..  TechnOV
 

Inschrijvingen 2017-2018 --> meer info

Nieuw vanaf 01/09/2016: 7de jaar Hout - interieurinrichting                 

STEM in Industriële Wetenschappen --> download de folder

Lees onze nieuwsbrief --> 1ste trim '16-'17 (2de trim en 3de trim '15-'16)


Download Schoolbrochure

 

 

STEMBRIEF 2de trimester 29 maart 2017

Graag geven we jullie onze 4de STEMBRIEF mee. Alvast heel veel leesplezier!

Week tegen pesten 22 februari 2017

Van 17 tot en met 24 februari gaat de Vlaamse week tegen pesten door. Ook in onze school staat in deze week dit thema centraal en nemen onze leerlingen deel aan meerdere activiteiten. Graag geven we de ouders onze infobrochure mee: hier downloaden.

Columbus exploratietool 21 februari 2017
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits wil het studiekeuzeproces van leerlingen versterken en heeft daarom in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Antwerpen een nieuw exploratie-instrument ter beschikking gesteld, nl. Columbus. Columbus is een online tool voor alle leerlingen in het leerjaar waarin ze het diploma secundair onderwijs kunnen behalen dat hen toegang verleent tot het hoger onderwijs. Onze leerlingen van 6TSO zullen vanaf 21 februari deelnemen aan dit onderzoek dat hen verder zal helpen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? 

STEM workshops 5IW en 6IW 18 februari 2017

Op 30 januari namen de leerlingen van 5IW en 6IW deel aan heel wat STEM-workshops in de Thomas More Hogeschool (Campus De Nayer). Zij verdiepten zich in de elektronica, de automechanica en ICT. Boeiend!

Namur - 4TSO 15 februari 2017

In het kader van de lessen Frans bezochten onze leerlingen van 4TSO de stad Namen. Voor velen was deze stad onbekend maar dat maakte deze excursie meer dan goed!

Bekijk foto's Namur - 4TSO

Studiedag 6EIT 10 februari 2017

Op vrijdag 10 februari namen de leerlingen van 6EIT (Elektrische Installatietechnieken) deel aan een studiedag van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Het was een boeiende en leerrijke extra-muros voor onze leerlingen.

Bekijk foto's Studiedag Plantyn Hogeschool - 6EIT

Coldplay 08 februari 2017

Vandaag stond de les muzikale opvoeding in het teken van Viva la Vida van Coldplay. Het lukte de leerlingen van 2ME best aardig om het aanstekelijke ritme in de klas te laten weerklinken!

STEM-olympiade 07 februari 2017

Deze week namen de leerlingen van 1TEC en 2ME (A-stroom) deel aan de Vlaamse STEM-olympiade. We geven jullie graag enkele sfeerbeelden mee van onze gedreven leerlingen!

MOS-werking 31 januari 2017

Juriaan en Adam, MOS-leerlingen van de leerlingenraad, stelden op 30 januari hun actieplan rond de "Dikketruiendag" voor aan de schooldirectie. Het belooft een leuke editie te worden. Wordt vervolgd!

Pedagogische studiedag 27 januari 2017

Op 27 januari vond de jaarlijkse pedagogische studiedag plaats. Een lesvrije dag voor de leerlingen maar een intensieve en boeiende dag voor het personeel. Er kwamen twee thema's aan bod: de implementatie van het nieuwe evaluatiebeleid en werken aan een verbindend schoolklimaat.

Praatcafé met de Okanouders 26 januari 2017

"Mijn kind in de nieuwe maatschappij" Dit was het gespreksthema van het PRAATCAFÉ voor de ouders van de Okan-klas. Okan is onze onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers in België. De kinderen krijgen een taalbad van 1 jaar en door heel wat activiteiten kunnen zij inburgeren in onze samenleving. Hierbij is de ouderbetrekking van groot belang

Onderwijsmarkten 25 januari 2017

Januari is traditiegetrouw een periode waar onze school op heel wat onderwijsmarkten staat. Zo kunnen we toekomstige leerlingen en hun ouders nog meer informeren over het opleidingsaanbod van onze school. Naast leerkrachten staan er steeds ook leerlingen paraat om met fierheid TechnOV te vertegenwoordigen.

