zijn 5EI, 5Hout en 5VC aan de beurt.

Bekijk foto's Project actief burgerschap

Klaar voor hun dagrit 26 november 2016

Een mooie herfstochtend en onze leerlingen van 6 VC (Vrachtwagenchauffeur)zijn klaar voor hun rit!

De gezonde week 25 november 2016

Van 21 tot en met 25 november ging de gezonde week door in TechnOV. Tijdens de middagpauzes werd er gezonde soep aangeboden, was er heerlijke verse fruitsalade en hadden de titularissen ook een gezonde lunch voorbereid. Als afsluiter kregen op 25 november alle leerlingen een heerlijk gezond ontbijt!

De warmste week 23 november 2016

op 23 november startte de leerlingenraad met hun eerste activiteit in het kader de "Warmste week" van Studio Brussel. Met de opbrengst van de heerlijke chocolademelk zijn de eerste centjes binnen voor de "Mobile School"!

Leren Leren in TechnOV 26 oktober 2016

Op 26 oktober woonden onze 1stejaars en hun ouders in het CC Bolwerk een boeiende infoavond bij over Leren Leren. Onze school hecht heel veel belang aan het leerproces van de leerlingen. Zo kunnen onze leerlingen op maandag-, dinsdag- en donderdagavond steeds tot 17u30 terecht in de zorgstudie waar leerkrachten en leerlingen van het 6de jaar met veel enthousiasme ondersteuning bieden bij het leerproces.

Bekijk foto's Leren Leren 1ste jaars

Eetfestijn 2016 23 oktober 2016

Het TechnOV eetfestijn zit er na twee dagen op en we zijn alle bezoekers ontzettend dankbaar voor hun aanwezigheid op zaterdagavond of zondagmiddag. Onze school is natuurlijk ook fier op de fantastische inzet van de collega's en de vele leerlingen die op zeer professionele wijze de bezoekers hebben bediend!

Bekijk foto's Eetfestijn 2016

Dag van de jeugdbeweging 23 oktober 2016

Op vrijdag 21 oktober was het "Dag van de jeugdbeweging". Tijdens de middagpauze organiseerde de leerlingenraad heel wat spelletjes vanuit hun eigen jeugdbeweging.

Bekijk foto's Dag van de jeugdbeweging

Startdag Brabant gipt 21 oktober 2016

Op 21 oktober volgende enkele leerlingen van het 6de jaar Industriële Wetenschappen, Mechanische Vormgevingstechnieken en Lassen Constructie een opleidingsdag voor de jaarlijkse wedstrijd "Brabant gipt". Onze leerlingen werden begeleid door studenten van de lerarenopleiding UCLL die de nodige ondersteuning boden zodat onze leerlingen hun GIP zelfstandig kunnen afwerken tegen mei 2017. Een belangrijk onderdeel hierbij was het creëren van een eigen website met de daarin vooropgestelde doelen. Silke en Hashim waren de terechte winnaars van deze wedstrijd. Proficiat en onze school kijkt alvast uit naar jullie eindwerken. We wensen Kevin, Stijn, Silke en Hachim veel succes!

Bekijk foto's Voorbereiding Brabant gipt

Avondstudie 15 oktober 2016

Tijdens onze begeleide avondstudie nemen ook vrijwillige leerlingen van de derde graad mee deel om de jongere leerlingen te ondersteunen. Hierboven zie je Silke (6IW) die Mohamed uit 1TEC begeleidt. Voor Silke is het ook een leerrijke manier om te proeven van een mogelijke loopbaan in het onderwijs.

Veldloopwedstrijd 12 oktober 2016

Op dinsdag 11 oktober ging de jaarlijkse veldloopwedstrijd door in het Domein Drie Fonteinen. Tijdens deze loopwedstrijd strijden de leerlingen van de Vilvoordse scholen (eerste graad) voor de wisselbekers. Onze meisjes werden knap eerste en wonnen de wisselbeker. Leen (1TEC) en Lorena (1Bd) zijn nu de trotse bezitters van deze beker en TechnOV is ontzettend trots op deze twee jonge dames!

Bekijk foto's Veldloopwedstrijd

Leerlingenparticipatie 06 oktober 2016

Voor onze school is het belangrijk dat leerlingen kunnen participeren in het beleid. We geven jullie enkele sfeerbeelden mee van het maandelijks bezoek van 2 leerlingen van de leerlingenraad aan de wekelijkse stafvergadering. Knap hoe Adam en Silke willen meewerken aan een fijn schoolklimaat!

Bekijk foto's Leerlingenparticipatie

Dag van de leraar 05 oktober 2016

Op 5 oktober was het "Dag van de leraar" en met veel plezier werden de leerkrachten en de collega's van het secretariaat verwend met een heerlijk ontbijt. Aan iedereen een welgemeende dankjewel voor jullie inzet voor de school en de leerlingen!

Bekijk foto's Dag van de leraar

Teambuildingsdagen 30 september 2016

Op 28, 29 en 30 september namen alle leerlingen deel aan heel wat teambuildingsactiviteiten. Elkaar beter leren kennen en zorgen voor een goede klassfeer stonden centraal. Onze leerlingen waren verspreid over heel het land, sommigen hadden startactiviteiten in de school en gingen daarna extra-muros. De anderen verbleven aan de zee, in de Ardennen of in de Kempen.

Zuiddag 24 september 2016

Op 20 oktober nemen onze 5de jaars TSO terug deel aan Zuiddag. Zij zullen 1 dag werken in een bedrijf en hun loon gaat intergraal naar het project van Zuiddag. Dit jaar steunt Zuiddag KIYO (Kids & Youth). KIYO en PAMEN hebben in de voorstad van Rio de Janeiro een project opgezet om de maatschappelijk kwetsbare jongeren van de Jardim Gramachofavela - de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika - kansen te bieden om op te komen voor hun recht op onderwijs en participatie.

Op de vuilnisbelt wonen zo'n 20.000 mensen in mensonwaardige omstandigheden.
Ze leven er in huisjes gemaakt van houten planken, asbestplaten en plastic.
Eten, kleren, speelgoed, materiaal ... werkelijk alles vinden ze op de vuilnisbelt om te overleven.

Om de jongeren die hier leven een stem te geven heeft PAMEN een alternatief onderwijsprogramma ontwikkeld, net als een vormingscyclus voor jeugdparticipatie. Kwetsbare kinderen krijgen zo toegang tot het basisonderwijs, andere jongeren volgen beroepsopleidingen.

Nog andere meisjes en jongens worden opgeleid tot jonge leiders die actief het jeugdbeleid meebepalen. Een beleid dat zich onder meer uitspreekt tegen kinderarbeid en seksuele uitbuiting van minderjarigen tijdens grote evenementen zoals de Olympische Spelen.

Door te participeren in lokale, regionale en nationale jeugdraden worden de jongeren zelf de protagonisten in de strijd voor hun recht op een betere toekomst. Een toekomst zonder discriminatie, armoede en repressie. Een toekomst met behoorlijk onderwijs, een goede gezondheidszorg, een degelijke baan en een fatsoenlijke woning in een nette en veilige omgeving.

Door mee te doen aan Zuiddag bouwen onze leerlingen mee aan een wereld van gelijke rechten en kansen, voor en door alle jongeren!
KOM OP voor de kinderen in Rio.
SAMEN IN ACTIE in het belang van ieder kind!

Lees meer

7de jaar interieurinrichting 21 september 2016

Op 1 september 2016 werd onze school een afdeling rijker. De leerlingen van het 6de jaar Hout kunnen vanaf nu doorstromen naar het 7de jaar Interieurinrichting. Graag geven we jullie enkele sfeerbeelden mee van onze nieuwe studierichting.

 

Bekijk foto's Zevende jaar Interieurinrichting

Onze leerlingen aan het werk 16 september 2016

In deze derde week van het schooljaar geven we jullie graag enkele beelden mee van onze leerlingen aan het werk.

Bekijk foto's Leerlingen aan het werk

Kick off leerlingenraad 02 september 2016

Een warme zomerdag op 2 september. Het ideale moment voor een kick off van de leerlingenraad met een verkoop van ijsjes op de speelplaats. Smullen is de boodschap!

Bekijk foto's Ijsjesverkoop leerlingenraad

Eerste schooldag 01 september 2016

Op 1 september startten heel wat nieuwe leerlingen in onze school. Ook de leerlingen die reeds op TechnOV zaten werden door het leerkrachtenteam onthaald. We wensen alle leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel een heel mooi schooljaar toe.

Bekijk foto's De eerste schooldag

Een caravan voor de leerlingenraad 30 augustus 2016

De begeleiding van de leerlingenraad (Mr. Kokaert, Mevr. Vander Vliet, Mevr. Ben El Fkih en Mr. Paredis) heeft tijdens de zomervakantie een kleine caravan op de kop kunnen tikken. Het team heeft de sleurhut helemaal opgeknapt en vandaag werd dit prachtig exemplaar aan het personeel voorgesteld. Vanaf 1 september zal de leerlingenraad deze leuke caravan gekruiken als winkel!

Bekijk foto's De nieuwe caravan van de leerlingenraad

Het lerarenteam 2016 - 2017 29 augustus 2016

Het leerkrachtenteam is klaar voor het nieuwe schooljaar!