Autosalon 2017 16 januari 2017

Op 16 januari bezochten de leerlingen van de afdeling auto en vrachtwagen het autosalon. Een leerrijke dag en fijn om samen met Kim Clijsters op de foto te gaan! ;-)

Goede voornemens 10 januari 2017

Het tweede trimester is van start gegaan en heel wat leerlingen zijn hun voornemens voor 2017 niet vergeten. De avondstudie had weer veel succes!

Idem Dito 23 december 2016

Op 23 december zamelde TechnOV voedselpakketten in voor Idem Dito. Hiermee hopen we in deze Kerstperiode de sociaal zwakkeren uit onze samenleving een extra steuntje te kunnen geven!

Nieuwsbrief 23 december 2016

Als bijlage geven we jullie graag onze trimestriële nieuwsbrief mee met heel wat wetenschappelijk en technologisch nieuws uit TechnOV. Alvast veel leesplezier! --> download

Lees meer

Voederhuisjes 14 december 2016

De leerlingen van de 2de graad Houtbewerking hebben vakoverschrijdend een gamma voederhuisjes voor de vogeltjes gemaakt. Tijdens de les Frans hebben de leerlingen de nodige instructies in het Frans gekregen om in de praktijkruimte aan de slag te kunnen. De vogeltjes rond TechnOV zullen geen honger hebben tijdens de wintermaanden!

Bekijk foto's Voederbakjes 2de graad Hout

Kerstexamens 14 december 2016

We wensen onze leerlingen uit de A-stroom en TSO heel veel succes toe met hun examens!

Bekijk foto's Examens Kerstmis

Project actief burgerschap 13 december 2016

Van 11 tot en met 13 december namen onze leerlingen van 5A en 5LC deel aan het project "Actief burgerschap". Als leerlingen binnen de nijverheidssector dienden zij een steentje bij te dragen in de sociale sector. Voor onze jongens en meisjes is dit een ideale gelegenheid om hun horizonten te verruimen en om hun burgerzin te vergoten. Proficiat aan alle deelnemers. In maart zijn 5EI, 5Hout en 5VC aan de beurt.

Bekijk foto's Project actief burgerschap

Klaar voor hun dagrit 26 november 2016

Een mooie herfstochtend en onze leerlingen van 6 VC (Vrachtwagenchauffeur)zijn klaar voor hun rit!

Voorlezen en voorgelezen worden 25 november 2016

Voorlezen en voorgelezen worden. Mevrouw Van der Vliet kon op 25 november de leerlingen van 1B aardig boeien!

De gezonde week 25 november 2016

Van 21 tot en met 25 november ging de gezonde week door in TechnOV. Tijdens de middagpauzes werd er gezonde soep aangeboden, was er heerlijke verse fruitsalade en hadden de titularissen ook een gezonde lunch voorbereid. Als afsluiter kregen op 25 november alle leerlingen een heerlijk gezond ontbijt!

De warmste week 23 november 2016

op 23 november startte de leerlingenraad met hun eerste activiteit in het kader de "Warmste week" van Studio Brussel. Met de opbrengst van de heerlijke chocolademelk zijn de eerste centjes binnen voor de "Mobile School"!

Leren Leren in TechnOV 26 oktober 2016

Op 26 oktober woonden onze 1stejaars en hun ouders in het CC Bolwerk een boeiende infoavond bij over Leren Leren. Onze school hecht heel veel belang aan het leerproces van de leerlingen. Zo kunnen onze leerlingen op maandag-, dinsdag- en donderdagavond steeds tot 17u30 terecht in de zorgstudie waar leerkrachten en leerlingen van het 6de jaar met veel enthousiasme ondersteuning bieden bij het leerproces.

Bekijk foto's Leren Leren 1ste jaars

Eetfestijn 2016 23 oktober 2016

Het TechnOV eetfestijn zit er na twee dagen op en we zijn alle bezoekers ontzettend dankbaar voor hun aanwezigheid op zaterdagavond of zondagmiddag. Onze school is natuurlijk ook fier op de fantastische inzet van de collega's en de vele leerlingen die op zeer professionele wijze de bezoekers hebben bediend!

Bekijk foto's Eetfestijn 2016

Dag van de jeugdbeweging 23 oktober 2016

Op vrijdag 21 oktober was het "Dag van de jeugdbeweging". Tijdens de middagpauze organiseerde de leerlingenraad heel wat spelletjes vanuit hun eigen jeugdbeweging.

Bekijk foto's Dag van de jeugdbeweging

Startdag Brabant gipt 21 oktober 2016

Op 21 oktober volgende enkele leerlingen van het 6de jaar Industriële Wetenschappen, Mechanische Vormgevingstechnieken en Lassen Constructie een opleidingsdag voor de jaarlijkse wedstrijd "Brabant gipt". Onze leerlingen werden begeleid door studenten van de lerarenopleiding UCLL die de nodige ondersteuning boden zodat onze leerlingen hun GIP zelfstandig kunnen afwerken tegen mei 2017. Een belangrijk onderdeel hierbij was het creëren van een eigen website met de daarin vooropgestelde doelen. Silke en Hashim waren de terechte winnaars van deze wedstrijd. Proficiat en onze school kijkt alvast uit naar jullie eindwerken. We wensen Kevin, Stijn, Silke en Hachim veel succes!

Bekijk foto's Voorbereiding Brabant gipt

Avondstudie 15 oktober 2016

Tijdens onze begeleide avondstudie nemen ook vrijwillige leerlingen van de derde graad mee deel om de jongere leerlingen te ondersteunen. Hierboven zie je Silke (6IW) die Mohamed uit 1TEC begeleidt. Voor Silke is het ook een leerrijke manier om te proeven van een mogelijke loopbaan in het onderwijs.

Veldloopwedstrijd 12 oktober 2016

Op dinsdag 11 oktober ging de jaarlijkse veldloopwedstrijd door in het Domein Drie Fonteinen. Tijdens deze loopwedstrijd strijden de leerlingen van de Vilvoordse scholen (eerste graad) voor de wisselbekers. Onze meisjes werden knap eerste en wonnen de wisselbeker. Leen (1TEC) en Lorena (1Bd) zijn nu de trotse bezitters van deze beker en TechnOV is ontzettend trots op deze twee jonge dames!

Bekijk foto's Veldloopwedstrijd

Leerlingenparticipatie 06 oktober 2016

Voor onze school is het belangrijk dat leerlingen kunnen participeren in het beleid. We geven jullie enkele sfeerbeelden mee van het maandelijks bezoek van 2 leerlingen van de leerlingenraad aan de wekelijkse stafvergadering. Knap hoe Adam en Silke willen meewerken aan een fijn schoolklimaat!

Bekijk foto's Leerlingenparticipatie

Dag van de leraar 05 oktober 2016

Op 5 oktober was het "Dag van de leraar" en met veel plezier werden de leerkrachten en de collega's van het secretariaat verwend met een heerlijk ontbijt. Aan iedereen een welgemeende dankjewel voor jullie inzet voor de school en de leerlingen!

Bekijk foto's Dag van de leraar

Teambuildingsdagen 30 september 2016

Op 28, 29 en 30 september namen alle leerlingen deel aan heel wat teambuildingsactiviteiten. Elkaar beter leren kennen en zorgen voor een goede klassfeer stonden centraal. Onze leerlingen waren verspreid over heel het land, sommigen hadden startactiviteiten in de school en gingen daarna extra-muros. De anderen verbleven aan de zee, in de Ardennen of in de Kempen.

Zuiddag 24 september 2016

Op 20 oktober nemen onze 5de jaars TSO terug deel aan Zuiddag. Zij zullen 1 dag werken in een bedrijf en hun loon gaat intergraal naar het project van Zuiddag. Dit jaar steunt Zuiddag KIYO (Kids & Youth). KIYO en PAMEN hebben in de voorstad van Rio de Janeiro een project opgezet om de maatschappelijk kwetsbare jongeren van de Jardim Gramachofavela - de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika - kansen te bieden om op te komen voor hun recht op onderwijs en participatie.

Op de vuilnisbelt wonen zo'n 20.000 mensen in mensonwaardige omstandigheden.
Ze leven er in huisjes gemaakt van houten planken, asbestplaten en plastic.
Eten, kleren, speelgoed, materiaal ... werkelijk alles vinden ze op de vuilnisbelt om te overleven.

Om de jongeren die hier leven een stem te geven heeft PAMEN een alternatief onderwijsprogramma ontwikkeld, net als een vormingscyclus voor jeugdparticipatie. Kwetsbare kinderen krijgen zo toegang tot het basisonderwijs, andere jongeren volgen beroepsopleidingen.

Nog andere meisjes en jongens worden opgeleid tot jonge leiders die actief het jeugdbeleid meebepalen. Een beleid dat zich onder meer uitspreekt tegen kinderarbeid en seksuele uitbuiting van minderjarigen tijdens grote evenementen zoals de Olympische Spelen.

Door te participeren in lokale, regionale en nationale jeugdraden worden de jongeren zelf de protagonisten in de strijd voor hun recht op een betere toekomst. Een toekomst zonder discriminatie, armoede en repressie. Een toekomst met behoorlijk onderwijs, een goede gezondheidszorg, een degelijke baan en een fatsoenlijke woning in een nette en veilige omgeving.

Door mee te doen aan Zuiddag bouwen onze leerlingen mee aan een wereld van gelijke rechten en kansen, voor en door alle jongeren!
KOM OP voor de kinderen in Rio.
SAMEN IN ACTIE in het belang van ieder kind!

Lees meer

7de jaar interieurinrichting 21 september 2016

Op 1 september 2016 werd onze school een afdeling rijker. De leerlingen van het 6de jaar Hout kunnen vanaf nu doorstromen naar het 7de jaar Interieurinrichting. Graag geven we jullie enkele sfeerbeelden mee van onze nieuwe studierichting.

 

Bekijk foto's Zevende jaar Interieurinrichting

Onze leerlingen aan het werk 16 september 2016

In deze derde week van het schooljaar geven we jullie graag enkele beelden mee van onze leerlingen aan het werk.

Bekijk foto's Leerlingen aan het werk

Kick off leerlingenraad 02 september 2016

Een warme zomerdag op 2 september. Het ideale moment voor een kick off van de leerlingenraad met een verkoop van ijsjes op de speelplaats. Smullen is de boodschap!

Bekijk foto's Ijsjesverkoop leerlingenraad

Eerste schooldag 01 september 2016

Op 1 september startten heel wat nieuwe leerlingen in onze school. Ook de leerlingen die reeds op TechnOV zaten werden door het leerkrachtenteam onthaald. We wensen alle leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel een heel mooi schooljaar toe.

Bekijk foto's De eerste schooldag

Een caravan voor de leerlingenraad 30 augustus 2016

De begeleiding van de leerlingenraad (Mr. Kokaert, Mevr. Vander Vliet, Mevr. Ben El Fkih en Mr. Paredis) heeft tijdens de zomervakantie een kleine caravan op de kop kunnen tikken. Het team heeft de sleurhut helemaal opgeknapt en vandaag werd dit prachtig exemplaar aan het personeel voorgesteld. Vanaf 1 september zal de leerlingenraad deze leuke caravan gekruiken als winkel!

Bekijk foto's De nieuwe caravan van de leerlingenraad

Het lerarenteam 2016 - 2017 29 augustus 2016

Het leerkrachtenteam is klaar voor het nieuwe schooljaar!

Zomervakantie 01 juli 2016

Op 30 juni hebben onze leerlingen de schoolpoort achter zich gelaten voor die lang verwachte zomervakantie. We wensen al onze leerlingen en personeel een heel fijn zomervakantie! We zien jullie graag terug op 1 september!

Nieuwsbrief 25 juni 2016

Onze laatste nieuwsbrief van dit schooljaar is klaar! Klik op onderstaande foto om hem te downloaden. Alvast veel leesplezier!

LENOVO 17 juni 2016

Op vrijdag 17 juni werd de directie en collega Diego Van Rompuy ontvangen door Erik Farine, Country Manager van LENOVO. LENOVO heeft onze school 18 All-in-one computers geschonken voor de afdeling elektriciteit. Voor het bedrijf was het een ontzettend mooi gebaar om het ICT-park van deze afdeling mee up-to-date te houden. Onze school wilt hier zeer graag haar grote dank betuigen voor deze mooie schenking.

Bekijk foto's Lenovo

Eindexamens 15 juni 2016

De eindexamens zijn van start gegaan en natuurlijk wensen we onze leerlingen heel veel succes! Nog even doorbijten en dan is die fijne zomervakantie er weer!

Bekijk foto's Eindexamens juni 2016

3ET bezoekt 6EIT 13 juni 2016

Onze laatstejaars zijn best trots op hun eindwerk, zo trots dat de leerlingen van 6EIT (Elektrische Installatietechnieken) met veel plezier uitleg gaven aan de leerlingen van 3ET (Elektrotechnieken). Volgende week stellen zij hun eindwerk voor aan een interne en externe jury.

Bekijk foto's Leerlingen 6EIT stellen hun GIP voor aan de leelringen van 3ET

Project biodiversiteit 27 mei 2016

De leerlingen van de eerste graad werkten vandaag rond biodiversiteit. De leerlingen kneedden bloemzaadjes in klei tot heuse zaadbommen. Deze kleibommen zullen ze in de natuur gooien om meer bloemen te laten groeien voor de bijen. Een mooi initiatief en zo dragen onze leerlingen bij aan het natuurbehoud.

Bekijk foto's Project rond diversiteit - eerste graad

Brabant gipt 27 mei 2016

Op donderdagavond (26/05) werden bij de VDAB in Heverlee (RTC Vlaams-Brabant) de certificaten voor het ASCP-project (Aircraft schools Challenge Project), Brabant last, Pick and Place en Brabant gipt uitgereikt voor de leerlingen en enkele collega's. Het was een lange en boeiende dag met puike prestaties van onze leerlingen. TechnOV is weer heel wat attesten, getuigschriften, prijzen en lasserscertificaten rijker!....om trots op te zijn!

Bekijk foto's Brabant gipt

Rotary TSO Trofee 25 mei 2016

Op 25 mei traden 10 scholen in het strijdperk om er hun GIP (Geïntegreerde proef) te verdedigen. Stijn De Backer uit 6IW (Industriële Wetenschappen) stelde zijn Air Robot Hockey voor aan de jury. Stijn behaalde mooi de derde prijs en kreeg van de Rotary club van Meise een cheque van 250 euro. Proficiat, Stijn!

VCA-examen 23 mei 2016

Op 23 mei konden de leerlingen van het 5de jaar kiezen of zijn deelnamen aan het officiële VCA-examen. 27 leerlingen behaalden die dag het VCA-certificaat en staan weer een stuk sterker op de arbeidsmarkt. Met dit certificaat kunnen zij in de bedrijfswereld aantonen dat zij "veiligheid, gezondheid en milieu" beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer.

Bekijk foto's VCA EXAMEN

Technology on tour 23 mei 2016

Op 13 mei namen de leerlingen van 5IW in het kader van het project Technology on Tour deel aan de knappe kunststoffen workshop. Het thema paste perfect in de lessen engineering en scheikunde.

Bekijk foto's Bezoek met 5 IW aan het Project Kunststoffen

Optreden Okan-leerlingen 22 mei 2016

Op zondag 22 mei vond in het CC Bolwerk het optreden plaats van onze Okan-leerlingen (Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers). Het was een prachtige en ontroerende voorstelling en dit voor een volle zaal. Proficiat aan het hele Okan-team!  
Bekijk foto's Optreden Okan

Excursie aardrijkskunde 2ME 20 mei 2016

Op 20 mei trokken de leerlingen van 2ME met de fiets naar een landbouwbedrijf rond Vilvoorde. De uitstap paste binnen de lessen aardrijkskunde waarbij het landbouwbedrijf van nabij werd bestudeerd. Het bezoek eindigde met een heerlijk ijsje van roomijs gemaakt op de boerderij!

Bekijk foto's 2ME op excursie landbouw met de fiets

Madrid 2016 20 mei 2016

Van 12 tot en met 17 mei waren onze laatstejaars in Madrid. Vanuit de hoofdstad van Spanje stonden onder andere ook Toledo, Segovia en El Escorial op het programma. Het was een schitterende ervaring om zo het laatste jaar in TechnOV af te sluiten.

Bekijk foto's Madrid 2016

Veilig werken op hoogte 13 mei 2016

Op 12 en 13 mei volgenden de leelringen van 5Hout en 6Hout een boeiende opleiding over veilig werken op hoogte.

Bekijk foto's Veilig werken op hoogte 5H en 6H

Wedstrijd autotechniek 12 mei 2016

Op donderdag 12 mei schitterden onze leerlingen van 7Auto-Elektriciteit tijdens de wedstrijd Autotechniek. Het VRT-journaal was er ook en bracht onze leerlingen mooi in beeld. Het fragment kan je bekijken via onderstaande link.

Lees meer

Leerlingen van 5IW verrassen hun klastitularis 04 mei 2016

Wat een fijne leerlingen heeft TechnOV! De leerlingen van 5IW verrasten op 27 april collega Griet Matthijs voor haar 50ste verjaardag en contacteerden MNM-radio. Via de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow mocht zij de olifanten verzorgen in Plankendael. Een droom die uitkwam! Proficiat collega met jouw verjaardag en een dikke pluim voor alle leerlingen van 5IW om dit te organiseren!

Bekijk foto's Verjaardag collega Griet Matthijs

Tweedaagse Lille 30 april 2016

Op 14 en 15 april jongstleden, zijn onze leerlingen van 5EIT, 5HB, 5IW en 5MVT op excursie naar Lille en omgeving geweest. De bus bracht ons in eerste instantie naar de prachtige Opaalkust in het Noorden van Frankrijk. Daar zijn we met een fikse lentewandeling langs de kust van CAP BLANC-NEZ gestart. Nadien hebben we onze excursie verdergezet naar Lille. Hier stonden onder meer op het programma: een opdracht in het MUSEE DES BEAUX-ARTS, een dîner in LA DUCASSE (een oude brasserie waar alles bleef zoals het was : de hoge plafonds, de lange toog, de oude cafétafeltjes, het mechanische orge luit 1910 en de oude houten jukebox. Hier werd zelfs een scène gedraaid voor de film ‘Bienvenue chez les Ch'tis' !), een concert van TANA & THE POCKET PHILHARMONIC in "Le Biplan" (‘Le Biplan' is een kleine verenigingszaal waar concerten en theatervoorstellingen worden gehouden. TANA & THE POCKET PHILHARMONIC brengt met behulp van 3 violen, een contrabas en een piano een artistieke mix van swing, rock en zelfs een beetje folk) en een stadswandeling in Lille. We eindigden onze excursie in Zonnebeke waar we een bezoek brachten aan het TYNE COT CEMETERY en het ‘MEMORIAL MUSEUM PASSCHENDAELE 1917' waar een gepassioneerde gids ons heel wat leerrijke informatie heeft bijgebracht.

Hiermee is ons leerkrachteam van Frans erin geslaagd om een rijk en gevarieerd programma uit te werken met de nadruk op natuur, cultuur, kunst en geschiedenis.

Sportdag 29 april 2016

Op vrijdag 29 april vond de sportdag plaats voor alle leerlingen. Per graad waren telken afzonderlijke activiteiten voorzien. Het was een fijne en sportieve dag!

Bekijk foto's Sportdag eerste graad B-stroom

29 april 2016 Werkplekleren voor 5Hout en 6Hout

De leerlingen van 5Hout en 6Hout bezochten op dinsdag 26 april de Hogeschool Gent voor een dag werkplekleren.

Werkplekleren voor 6EIT 29 april 2016

Op 26 april namen de leerlingen van 6EIT deel aan een boeiende dag werkplekleren bij EANDIS Mechelen. Het onderwerp van vandaag was het schakelen aan een hoogspanningscabine.

Bekijk foto's 6EIT en 7IE HS-schakelen bij EANDIS